USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Gazeteciler Federasyonunun Şırnak Çıkarması

Mardin, Batman, Diyarbakır, Siirt, Şanlı Urfa, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Şırnak illerini kapsayan Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu, aylık toplantısını Mehmet Çelik Başkanlığında Şırnak´ta yaptı,

Gazeteciler Federasyonunun Şırnak Çıkarması
14-10-2018 09:28
Google News

         Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Balık´ın ev sahipliğini yaptığı toplantıya, GGF ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, Siirt Gazeteciler Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Atilla Durak, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Nezir  Çağlar, TGK Yönetim Kurulu üyesi Murat Atay, GGF Onur Kurulu Başkanı Adnan Avuka ile cemiyetlerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

           Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Federasyona bağlı cemiyet Başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle, mesleki sorunlarını masaya yatırmak ve  en çok terörle  anılan Şırnak´taki gelişmeleri yerinde görmek için toplantıyı burada gerçekleştirdiklerini söyledi. İl yöneticilerinin GGF´ye gösterdikleri ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik? Düşündüğümüzden farklı bir Şırnak gördük. Yıkılan, yerle bir olan Şırnak yerine, modern yapılar, sosyal donatılarla vatandaşın sosyal yaşantısına imkan sağlayan, caddeleri, parkları, çocuk oyun alanları olan yeni bir Şırnak gördük. Kısa sürede büyük işler yapıldığını gözlemledik. Üniversitesi ile alt yapı hizmetleriyle ve imarı ile herkesin görmesi gereken bir Şırnak gördük. Toplantıyı düzenleyen Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Balık ve bizleri onurlandıran Şırnak Valisi Sayın  Mehmet Aktaş´a teşekkür ediyorum? dedi

         Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş,  toplantının Şırnak´ta yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.   Vali Aktaş, bölge gazetecilerinin toplantılarını Şırnak´ta yaparak, Türkiye´ye ve Dünya´ya ,çukur siyasetinin yerini huzurun  aldığı mesajını vermelerini anlamlı bulduğunu söyledi.

        Şırnak ve ilçelerinde toplam 14 bin 522 ev ve işyerinin  çukur ve barikat terörü sonucunda yıkıldığını, ev ve işyeri yıkılan vatandaşların, devletin şefkat şemsiyesi altında olduğunu ifade eden Vali Mehmet Aktaş, Şehir merkezi, İdil, Cizre ve Silopi ilçelerinde, aralarında 27 cami, 11 okul, 14 bin 522 konut ve iş yerinin yıkıldığını,  bölgede huzur ve güven ortamının sağlanması ile birlikte,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 10 bin 200 konut ve 500 işyeri yapımını gerçekleştirdiğini, Cizre ve İdil ilçelerinde 2 bin 500 konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

            Çukur ve Barikat Terörü Yıktı Devlet Yapıyor

     Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Cukur ve Barikat Terörünün yıktığı, yıkılmasına sebep  olduğu bina ve işyerlerini devletin şefkatli eliyle yapıldığını hatırlatarak ? Çukur ve barikat teröründen en fazla Şırnak Şehir merkezi etkilendi. 5 bin 934  konut ve işyeri hafif hasar gördü, 9 bin 151 konut ve işyeri yıkıldı. Cizre ilçemizde 3 bin 102,Silopi´de bin 325,İdil´de ise 944  konut ve işyeri yıkıldı.  9 ayrı etapta il genelinde 11 bin 43 konut ve  bin 143 işyeri yapımı hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kur´a ile konutlar ve iş yerleri hak sahiplerine dağıtılacak ? dedi.

              Vatandaşlarımız mağdur edilmeyecek

      Evi veya işyeri yıkılan vatandaşların, yıkılan evleri büyüklüğünde konut verileceğini ifade eden Vali Aktaş ? Bir algı operasyonu yaratılmaya çalışılıyor. Evi  ve işyeri yıkılan vatandaşlarımıza yıkılan evleri kaç metrekare ise o büyüklükte konut verilecek. Devlet vatandaşını mağdur etmez. Bölgede yıllarca görülmemiş bir hız ile butik şehirler oluştu. Vatandaşımızın apartman kaygısı var. Biz diyoruz ki apartmana taşınacak vatandaşımız rahat edecek. Ve hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek.? Şeklinde konuştu.

               Altyapı da mesafe kat edildi.

         Kayyum belediyelerinin il genelinde alt yapıya ağırlık verdiğini söyleyen Vali Aktaş, il genelinde 900 km´lik  kanalizasyon ve içme suyu şebekesinin yenilendiğini, 450 km´lik yolun asfaltlandığını kaydetti. Aktaş ?Devlet çukur ve barikat terörünün verdiği hasar ve altyapı çalışmaları için 3 milyar liralık bir ihale yaptı. Şırnak´ın batıdaki illerden hiçbir farkı kalmadı.? Dedi.

                     İkili Eğitim kalmayacak

         Şırnak genelinde 150 okul yapımının devam ettiğini belirten Vali Aktaş ? 2 bin derslik yapımı hızla devam ediyor. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ikili eğitimi geride bırakmış olacağız. Tekli eğitime geçilecek. Sağlık alanında da ciddi yatırımlar var. Cizre ilçesinde 500 yataklı bir bölge hastanesi yapımına başlandı.? Dedi

               Terörle Mücadelede en iyi yerdeyiz

       Terörle mücadelede son 35 yılın en iyi yerinde  olduklarını ifade eden Vali Aktaş ?Terörle mücadelede çok iyi yerdeyiz. İnsansız hava araçları ve benzer teknolojik imkanları ve profesyonel güvenlik kuvvetlerimizle son 35 yılın en etkin mücadeleyi veriyoruz. Terör örgütü bozgun yaşıyor, dağılma noktasına geldi. Terör bitiyor, Şırnak kendini buluyor. Vatandaşımızın huzur ve güven ortamında yaşamasını sağlamak amacıyla 44 bin dolayında silahlı güvenlik görevlimiz, görevinin başında bulunuyor.  Yozgat´ta, Sivas´ta insanlar ne kadar güvende ise Şırnak´ta da aynı güvendedir. Terörle mücadele ederken,  vatandaşımız devletin şefkatli elini sırtında, omuzunda hissediyor. Biz şuna inanıyoruz. Şırnak rahatlayınca, Türkiye rahatlayacak. Bu anlayış ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz? diye konuştu.

                Şırnak Sil Baştan

      Köykent bir şehirden, modern, altyapısı sağlam, yaşanılır, parkları, çocuk oyun alanları, caddeleri, sokakları, yeşil alanları  ve çevre düzenlemesi ile depreme dayanıklı  butik şehir  bir Şırnak ortaya çıkardıklarını ifade eden Vali Aktaş ?Şırnak güvenlik bakımından olsun, sosyal donatılar bakımından olsun yaşanılır bir şehir haline geldi. Şırnak, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri yanında, konumu itibari ile ekonomik hareketliliği yüksek bir şehir. Önümüzdeki süreç içinde turizm hareketlerinin yoğunlaşacağına inanıyorum. İnsanlar yakılan-yıkılan bir Şırnak´tan modern bir şehir olan Şırnak´ı ve doğal güzelliklerini görmeye gelecek. Şehr-i Nuh, Elcezeri, Ahmedi Xani, Me-u- Zin gibi değerleri içinde barındıran, Hz. Nuh Gemisinin içindeki canlılarla karaya oturduğu şehri herkesi görmeye davet ediyorum ? şeklinde sözlerini sürdürdü.

 

       



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ