USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Akşener Mardin´de Vaatlerde Bulundu.

Cumhurbaşkanı Adayı ve İyi Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin kadınların bir tülbent devrimi olduğunu söyledi.

Akşener Mardin´de Vaatlerde Bulundu.
14-06-2018 17:24
Google News

      Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Mardin´de düzenlediği mitingde katılımın az olduğu dikkat çekti. Akşener Saat 13.00´de 15 Temmuz  Seçim otobüsü ile Miting alanına gelen Akşener  kendini karşılamaya gelen vatandaşları selamlardı. Milletvekili aday adayları ve il yönetimi ile sahneden selamladı.

        Mitinge alanına gelenlerin kamera  ve  fotoğrafların çekildiğini gören bazı vatandaşların miting alanına girmeden geri döndüğü gözlendi.

Mardin´de 15 Temmuz Şehitler parkında partilileri ile buluşan Cumhurbaşkanı adayı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 45 dakika vatandaşlara seslendi. Seçim otobüsü ile miting alanına gelen Akşener davul zurnalarla karşılanırken bir partilinin hediye ettiği beyaz tülbent ile sahneye çıktı. İstiklal Marşı ile başlayan mitingde Akşener Mardin´de çiftçilerin üretim sorunu, işsizlik, elektrik, Kürt seçmenin kendine oy verip vermeyeceği konularına değindi.  Akşener seçim vaatlerini sıralarken çiftçilerin desteklenmesi, işsiz gençlere destek verilmesi konusunda vatandaşlara söz verdi.

Akşener, kadın destekçilerine bayram arifesinde işini gücü bırakıp gelenlere  teşekkür ederek başladığı konuşmasında vatandaşlara İYİ Parti´nin kendisini aday göstermesi ile 2. tur konuşuluyor olup olmayacağını sorarak kendisinin aday çıkmaması durumunda  Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın kaç oy alacağını konuşuluyor olacağını söyledi. Mardinlilere bugün sizinle açık ve dürüst bir hasbihâl edeceğim diyen Akşener, inşallah bu seçimlerde Mardin´den milletvekili çıkaracağım ve bende Mardin´den oy alacağım? dedi.

Kürt seçmenlere tülbentle yaklaşım

Konuşmasında isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ve Ak Partinin politikalarını  eleştiren Akşener partisine karşı yapılan eleştirilere de cevap verdi. Akşener, Kürt seçmenin kendisine oy vermek konusuna da değinerek partisinin kadınlarının bir tülbent devrimi olduğunu  söyledi. Akşener, sahneden tülbentler toplayan Anadolu´da ailelerin en yaşlısının ve en gencinin kadının tülbentti yere attığı zaman ailelerin barışmak zorunda kaldığını söyledi. Bana soruyorlar, Kürtler sana oy verirler mi diyen Akşener ; ? Evet oy verirler, hayır oy vermezler demeyi, kendime ayıp sayarım. Ama şunu net bir şekilde söylüyorum seçmeni  hangi düşünceden olursa olsun cebinde bir paket olarak görenleri de kınıyorum. Herkes Kürtler hakkında beyanda bulunuyor tanım yapıyor. Bunu yapmayan tek kişi benim. Yapmadığım içinde her önüne gelen bana çemkiriyor? diye konuştu.        

           ? 24 Haziran ,da bir seçimi giriyoruz. Bakınız her şey iyi ise neden seçimlere giriyoruz, kötü ise  neden sizi yeniden seçelim. Ak parti ile CHP  arasında kalan seçmene bir üçüncüsü bir yol çıktı ve oda İyi parti  vatandaşın huzuruna çıktı. Ben burada bir soru sorayım ve sonrada Mardin sorunlarına gireyim. İyi parti olmasaydı ,ben aday olmasaydım ikinci tur konuşuluyor olmayacaktı Göreceksiniz ki  Milletimizin feraseti bu soruların cevabını verecektir, bunu burada haykırıyorum ve söylüyorum.? Diyen Akşener söyle devam etti.

 ?Mardin ovası  Türkiye´nin en iyilerin yetiştirdiği Mercimek, buğday, Mardin Hayvancılığı ve et ürünleri  yetiştiren bir şehirdi, ama gelin görün ki bugün bu saydığımı ürünleri ithal etmeye başladık. Çiftçinin elektrik  ,mazotla  ilgili sorunlarını çok iyi biliyoruz ,bunları çözmek benim boynumun borcudur.

       Biz bunları yapacağız ama bir Türkiye manzarasını da sizlerle paylaşmam gerek. 453 milyar dolar borç alındı. 70 milyar dolar özelleştirmeler yapıldı. 16 yılda 2 trilyon dolar vergi toplandı. Nereye gitti bu paralar? Mardin´in cebine giren 1 dolar bile olmadı. Nasıl oluyor da Mardin gibi bir şehir ithal ürünlere mahkûm oluyor. Allah var çok bina yaptılar. Adalet sarayları yapmışlar içinde adalet yok. Hastane yapmışlar içinde doktor, araç gereç yok. Biz ne yapacağız. Bu kredi kartları borçları sebebiyle dayanışma fonu kuracağız. Geçim sıkıntısına harcama yapıp kredi kartı borcu olan çiftçi, işsiz, emekli ve şehit yakınlarının borçlarını sileceğiz. Ödeyebilir durumda olanların da borçlarının yüzde 80´nin sileceğiz. Bana hemen sordular kaynak nerede? Ceplerine para dolduran yandaşların ceplerinden o paraları alacağım."

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ