USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Türk Kızılay´ı Mardin Butik, bin öğrenciyi giydirecek

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Türk Kızılay´ı Şube Başkanlığı iş birliğinde, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin çeşitli giysilere ücretsiz sahip olabileceği ?Türk Kızılay´ı Mardin Butik" mağazası açıldı.

Türk Kızılay´ı Mardin Butik, bin öğrenciyi giydirecek
07-01-2020 19:27
Google News

Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi binasında açılan ?Mardin Butik?  tepeden tırnağa  bin öğrenciyi giydirecek. Türk Kızılay´ı tarafından maddi imkanı olmayan öğrencilerin giyim ihtiyacının karşılanması için hayata geçirilen "Mardin Butik" projesi kapsamında, Mardin Artuklu Üniversitesi´nde ücretsiz giyim mağazası açıldı. Açılışa, Mardin Vali Yardımcısı Coşkun Öztürk, İl Emniyet Müdürü Hakan Artuklu Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sibel Derviş ve kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

         MAÜ Yerleşkesi Edebiyat Fakültesi´nde "Mardin Butik" mağazasının açılışında konuşma Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili  Mustafa Yaman, Türk Kızılay´ının  dünya genelinde yaptığı yardımlara dikkat çekerek, "Allah ülkemizin markası olan Türk Kızılay´ına güç kuvvet versin. Çünkü dünyanın her yöresinde ülkemiz adına, ülkemizin hayırseverleri adına orada buluyorlar hem de ülkemizin içinde her dezavantajlı grupların veya kişilerin yanında bulunuyorlar. Daha önce örneklerini gördüğümüz değişik üniversitelerde bu şekilde öğrenci kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek üzere butik mantığıyla öğrenciler kendilerine verilen değil, kendi seçtiklerinden faydalandıkları bu tür mağazalar açılıyor." Dedi.

             Türk Kızılay´ı Genel Merkezinin gayretleri ve Mardin Artuklu Üniversitesinin yer göstermesi ile Mardin´de de bir "Türk Kızılay´ı Mardin Butik" mağazası açtıklarını kaydederek emeği geçen  herkese teşekkür eden Vali Yaman, "Gerçekten buraya gelen öğrencilerin büyük çoğunluğu dar gelirli ailelerden geldiğini biliyoruz. İhtiyaç sahiplerine Mardin´deki hayırseverler destek veriyorlar, bizde valilik, kaymakamlıklar, büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri olarak  destek veriyoruz. Ama şimdi her zamanki gibi Türk Kızılay´ını da yanımızda görüyoruz, özellikle öğrenci kardeşlerimiz yanlarında görüyorlar. Ben buranın herkese hayırlı olmasını diliyorum." Şeklinde konuştu.

Açılışta Türk Kızılay´ı Artuklu Şube Başkanı Metin Değer ?Mardin Butik?te üniversite tarafından tespit edilen öğrencilerin beğendikleri  giysileri soyunma odalarından deneyerek alacaklarını, dış giyim ile birlikte öğrencilere ayakkabı, çorap, iç çamaşırı  verileceğini söyledi.

MAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vahap Özpolat, Vali Mustafa Yaman ve eşi Gülseren Yaman´ın kişisel ve kararlı gayretlerinin sonucunda ?Mardin Butik?´in açıldığını söyledi. Özpolat, sosyo ekonomik dezavantajlı öğrencilerin incinmeden AVM ortamında istedikleri giyimi alabileceklerin ifade etti Özpolat, üniversite olarak gerekli katkıları yapmaya hazır olduklarını, yerel aktörlerin sürdürülebilirlik noktasında destek olmaları gerektiğini söyledi.

       Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan da, bugün Mardin´de Türk Kızılay´ının ülke genelinde başlatmış olduğu "Uni Butik" projesi için burada olduklarını söyledi.

Proje kapsamında ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerini rencide etmeden, kendilerini memnun edecek bir şekilde giyim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bugün ?Uni Butik? mağazalarının 37. sini açtıklarını hatırlatan Tan;

"Türkiye´nin birçok bölgesinde olduğu gibi, buradaki ürünlerimiz tamamen etiketli ambalajında birinci kalite ürünler, hepimizin mağazalardan alışveriş yaptığı ürünler. Bizde alışveriş yaptığımız mağazalardan, bağışçılarımızdan bu ürünleri toplayarak buraya da bir mağaza açtık. bir AVM havasında oluşturarak, gelen öğrencimizin de bir AVM´den alışveriş yapma mutluğunu sağlaması için böyle bir projeye başladık. Buradaki ürünlerimizin tamamı Türkiye´nin belli markalarından gelmiştir. Buradaki ürünler hepimizin almak istediği veya gidip aldığı ürünleri ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye edilmesi anlamında bir etkinlik bu.

          Burada şuan yaklaşık 10 bin civarında ürünümüz var. Burada üniversitenin seçtiği ihtiyaç sahibi öğrencilerin listesine göre SMS´le mail yolu ile davet edilerek, gelen öğrenciyi rencide etmeden öğrencilere hediye etmek amacıyla yapılmıştır. Biz bu çalışmayı her üniversitede bir butik yapmaya çalışıyoruz. Biz Mardin için tulumbaya bir su koyduk, Mardin´deki iş adamları, tekstilciler, markalar, buraya destek verebilirler yada biz sıkıştığımız zorda kaldığımız zaman Genel Merkez olarak tekrar takviye yapacağız. Ama Mardin´in bunu sahiplenmesi, tekstilci esnafının, iş adamlarının burayı sahiplenmesi beklediğimiz en güzel, en doğru çalışma olacaktır." Dedi.

 

       

 

 

 

 



Editor : HaberPanelim.com
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 421

The include file 'json/puan_55604_1_2.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ