?>

15 Temmuz'un 10. Yılında Mardin'de "İrade Bizim, Zafer Bizim" Anma Çadırı Kurulacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 10. yılı dolayısıyla Mardin'de dijital deneyim alanlarının yer alacağı "Anma Çadırı" kurulacak. Ziyaretçiler, 15 Temmuz gecesini interaktif uygulamalarla yeniden deneyimleme imkânı bulacak.

GÜNDEM - 2 saat önce

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 10. yıl dönümü kapsamında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda Türkiye genelindeki 81 ilde "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Çadırları" kurulacak.

"İrade Bizim, Zafer Bizim" temasıyla hazırlanan anma çadırları, 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle anmak, gazilerin fedakârlıklarını gelecek nesillere aktarmak ve millî irade bilincini güçlendirmek amacıyla ziyaretçilere kapılarını açacak.

Mardin'de Dijital Deneyim Alanı Oluşturulacak Proje kapsamında Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman illerinde dijital teknolojilerle desteklenen deneyim ve hafıza alanları oluşturulacak.

Anma çadırlarında ziyaretçiler, 15 Temmuz gecesinde yaşananları gelişmiş görsel ve dijital anlatım teknikleriyle çok boyutlu olarak deneyimleyebilecek. Milletin darbe girişimine karşı verdiği demokrasi mücadelesi, şehit ve gazilerin kahramanlıkları ile millî iradenin zaferi interaktif içeriklerle anlatılacak.

Genç Nesillere Tarih Bilinci Kazandırılacak Projeyle özellikle 15 Temmuz'u yaşamayan çocuklar ve gençlerin, o gece yaşananları daha iyi anlamaları, demokrasiye sahip çıkma bilinci kazanmaları ve millî irade ruhuyla güçlü bağ kurmaları hedefleniyor.

Şehir merkezlerinde kurulacak anma çadırları sayesinde, resmi törenlere katılamayan vatandaşların da etkinliklere dâhil edilmesi ve 15 Temmuz'un anlam ve önemine ilişkin farkındalığın toplumun daha geniş kesimlerine ulaştırılması amaçlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen proje ile 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 10. yılı etkinliklerinin ortak bir kurumsal kimlikle ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilmesi, şehitlerin aziz hatırasının yaşatılması, gazilerin fedakârlıklarının gelecek nesillere aktarılması ve millî irade ruhunun toplumsal hafızada güçlü şekilde korunması hedefleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Coğrafyamız Kader Değil, Esarettir" Okuyucuyla Buluşuyor

2026-07-07 20:51 - YAŞAM

MARTİD’den Mardin Turizmi İçin Yeni Vizyon: Federasyon Kuruluyor

2026-07-10 07:19 - TURİZM

Şehir Hastanesinde Geri Sayım: Bakanlık Sahada

2026-07-10 16:24 - SAĞLIK

MARTİD'de Ortak Akıl Masası: Mardin Turizmi İçin Yol Haritası Çizildi

2026-07-08 22:47 - YAŞAM

Mardin’de Yeni Kaymakamlar Görevlerine Başladı

2026-07-12 20:40 - YAŞAM

Mardin'de 2 Bin Elektrik Panosuna Yetkisiz Müdahale

2026-07-07 21:10 - YAŞAM

MARSU’dan Yenikent’e Altyapı Hamlesi

2026-07-07 20:29 - YAŞAM

Mardin 1969 Spor'un Forma Sırt Sponsoru Dicle Elektrik Oldu

2026-07-07 21:26 - SPOR

Bakan Vedat Işıkhan Yarın Mardin'e Geliyor

2026-07-10 16:39 - YAŞAM

Mardin'de 5 Milyon Liralık Kaçak Tütün Operasyonu

2026-07-07 20:36 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

Vali Tuncay Akkoyun Askeri Kışlayı ziyaret etti.

11:36 - GÜNDEM

Mardin Hayvancılığına 132 Milyon Liralık Dev Destek

22:22 - GÜNDEM

Kapadokya’dan Mardin’e Tecrübeli Yönetici

22:06 - GÜNDEM

Gökçe–Boztepe Yolunda Asfalt Mesaisi

18:49 - GÜNDEM

Güneydoğu Gazetecileri seçime gitti: Mehmet Çelik’le yola devam…

07:31 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

MAÜ Öğretim Üyesi Dr. Abdülhamid Alawak, Suriye Halk Meclisi Başkanı Seçildi

20:37 - YAŞAM

Mardin'de Bir İlk! Hayat Kurtaran Kritik Ameliyat Başarıyla Yapıldı

20:29 - SAĞLIK

Mardin 1969 Spor'un Göğüs Sponsoru Mahmood Coffee Oldu

20:04 - SPOR

15 Temmuz'un 10. Yılında Mardin'de "İrade Bizim, Zafer Bizim" Anma Çadırı Kurulacak

19:40 - GÜNDEM

Mardin'de 15 Temmuz Şehitleri Dualarla Anıldı

19:23 - YAŞAM