?>

30 HAZİRAN İTİBARIYLA MECBURİ HALE GELİYOR

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 30 Haziran'dan itibaren ticari araç sürücülerinin psikoteknik belgesinin olması mecburi hale getirildi.

GÜNDEM - 4 yıl önce

1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla psikoteknik test raporu olmayan sürücülere 1.181 lira cezai işlem uygulanacak. Ayrıca araç kullanmalarına da izin verilmeyecek.

İnsan unsurundan kaynaklı trafik kazalarını asgariye düşürmek, sürücünün trafiğe çıktığı andan itibaren hafıza ve hız kontrolü gibi durumlarda davranış ve tepkilerini ölçmek için uygulanılan psikoteknik testi, 30 Hazirandan itibaren ticari araç sürücülerine mecburi hale geliyor. Türkiye'de trafik kazalarının yüzde 96'sının sürücü hatasından kaynaklı olması, psikoteknik testinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözleri önüne getirdi.

"1.181 LİRA CEZA KESİLECEK"

Türkiye'de psikoteknik merkezlerinin 15 yıldır faaliyette olduğunu belirten Trafik Güvenliği ve Psikoteknik Merkezleri Dernek Başkanı Cengizhan Kutlu, "Sürücülerin refleksini, algısını ve karar verme kabiliyetini ölçerek, riskli sürücüleri tespit etmek ve bu sayede insan kaynaklı meydana gelen trafik kazalarını asgariye indirmek için uygulanan psikoteknik testi 30 Haziran 2021 itibariyle ticari araç sürücülerine mecburi hale getirildi. Son zamanlarda artan trafik kazalarının önüne geçmek için genelge yayınlayan İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz 2021 itibariyle psikoteknik belgesi olmayan sürücülere 1.181 lira ceza kesecek. Psikoteknik raporları, refleks, algı ve muhakeme gibi testleri ölçmektedir. 1,5 saatlik test sırasında bu süre içerisinde sürekli dikkat testi, muhakeme testi, koordinasyon testi, seçici dikkat testi, hız mesafe tahmin testi, çarpışma tahmin testi, görsel algı bellek testi, kişilik testi, görsel süreklilik testi, çevresel görsel görüş testi, tepki hızı testi ve trafiğe ilişkin görüş testi olmak üzere 12 farklı test uygulanarak riskli sürücüleri tespit edip, bu riskli sürücüleri trafikten uzaklaştırıp kazaları azaltmak hedefleniyor" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardinspor Yönetimi Görev Başında

2021-06-23 10:50 - SPOR

Onurhan Restoran açılışında il protokolü buluştu

2021-06-22 21:21 - YAŞAM

Yeşilli İlçesinde  Elektrik Direkleri ve Trafolar Yenileniyor

2021-06-28 14:44 - YAŞAM

Doğu'nun Efes'i: Dara'da kazılar uzun zaman alacak

2021-06-28 11:48 - YAŞAM

Nasır Duyan 4. Kez TÜRKONFED Yönetiminde

2021-06-26 12:12 - EKONOMİ

Mardin'de Foto Maraton 2021 Heyecanı Başlıyor

2021-06-22 12:19 - SPOR

Mardinspor’da yönetim-Taraftar buluşması

2021-06-23 11:50 - SPOR

Haydi Kızıltepeli Çocuklar Yüzmeye

2021-06-24 22:40 - SPOR

Akademisyen ve Sanayi Sektör buluşması

2021-06-23 20:22 - EKONOMİ

Elektro House müziğin Türkiye'deki ismi: DJ Ender Demir

2021-06-25 13:46 - YAŞAM

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan, Mardin'de "Medya Buluşması"ın gazetecilerin sorularını cevapladı

06:05 - GÜNDEM

Mardin’de 19 Mayıs Coşkusu

19:12 - GÜNDEM

Mardin-Şırnak Eczacılar Odası'nın Eczacılar Günü Açıklaması

21:15 - GÜNDEM

Siirt Üniversitesi Rektörü Davacıyken Davalı Oldu

19:13 - GÜNDEM

Tarım Bakanı Yumaklı Mardin'e gelecek

19:34 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Artukbey Muş’ta Şube Açtı

06:34 - YAŞAM

Vali Akkoyun’dan Dargeçit’e Güvenlik, Esnaf ve Kırsal Mahalle Ziyareti

06:31 - YAŞAM

“Birbirimize Candan Bağlıyız Mardin” Sloganıyla Geleneksel Kan Bağışı Kampanyası

06:25 - YAŞAM

MİLLETVEKİLİ KILIÇ KIZILTEPE HUBUBAT VE TİCARET MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

22:53 - YAŞAM

MAÜ Öğrencisinden Pickleball’da Türkiye Şampiyonluğu

22:41 - SPOR