30 kişi hayatını kaybetti, 104 yaralı var

Şanlıurfa´nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 30´a yükseldiği, 104 yaralının tedavisinin sürdüğü bildirildi.

GÜNDEM - 9 yıl önce

Şanlıurfa´nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 30´a yükseldiği, 104 yaralının tedavisinin sürdüğü bildirildi.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile geldiği Şanlıurfa´da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suruç ilçesinde meydana gelen saldırıda yaralananların bir kısmının taburcu edildiğini, bir kısmının ise Şanlıurfa ve Suruç´taki hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

Saldırıyı lanetlediklerini ifade eden Öztürk, "Suruç´ta şu an itibariyle 30 kaybımız var. Sonuç itibariyle son derece üzücü bir terör olayı ile karşı karşıyayız. Olayı lanetliyoruz, bu menfur saldırıda ölen bütün vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

"Saldırının canlı bomba olduğunu düşünüyoruz"

Olay yerinde incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa´ya geldiklerini vurgulayan Bakan Öztürk, kentte gelecek diğer bakanlarla bir kez daha saldırıyı değerlendireceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yeni bir bilgi olursa sizinle paylaşırız. Saldırının canlı bomba olduğunu düşünüyoruz. Canlı bombanın kimliği ile ilgili henüz net bir isim belirlenmiş değil, bir süre sonra onu da tespit edeceğiz. Tespit ettikten sonra bağlantılarını tespit edip akabinde kamuoyuna açıklayacağız."

Teknik ekip görevlendirildi

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise bölgede incelemelerde bulunmak üzere teknik ekip görevlendirildiği bildirildi.

Bölgede gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın emniyetini sağlamak üzere gereken tüm tedbirleri almıştır. Resmi açıklamalar Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenli olarak yapılacaktır. Bunun dışında iddialara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Ülkemizin huzur ortamına kastetmiş bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor, hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri devletimiz en kısa sürede bulacak, failler yargı önüne çıkartılacaktır."

HSYK Şanlıurfa´dan 2 savcı daha görevlendirdi

Suruç ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından, olay yeri inceleme, araştırma, kimlik tespiti ve soruşturmanın daha etkin yürütülmesi içinSuruç ilçesindeki savcılara ilave olarak Şanlıurfa´dan 2 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirildi.

Cenazeler Gaziantep Adli Tıp Kurumunda

Bu arada, patlamada olay yerinde hayatını kaybedenlerin cenazeleri, incelemenin ardından otopsi için Gaziantep Adli Tıp kurumuna getirildi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen 3 savcı patlamanın meydana geldiği kültür merkezi bahçesinde yaklaşık 5 saat süren incelemelerin ardından tabutlar cenaze araçlarıyla konvoy halinde Gaziantep´e getirildi.

İşlemleri tamamlanan cenazelerin sabah ailelerinde sahiplerine teslim edileceği öğrenildi. Öte yandan, HDP Gaziantep il teşkilatı tarafından adli tıp kurumu önünde cenaze yakınlarına yardımcı olabilmek için kriz masası oluşturuldu.

Haftanın Öne Çıkanları

ÖMERLİ İLÇESİNDE RAMAZAN BAYRAMI KUTLANDI

2015-07-18 12:42 - GÜNDEM

Kız öğrenci yurdu tinercilere kaldı

2015-07-14 14:46 - GÜNDEM

Mardin´de tarihi mekanlar aydınlatıldı

2015-07-18 23:13 - GÜNDEM

Midyat Jandarma trafik´ten şeker tadında denetim

2015-07-17 20:51 - EĞİTİM

Büyükşehir Belediyesi´nden parke çalışması

2015-07-20 13:34 - GÜNDEM

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Kurulu´nu kurdu

2015-07-15 15:55 - GÜNDEM

Miroğlu, şiddet ve silah üzerinden siyasi istikbal arayanlar var

2015-07-15 15:00 - EĞİTİM

Mardin´de 3 dilde mevlit

2015-07-14 00:48 - GÜNDEM

Mardin´de tarihte 800 yıllık yolculuğa çıkaracak kazı

2015-07-16 12:54 - GÜNDEM

Mardin´de kaçak mazot deposunda patlama: 1 ölü

2015-07-15 13:06 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Mardin'de 23 Nisan coşkusu

20:16 - GÜNDEM

Vali Akkoyun’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

22:23 - GÜNDEM

Borcu Olan Toplam 18 bin Çiftçiye Elektrik verilmeyecek!

09:17 - GÜNDEM

Vali Akkoyun oy kullandı, Seçime İlişkin Açıklamalarda bulundu

12:14 - GÜNDEM

Tarihi Yapı, Yağmura Yenik Düştü

15:45 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Dicle Elektrik yetkilileri sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılan algıya yanıt verdi.

19:57 - YAŞAM

Başkan El'den Bayram Mesajı

13:21 - YAŞAM

Ahmet Türk oyunu kullandı

14:08 - POLİTİKA

Büyükşehir Başkan Adayı Erin'in , Savur İlçesinde seçmen buluşması

19:52 - POLİTİKA

DİCLE ELEKTRİK SEÇİM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

22:44 - YAŞAM