?>

Acısını "potada" hafifletiyor

Ülkesindeki iç savaş sebebiyle Türkiye´ye sığınan Suriyeli engelli sporcu Abdurrahman Melle Hüseyin, Mardin´in Kızıltepe ilçesinde katıldığı basketbol takımında hayata tutunmaya çalışıyor

GÜNDEM - 10 yıl önce

Ülkesindeki çatışmalar nedeniyle Türkiye´ye sığınan Suriyeli engelli sporcu Abdurrahman Melle Hüseyin, katıldığı Kızıltepe Engelliler Gücü basketbol takımında yaşadığı acıları unutmaya çalışıyor.

Suriye´deki iç savaşta yakınlarını kaybettikten sonra 2 yıl önce Türkiye´ye sığınan Abdurrahman Melle Hüseyin, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Basketbol Tekerlekli Sandalye Bölgesel 2. Lig D Grubu´nda mücadele eden Kızıltepe Engelliler Gücü takımına başvurdu.

Takımla katıldığı antrenmanlarda yeteneğini sergileyerek teknik heyetin beğenisini toplayan Hüseyin, yapılan işlemlerin ardından kulüple müsabakalara katılmaya başladı.

 Savunma hattında görev yapan Hüseyin, 2 yılda takımın en gözde sporcularından biri olmayı başardı.

Hüseyin, AA muhabirine, Suriye´nin başkenti Şam´daki üniversitede Kütüphane ve Şehircilik Bölümü´nde okuduğunu belirterek, ayrıca katıldığı spor müsabakalarında halter ve gülle atmada madalyalar kazandığını anlattı.

Ülkesindeki karışıklık yüzünden geldiği Kızıltepe´de yeni bir hayata başladığını kaydeden Hüseyin, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Kızıltepe Engelliler Gücü takımında oynamaya başladığını söyledi.

Takım olarak bulundukları ligde play-off´a yükseldiklerini ancak orada başarılı olamadıklarını ifade eden Hüseyin, hedefinin birinci lig ve süper ligde oynamak olduğunu kaydetti.

 

- Mermer atölyesinde çalışıyor

İlçenin İpek mahallesinde 300 liraya kiraladığı bir dairede yaşadığını dile getiren Hüseyin, şöyle konuştu:

"Suriye´de iki amcamın oğlunu savaşta kaybettim. Annem ve babam Şam´da yaşıyor. Türkiye´ye gelmeye çalışıyorlar ama bir türlü olmadı. Bende burada hem kulüpte oynuyorum hem de mermer atölyesinde çalışıyorum. Fırsat buldukça serbest işlerde de çalışıyorum. Bu şekilde geçiniyorum."

Kızıltepe Engelliler Gücü Kulüp Başkanı Yusuf Taşkın da Suriyeli Hüseyin´in savunmada çok iyi olduğunu anlatarak, "Gün geçtikçe daha çok gelişiyor oyunundan çok memnunuz bayağı hızlı bir sporcudur. Bir arkadaşı aracılığıyla takıma geldi ve oynamak istediğini söyledi. Bizde Suriyeli olduğu için evraklarını yaparak transferini gerçekleştirdik ve takıma kazandırdık" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

GAZETECİ ADNAN AVUKA´DAN DEMİREL ARŞİVİ

2015-06-19 11:03 - GÜNDEM

Türkçe Alt yazılı Kürtçe Dizi

2015-06-23 12:02 - -

Toprak Mahsulleri Ofisi Alımlara Başladı..

2015-06-25 13:28 - EKONOMİ

Biçer Döver Fiyatları Belirlendi.

2015-06-24 15:21 - GÜNDEM

İstanbul´da İkinci Bir Mardin Vakfı Kuruldu

2015-06-24 11:24 - GÜNDEM

Mardin Ovası Alev Topu

2015-06-22 13:31 - GÜNDEM

Angelina Jolie Mardin Valiliği´ni ziyaret etti

2015-06-20 13:13 - GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Midyat´a gelecek

2015-06-19 10:45 - GÜNDEM

Vali Koçak, Mor Gabriel Manastırını Ziyaret etti

2015-06-18 18:46 - YAŞAM

Movapark´ta Ramazan Şenlikleri

2015-06-22 15:59 - YAŞAM

İlgili Haberler

Tarım Bakanı Yumaklı Mardin'e gelecek

19:34 - GÜNDEM

Vali Akkoyun koltuğunu Zülal Koyun’a devretti

09:00 - GÜNDEM

AK Parti Mardin İl Başkanlığı, 23 Nisan’da Çocuklara Emanet Edildi

08:38 - GÜNDEM

Mardin Valiisi Akkoyun'un 23 Nisan Mesajı

09:06 - GÜNDEM

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Yer Sofrasına Hayran Kaldılar

23:03 - YAŞAM

İhracatçının gözü Irak ile yapılacak zirvede

21:45 - EKONOMİ

Mardin 1969 Spor, şampiyonluk kupasını aldı

20:56 - SPOR

Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

23:40 - EKONOMİ

Mardinspor Yönetimine bu yakışır!

23:14 - SPOR