ANKARA KATLİAMINA MARDİN´DEN TEPKİ.

Ankara´da yapılan katliamı Mardin´de KESK Şubeler Platformu, KESK Şubesinden karayolları parkına kadar yürüyerek ve bir basın açıklaması ile kınadı.

GÜNDEM - 9 yıl önce

        Haber ve fotoğraflar:Mehmet Çelik-Adnan Avuka    

       Mardin´de KESK;Tabipler Odası, DİSK ev TMMBO ortaklaşa KESK Şube binasından kalabalık bin dolayında kişi  ile Karayolları parkına kadar yürüyerek,parkta basın açıklaması yaptı.

            Açıklama öncesi konuşlan Tabip Odası Başkanı Dr. Kamiran Yıldırım, Ankara´da yapılan barış ve demokrasi yürüyüşüne katıldığı belirterek ? Biz Kürtlerin payına bolca ölüm düştüğü için bu katliamda yine ölümü yaşadık.Biz oraya güzel renk ve umutlarımızla gittik.Barış istiyorduk,halkların kardeşliğini istiyorduk. Ama Mersin´de,Suruç´ta,Diyarbakır´da olduğu gibi katliama layık görüldük.Hekim olarak yaralı hastalarıma müdahale ederken gaza maruz kaldım.Bu bir faşizmdir. ? dedi.

            Hazırlanan basın açıklamasını KESK Şubeler Platformu dönem sözcüsü Mustafa Benli okudu. Emek,Barış ve Demokrasi mitingi için Türkiye´nin dört bir yanından Ankara´da toplandıklarını ifade eden Benli açıklamada?İşsizlerin,mağdurların,yoksulların sesini duyurmak için gelmiştik.Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi,demek için gelmiştik.Saray´ın saltanatı uğruna aylardır kan dökenlere  ?dur? demek ,için gelmiştik. Ankara Valiliğinden izin alınmıştı. Türkiye´nin göbeğinde,Ankara Garının binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombaları.Üzgünüz,öfkeliyiz,yastayız,isyandayız. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin?  sözlerine yer verdi.

          Açıklamada katillerin 400 vekil alamayanların,ülkeyi iç savaşa sürükleyen olduğuna vurgu yapıldı.

           HDP Mardin Milletvekili Prof.Dr. Mithat Sancar ise  Anakara´da toplananların Türkiye Halklarını evlatları olduğunu belirterek ? Aynı zamanda insanlığın temsilcileriydi.O bombaları insanlığa attılar. canlı bombaların kimlerin olduğu çok önemli değil.Bir kaç zavallıyı bulur bombaları bağlar onları ortaya salarlar. Önemli olan onları kimin saldığıdır. Asıl suçlular onlardır.Aslında Türkiye´de herkes onları biliyor,hatta dünya onları biliyor. Kimdir o suçlular bir cinayeti, her kim faili meçhul bırakanlardır. Bir katliamın sorumlularını onların arkasındakileri ortaya çıkaramayanlar ya faildir ya suç ortaklarıdır. Bir seçim hesabı bir diktatörlük hesabı için kan akıtmaya başladı bu devleti yönetenler. Cumhurbaşkanından hükümetine kadar ve onlara katılan savaş bloku devleti kana buladılar.Halkların birlikte mücadelesi kadar onları korkutan bir şey yoktur. Biz korkmayacağız, Anakara´da Türkiye´nin emekçileri, her kesimden insanlar, her halktan temsilciler toplanmıştı barış için yürüyeceklerdi. Çok korktular bir maşa buldular insanlarımızın üzerine attılar. İnsanlarımızı katlettiler. Cumhurbaşkanı Milli vekil istiyordu, Milli diyen bu katliamın baş sorumlusudur. Biz milli dediğin şeye karşı ortak vatanda, halkların özgürce yaşaması için yürüyeceğiz.dedi.

         Sancar Mafya liderlerinin  cumhurbaşkanına  destek mitinglerin bu halkların hak etmediğine vurgu yaparak,mafya liderlerinin halkı cumhurbaşkanına destek mitinglerinde halkı tehdit etmelerinin bir başka devlette örneğinin olmadığını sözlerine ekledi.

           Yürüyüş esnasında güvenlik görevlileri ile yürüyüşe katılanlar arasında kısa tartışmalar yaşandı. Açıklamaya katılanlar 5 dakikalık oturma eyleminden sonra olaysız olarak dağıldı.

           KESK  Mardin Şubeler Platformu 3 günlük yas ile birlikte,pazartesi ve salı günlerinde iki günlük grev yaparak hayatı durdurma kararı aldığını bildirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardinli İş Adamı Murat Tekçe

2015-10-06 23:17 - EĞİTİM

AZİZ DEMİR MARDİN´E OTEL KAZANDIRDI

2015-10-08 23:21 - YAŞAM

Midyat´ta trafik kazası: 1 ölü 2 yaralı

2015-10-11 17:13 - ASAYİŞ

Demokrat Araplar Derneğinde Bayrak Değişimi

2015-10-05 15:27 - -

Mardin Ak Parti 6.sıra Milletvekili Aday Ahmet Kaya

2015-10-08 11:56 - EĞİTİM

MARDİN´DE KİLİSEDE DÜNYA BARIŞI İÇİN DUA

2015-10-11 13:20 - GÜNDEM

Mardin´de Saadet Partisi Adaylarını Tanıttı.

2015-10-10 22:03 - EĞİTİM

Diyanet Vakfı İş adamına teşekkür Beratı.

2015-10-06 00:09 - EĞİTİM

Mardin ölü şehir

2015-10-06 13:21 - YAŞAM

Suriyeli öğrenciler geleceğe Mardin´de hazırlanıyor

2015-10-07 09:02 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Mardin'de 23 Nisan coşkusu

20:16 - GÜNDEM

Vali Akkoyun’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

22:23 - GÜNDEM

Borcu Olan Toplam 18 bin Çiftçiye Elektrik verilmeyecek!

09:17 - GÜNDEM

Vali Akkoyun oy kullandı, Seçime İlişkin Açıklamalarda bulundu

12:14 - GÜNDEM

Tarihi Yapı, Yağmura Yenik Düştü

15:45 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Bella Butik Otel’de Deniz ve Doğan tadı başka

07:06 - YAŞAM

Dicle Elektrik yetkilileri sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılan algıya yanıt verdi.

19:57 - YAŞAM

Başkan El'den Bayram Mesajı

13:21 - YAŞAM

Ahmet Türk oyunu kullandı

14:08 - POLİTİKA

Büyükşehir Başkan Adayı Erin'in , Savur İlçesinde seçmen buluşması

19:52 - POLİTİKA