Artuklu´da Kaldırım Çalışmaları başladı..

Artuklu İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Öztürk ?Caddeler sıcak asfalt ile kaplanacak, kaldırımlar yeniden düzenlenecek?.

YAŞAM - 6 yıl önce

Mardin´in Artuklu İlçesinde hummalı bir asfalt ve kaldırım yenileme çalışması başltıldı. Cadde ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi adı altında ilçenin yollarını parke taşı görüntüsünden kurtararak sıcak asfaltla tanıştıran Artuklu Belediyesi asfalt çalışmasının tamamlandığı noktalarda kaldırım yenileme çalışmalarına başladı.

            Kaldırım çalışmaları, ilk etapta doğalgaz, alt yapı, enerji nakil hatlarının yer altına alınması ve sıcak asfalt kaplama çalışmalarının bittiği Yenişehir Mahallesi´nde başladı. Kaldırımların geniş ve kullanışlı olmasının yanı sıra estetik ve modern bir görüntü de olması için de özen gösteriliyor. Ayrıca engelli vatandaşların kullanımına uygun olarak, engelli yürüyüş parkuru döşeme çalışmaları da kaldırım çalışmalarıyla eş zamanlı olarak yürütülüyor.

                Artuklu´ya Yakışacak Kaldırımlar

           Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada ?Projemizi hayata geçirmeden önce yaptığımız ön incelemelerde, ilçemizin kaldırımlarının birkaç farklı taştan, malzemeden yapıldığını gördük. Kaldırımlar o kadar işlevsiz, bozuk ve düzensizdi ki vatandaşlarımız kaldırımda yürüme alışkanlıklarını kaybetmişti. Çünkü bir yerde başlayıp devamı gelmeyen yarım bırakılmış, tahrip edilmiş, engelli vatandaşlarımızın kullanması için son derecede elverişsiz, estetikten uzak kaldırım manzaraları vardı. Bu manzara ilçemize hiç yakışmıyordu. Cadde ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile vatandaşlarımızı ilçe merkezinde yalnızca sıcak asfalt konforuyla değil, modern ve estetik kaldırımlarla da tanıştırmayı başardık. Çalışmalarımızı, bütün ilçemizin en kısa sürede bu konforu yaşaması için süratle yürütüyoruz. ? dedi.

              Çalışmaları Her Fırsatta Yerinde İnceliyor..

             Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, fırsat buldukça çalışmaların yürütüldüğü noktaları ziyaret ediyor. Başkan Öztürk ? Alt yapı ve yol sorunu, Artuklu´nun ve Büyükşehir olmadan önceki durumuyla Mardin´in 30 yıldır çözülemeyen, vatandaşlarda bıkkınlık bezginlik yaratmış, kabullenilmek zorunda kalınmış kötü talihiydi. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman, gerek maddi gerekse manevi desteklerini üzerimizden bir an olsun çekmedi ve bizler el birliğiyle bölgenin bu talihsizliği yenmesi için kısa sürede cesur kararlar verip cesur adımlar attık. Bu yüzden heyecanlıyız ve bizi böyle heyecanlandıran projenin her aşamasında bizzat olmak istiyoruz. Bu nedenle çalışmaları bulduğum her fırsatta yerinde inceliyorum? dedi.

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Kızıltepe şehir merkezinde doğalgaz çalışması başladı

2018-03-31 22:13 - GÜNDEM

Mardin TÜGVA´dan Futbol Şöleni

2018-03-31 22:22 - SPOR

Tahıl Ambarında Umutlar Bakan´da

2018-04-03 07:55 - GÜNDEM

Mardin Barosu Avukatları, Fidan Dikti.

2018-04-03 08:36 - YAŞAM

Nihat Eri, mutabakat altına alınan maddeleri açıkladı

2018-03-31 01:16 - GÜNDEM

Külünk OSB´de Sanayicilerle Buluştu..

2018-03-31 00:23 - GÜNDEM

TGK 14. BAŞKANLAR KURULU ANTALYA/KEMER´DE TOPLANDI

2018-03-31 22:29 - GÜNDEM

Mardin´de, Üniversitelere Yönelik Sayıştay Eğitimi..

2018-04-02 14:28 - GÜNDEM

Rektör Ağırakça´dan Açıklama Geldi?

2018-03-28 20:25 - GÜNDEM

Elektirik kesintileri için CHP heyeti Mardin´e geldi

2018-03-31 00:44 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Erbil Valisi Xoshnaw Mardin Büyükşehir Belediyesini Ziyaret etti

19:47 - YAŞAM

Vali Akkoyun "Orman Benim" etkinliğinde öğrencilerle fidan dikti

19:10 - YAŞAM

Murathan Mungan Mardin’de Okurlarıyla Buluşuyor

14:43 - YAŞAM

Bu Yola Dikkat

09:55 - YAŞAM

Vali Akkoyun, Ömerli İlçesini ziyaret etti

21:04 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Dicle Elektrik yetkilileri sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılan algıya yanıt verdi.

19:57 - YAŞAM

Başkan El'den Bayram Mesajı

13:21 - YAŞAM

Ahmet Türk oyunu kullandı

14:08 - POLİTİKA

Büyükşehir Başkan Adayı Erin'in , Savur İlçesinde seçmen buluşması

19:52 - POLİTİKA

DİCLE ELEKTRİK SEÇİM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

22:44 - YAŞAM