?>

Batmanlı kadınlara kooperatifleşme çağrısı

Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kadınların kooperatifçilik alanına el atması yönünde açık çağrıda bulunarak, İl Müdürlüğü olarak her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

GÜNDEM - 5 yıl önce

BATMAN (İGFA) - Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, ‘kadın kooperatifleri’ ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında ülkede kadınların ekonomiye katılım oranının halen istenilen seviyeye ulaşamadığını belirten Gün,   Türkiye’de kadın kooperatifleri ilk olarak 1999 yılında kurulmaya başlandığını hatırlattı. İzmir’in Kiraz ilçesi Yağlar köyünde yaşayan kadınların, ailelerinin yoksullaşma sürecini durdurmak ve daha iyi yaşam şartlarına ulaşmak amacıyla giriştikleri kooperatifleşme deneyimi sonucunda 103 üyeli bir kooperatif kurduklarını kaydeden Müdür Gün, kooperatif çatısı altında köyde modern ahırlar yaptırıldığını, bir süt toplama merkezi açıldığını ifade eden gün, kadınların daha modern bir üretim için aldıkları kurslar sonucu bilimsel yöntemleri öğrenip, hijyenik şartlarda üretim yaparak büyük firmalara süt satmaya başladıklarını kaydetti.

"BATMANLI KADINLARA DESTEĞE HAZIRIZ"

Türkiye’nin kırsal alanda kurulan ilk kadın kooperatifi olan Yağlar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olduğuna dikkati çeken Müdür Gün, Batman'da da kadınlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak kadınlarının kooperatifçilik alanına el atması ve bu konuda başarı elde etmeleri noktasında tüm imkânlarla yanlarında olduklarını söyleyen Müdür Gün, "Bir kere daha tekrar ediyoruz. Çünkü kadının içinde olduğu her işte başarı oranı yüksektir. Bu konuda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak kadınlara her türlü destek verilecektir” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Öğrenciler Tutaşı'yı soru yağmuruna tuttu

2021-03-30 19:58 - DÜNYA

REAL MARDİN YİNE GURURLANDIRDI

2021-03-31 08:16 - SPOR

Derik'e Gençlik ve Kültür Merkezi Çok Yakışacak

2021-03-31 15:04 - GÜNDEM

2024 atıcılık olimpiyatlarına hazırlanıyor

2021-04-04 12:15 - SPOR

İşyeri Duvarlarına resim yapıyor

2021-04-04 18:30 - YAŞAM

Hüseyin Gözenoğlu, oğlu için bin kişilik mevlit yemeği hazırladı

2021-04-03 19:08 - GÜNDEM

Türkiye'den Bangladeş'e ağır iklim sahra hastanesi ulaştırıldı

2021-04-03 11:48 - DÜNYA

ZORLU COĞRAFYANIN HAYIRSEVER İNSANI

2021-04-03 20:44 - YAŞAM

Eda Ece'nin 'ilk' heyecanı

2021-04-02 08:56 - MAGAZİN

Azerbaycan Büyükelçisi Mardin’de

2021-04-04 15:59 - GÜNDEM

İlgili Haberler

TÜGVA Midyat’ta Ahmet Erol Dönemi: 2. Olağan Genel Kurul Gerçekleşti

19:20 - GÜNDEM

Akademisyen Cesareti Ödülü Prof. Dr. Ghassan Abu Sittah’a Verildi

07:49 - GÜNDEM

Erdemler Kavşağı’nda Trafik Kontrollü Sağlanacak

14:13 - GÜNDEM

Mini Valiler Kartarnemesi

08:30 - GÜNDEM

Mardin Barosu’ndan Akademi ve Sanatla Dolu Hafta

18:27 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Artuklu’da Trafiğe Nefes Aldıracak Karar

20:28 - YAŞAM

Mardin, Hastane Afet ve Acil Durum Eğitimine Ev Sahipliği Yapıyor

20:18 - SAĞLIK

Bakan Yardımcısı Macit’ten Mardin’de Eğitim Zirvesi

20:09 - EĞİTİM

Nusaybin’de Eğitime Dev Yatırım: Ömer Özel Eğitim Kompleksi’nin Temeli Atıldı

19:59 - EĞİTİM

Ravza Mila Cafe’nin 2. Şubesi Ravza Caddesi’nde Açıldı

19:52 - YAŞAM