?>

Bayramda doğru beslenme tüyoları

Dr.Fevzi Özgönül bayramda doğru beslenme alışkanlığı konusunda önemli bilgiler verdi.

SAĞLIK - 5 yıl önce

Tüm aileyi ve akrabaları bir araya toplayan, sofraların zengince kurulduğu Ramazan Bayramı, bu yıl da Koronavirüs sebebiyle evlerde ve çekirdek aile ile geçirilecek. Bayram evlerde geçirileceği için hem fiziksel aktivite azalacak hem de sürekli bir şeyler yeme isteği kendini gösterecek.

 Malum bugün Ramazan'ın  son günü. Bu ay boyunca uzun süre aç ve susuz kaldık, ibadetlerimizi yerine getirdik. Böylelikle hem sevap kazandık hem de vücudumuzu resetleyip daha sağlıklı bir sindirim sistemine kavuştuk. Ramazan Bayramının ilk gününden itibaren oruçlu beslenme biçminizden çıkıp eski düzeninize geçeceksiniz. Ramazan boyunca sindirim sisteminiz güçlendi. Bu sayede gece geç saatlerde yemek yeseniz bile yediğiniz yiyecekler çok daha iyi sindirildiği için sindirim sisteminiz rahatsız olmadı. Bayramda normal düzenimize dönememize rağmen bu Ramazan boyunca edindiğimiz güzel alışkanlıklara devam etmemiz gerekiyor. Bu alışkanlıklara gelince; Ramazan ayı içerisinde edindiğimiz en güzel alışkanlıklardan biri ara öğünlere ihtiyaç duymadan kendimizi daha sağlıklı hissettik ve günde sadece iki öğün beslenerek lüzumsuz yemek israfından kurtulduk. Bedenimiz düzenli saatlerde yemek yemeye alıştı ve sindirim sistemimiz dinlenerek kendisini yenileyebildi. Kötü beslenme alışkanlıklarından da uzaklaştık.

Bayramda sindirim sistemi için öneriler;

 ·         Bayram namazını kıldıktan sonra Ramazan ayı boyunca sahurda yaptığımız gibi güzel bir kahvaltı ile güne başlayalım.

 ·         Kahvaltı yaptıktan sonra öğlen öğününe kadar geçen zamandaki arada bir şey yememeye özen gösterelim.

 ·         Sabah içecek tüketebilirsiniz fakat yiyeceklerden uzak kalmaya özen gösterelim.

 ·         Öğlen vaktini mutlaka kendimize ayıralım ve güzel bir öğlen yemeği yiyelim. Öğlen yemeğinden sonra en az 3-4 saat hiç bir ziyaret gerçekleştirmeyelim.

 ·         Bayramı bu şekilde sorunsuz atlattıktan sonra akşam mümkün olduğunca hafif pişmiş sebze yemekleri ve çorba türü yemekler ile geçiştirelim.

Haftanın Öne Çıkanları

Dr. Zeynel Abidin Erdem'den Bayram Mesajı

2021-05-11 11:52 - GÜNDEM

Öğrenciler Kumbaraları ile gönüllere dokundu

2021-05-11 10:22 - YAŞAM

Mardin’de Pazar yerleri denetim altında

2021-05-08 12:11 - YAŞAM

Coronanın uğramadığı mahalle

2021-05-06 11:20 - YAŞAM

Kaybolan Kuşu bulana ödül verilecek

2021-05-05 20:53 - YAŞAM

KURTAY’DAN BAYRAM MESAJI

2021-05-12 18:45 - YAŞAM

Süleymaniye camisini yüzük taşına sığdırdı

2021-05-07 13:28 - YAŞAM

DEVA Partisi İl Başkanı Mesut Aydoğan’dan bayramı mesajı

2021-05-11 17:04 - YAŞAM

Görme Engelli Şehit Annesine Vali Eşi Destek Oldu

2021-05-11 13:09 - YAŞAM

Mardin Valisi Demirtaş, kuşu kaybolan kızı sevindirdi

2021-05-06 21:17 - YAŞAM

İlgili Haberler

Mardin, Hastane Afet ve Acil Durum Eğitimine Ev Sahipliği Yapıyor

20:18 - SAĞLIK

Mardin'de “Her Gebeye Bir Ebe”

12:20 - SAĞLIK

MAÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nden “Sağlık İçin Hareket” Projesine Destek

20:25 - SAĞLIK

“Sağlık İçin Hareket Et” Etkinliği

20:11 - SAĞLIK

Mardin’de “İlk Yardım Eğitici Eğitimi” Başladı

07:24 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Artuklu’da Trafiğe Nefes Aldıracak Karar

20:28 - YAŞAM

Mardin, Hastane Afet ve Acil Durum Eğitimine Ev Sahipliği Yapıyor

20:18 - SAĞLIK

Bakan Yardımcısı Macit’ten Mardin’de Eğitim Zirvesi

20:09 - EĞİTİM

Nusaybin’de Eğitime Dev Yatırım: Ömer Özel Eğitim Kompleksi’nin Temeli Atıldı

19:59 - EĞİTİM

Ravza Mila Cafe’nin 2. Şubesi Ravza Caddesi’nde Açıldı

19:52 - YAŞAM