?>

COVID'e yakalanan aile hekimi isyan etti: "Ailelerimiz de aşılansın!"

İstanbul Pendik’te bir ASM’nin doktorlarından Senem Aslan çok yeni COVID-19 hastalığına yakalanmış bir hekim olarak, "sağlık çalışanlarının aynı evi paylaştığı aileleri de acilen aşılanmalı” uyarısında bulundu.

SAĞLIK - 4 yıl önce

İSTANBUL (İGFA)- Aile Hekimi Senem Aslan, aşı planlaması yapılırken sağlık çalışanlarının ailelerinin hiç düşünülmediğini, sevdiklerine hastalık bulaştırma korkusu ile yaşayan sağlık çalışanlarının korku ve kaygı içerisinde görevlerini yürütürken ekstra güçlük yaşadığını, morallerinin düştüğünü söyledi.

Dr. Senem Aslan, eve gitmeye, çocuklarını sarılıp öpmeye, eşlerinin eline değmeye korktuklarını söyleyerek; "Ailemizin bir ferdine bizden hastalık geçecek, hafif atlatamayacak, onlara bakıp ilgilenemeyeceğiz diye korku içerisindeyiz. Evde 65 yaş üzeri eşi olana aşı yapıldı, polise, öğretmene, hastalara, risklilere, basın mensuplarına yapıldı. Bizim ailelerimizin suçu nedir? Her gün virüs yüküyle burun buruna çalıştığımız yetmiyor mu? Bir de bu yükü evimize taşıyoruz. Çocuklarımız ve eşlerimiz risk altındalar. Derhal sağlık çalışanlarının eşleri aşılanmaya başlanmalıdır! Bu bir rica değil zorunluluktur. Sağlık çalışanlarını kaybettik sıra ailelerimize mi gelsin istiyorsunuz" diye konuştu.

SAĞLIKÇILARIN KAFASI RAHAT OLMALI

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkan Dr. Yusuf Eryazğan ise, konunun önemine dikkat çekerek, adeta bir savaş ortamındaymışçasına canla başla çalışan sağlıkçıların şu dönemde içleri ve kafalarının rahat olması gerektiğini kaydetti.  Ailelerinin COVID'e karşı korumalı olduğunu bilmek en doğal hakları olduğunu kaydeden Eryazğan, "Hali hazırda iki günü birine meslek arkadaşlarımızı toprağa veriyoruz. Bir de eşlerimizin, çocuklarımızın korkusu ile yaşamak istemiyoruz. Bu konunun dikkate alınmasını istiyoruz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardinli Marilyn Monroe, tarihi konağı kedi sığınma evine çevirdi

2021-04-08 12:37 - YAŞAM

Mardinli Marilyn Monroe'ten 'tarihi' iyilik

2021-04-08 12:57 - YAŞAM

Mardin müzesi Güneydoğunun en zengin tarihine sahip

2021-04-07 13:05 - YAŞAM

MKYK Üyeliğine seçilen Miroğlu’na coşkulu karşılama

2021-04-05 18:20 - POLİTİKA

Keşfedilmeye değer bir hazine: MARDİN

2021-04-07 11:51 - YAŞAM

MAÜ Bölgeye Damga Vuracak ‘5T’ Vizyonunu Basın İle Paylaştı

2021-04-05 15:57 - YAŞAM

Mardin keşfedilmeye değer bir hazinedir

2021-04-07 11:19 - YAŞAM

Kırsalda Kalkınma Hamlesi

2021-04-07 13:29 - YAŞAM

İşyeri Duvarlarına resim yapıyor

2021-04-04 18:30 - YAŞAM

Soydaşlar seçim mağduriyetini Uluslararası yargıya taşıyor

2021-04-08 12:22 - DÜNYA

İlgili Haberler

Nusaybin'e, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

08:58 - SAĞLIK

Ameliyathane Sertifika Programı Açılışı Gerçekleştirildi

18:54 - SAĞLIK

Diyarbakırlı doktordan çarpıcı tespit; Kalbin gizli kavşağında tehlike

19:16 - SAĞLIK

Mardin'de 14 Mart Tıp Bayramı’nda Özel Tiyatro Gösterisi

22:44 - SAĞLIK

MAÜ Tıp Fakültesinde Yenilikçi Tedavi Yöntemleri

10:18 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

23:40 - EKONOMİ

Mardinspor Yönetimine bu yakışır!

23:14 - SPOR

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

09:48 - EKONOMİ

Kabala’da Geleneksel Mevlit

09:37 - YAŞAM

Kaçak Kullanımı Tespit Eden Sayaç Geliştirildi

09:08 - YAŞAM