?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan Normalleşme adımlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı Sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM - 5 yıl önce

"KURAKLIK SIKINTISI TEHDİDİ ALTINDA OLAN ÇİFTÇİLERE 150 MİLYON LİRA HİBE VERECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuraklık sıkıntısının tehdidi altında olan bölgelerimizdeki çiftçilerimize, sulama sistemlerini modernleştirmeleri için 150 milyon lira hibe vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Petrol keşiflerini hatırlatan Erdoğan, "İnşallah önümüzdeki günlerde enerji konusunda yeni sevindirici haberleri kamuoyuyla paylaşmayı sürdüreceğiz." dedi.

"Haziranı tam manasıyla bir aşı seferberliği ayına dönüştürmek için imkanları sonuna kadar zorlayacağız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"BioNTech, Sinovac ve Sputnik V gibi sözleşmesi yapılan farklı aşılardan haziran ayında mümkün olan en yüksek sayıda miktarın ülkemize getirilmesi ve süratle uygulanması için yoğun hazırlık içindeyiz. İnşallah kendi aşımıza da yıl bitmeden kavuşmuş olacağız."

HAZİRAN AYINA İLİŞKİN KADEMELİ NORMALLEŞME TAKVİMİ

Kademeli normalleşmeye ilişkin Erdoğan, "Aradan geçen iki haftalık sürede vaka ve ölüm sayılarındaki nispi azalmanın, hedeflediğimiz oranda değilse bile önemli ölçüde sürüyor olması tedbirlerin amacına ulaştığının ifadesidir." diye konuştu.

Erdoğan, yaptığı konuşmada Kovid-19'la mücadele kapsamındaki kademeli normalleşme sürecine ilişkin, şunları aktardı:

"Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecektir. Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir. Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00'e kadar paket servisini sürdürebilecek. Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecektir. Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında yarından itibaren çalışabilecek. Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır. Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni bir düzenlemeye kadar devam edecektir.  Spor kulüpleri genel kurullarını haziranın ilk gününden itibaren, diğer kuruluşlar da ikinci yarısından itibaren gerçekleştirebileceklerdir. Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri, belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran'dan itibaren başlayabilecek."

Haftanın Öne Çıkanları

Artuklu'ya Yeni Otopark

2021-05-24 21:27 - YAŞAM

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen’den Dargeçit İlçesini Ziyaret Etti

2021-05-27 15:45 - GÜNDEM

Köyan Dostlarıyla Buluştu

2021-05-27 15:42 - YAŞAM

Derik kaymakamı “Hedef 1 Milyon Zeytin Ağacı”

2021-05-29 12:36 - EKONOMİ

Ilısu Barajında Alabalık çiftliği

2021-05-28 10:18 - YAŞAM

Midyat’ta Cadde ve sokak tabelaları yenileniyor

2021-05-27 15:48 - GÜNDEM

Hasankeyf'te Fotoğrafın Dili

2021-05-28 01:39 - YAŞAM

Yalçın, Mitanni Kültür Merkezi'nde İncelemelerde Bulundu

2021-05-27 12:17 - GÜNDEM

Kaymakam Çam, Can Kurtaran İmamı Ödüllendirdi

2021-05-26 12:56 - YAŞAM

Mardinspor'da Hedef 2.lig

2021-05-29 11:09 - SPOR

İlgili Haberler

TÜGVA Midyat’ta Ahmet Erol Dönemi: 2. Olağan Genel Kurul Gerçekleşti

19:20 - GÜNDEM

Akademisyen Cesareti Ödülü Prof. Dr. Ghassan Abu Sittah’a Verildi

07:49 - GÜNDEM

Erdemler Kavşağı’nda Trafik Kontrollü Sağlanacak

14:13 - GÜNDEM

Mini Valiler Kartarnemesi

08:30 - GÜNDEM

Mardin Barosu’ndan Akademi ve Sanatla Dolu Hafta

18:27 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Bülent Akan’dan Şampiyonluk Mesajı: “Bu Zafer Tüm Mardin’indir”

09:37 - SPOR

Artuklu’da Trafiğe Nefes Aldıracak Karar

20:28 - YAŞAM

Mardin, Hastane Afet ve Acil Durum Eğitimine Ev Sahipliği Yapıyor

20:18 - SAĞLIK

Bakan Yardımcısı Macit’ten Mardin’de Eğitim Zirvesi

20:09 - EĞİTİM

Nusaybin’de Eğitime Dev Yatırım: Ömer Özel Eğitim Kompleksi’nin Temeli Atıldı

19:59 - EĞİTİM