?>

Dicle Elektrik´ten Dargeçit´e 3 milyon liralık yatırım

Dicle Elektrik, Mardin´in Dargeçit ilçesinde enerji şebekesini güçlendirmek ve artan enerji talebini karşılamak için 3 milyon liralık yatırım gerçekleştiriyor.

GÜNDEM - 8 yıl önce

Sorumluluk bölgesindeki müşterilerine her noktada kaliteli ve kesintisiz enerji vermek amacıyla yatırımlarını ara vermeden sürdüren Dicle Elektrik, Mardin´in Dargeçit ilçesinde enerji şebekesini güçlendirmek ve artan enerji talebini karşılamak için 3 milyon liralık yatırım gerçekleştiriyor.

  Yatırımlarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu´nun tüketici hizmetleri ve hizmet kalitesi yönetmelikleri çerçevesinde sürdüren Dicle Elektrik Mardin İl Müdürlüğü tarafından başlatılan yatırım çalışmasında Dargeçit ilçesindeki ana caddelerde havai hatlar tamamen kaldırılıp 7 kilometre alçak gerilim, 8 kilometre orta gerilim kablosu döşenerek, hatlar yeraltına alınacak. 

   11 yeni trafo kurulacak 

  Yeraltı çalışmaları ile birlikte yatırım bölgesine her biri bin KVA gücünde 6 adet ve 400 KVA gücünde 5 adet olmak üzere toplamda 8 bin KVA gücünde trafo tesisi kuracak olan Dicle Elektrik, bu sayede ilçedeki kurulu elektrik gücünü 2 katına çıkaracak. Bölgeye özel geliştirilen panolar sayesinde dağıtımdaki kayıplar önlenecek. Böylece tüketicilere kesintisiz elektrik enerjisi verilebilecek. Bu yatırım kapsamında Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri tarafından cadde ve sokak aydınlatmaları için ilçedeki farklı güzergâhlara 187 adet aydınlatma direği monte edilecek.

   ?Vatandaşların takdiri bizi mutlu ediyor?

  Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Memet Bulut, kent genelinde yatırımların sürdüğünü belirterek, bunun bir parçası olarak da elektrik hatlarını yer altına almaya başladıklarını söyledi. Sadece Dargeçit ilçesinde gerçekleştirilmekte olan yatırımın toplam maliyetinin bu günkü rakamlarla 3 milyon lira olacağını belirten İl Müdürü Bulut, ?Dicle Elektrik olarak hedeflerimiz doğrultusunda altyapı, şebeke yenileme ve güçlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Hayata geçirdiğimiz bu yatırımla da ana güzergahlardaki elektrik kablolarını yeraltına alarak Dargeçit´teki kurulu elektrik gücünü 2 katına çıkaracağız. Böylece hem enerji güvenliği sağlanmış olacak hem de tüketicilerimize daha kaliteli enerji sağlayacağız. Bu çalışmaların bizi en çok mutlu eden tarafı da Dargeçit halkının yaptığımız yatırımları takdir etmesidir? dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kızıltepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi´ne bölge ilçelerinden yoğun ilgi

2018-08-28 21:23 - GÜNDEM

Belediye ekipleri papağan ve köpeği kurtardı

2018-08-30 18:56 - YAŞAM

Artuklu Üniversitesi, Kadrosunu Genişletti

2018-08-29 11:50 - EĞİTİM

Mardin Valisi Hac´dan döndü.

2018-08-29 21:57 - GÜNDEM

REKTÖR´DEN MARDİNLİ AKADEMİSYENLERE ÇAĞRI

2018-08-29 23:09 - GÜNDEM

Artuklu Belediyesi Tarihi Mirasa Sahip Çıkıyor

2018-09-01 07:57 - -

Nusaybin´de kanalizasyon borusu patladı evleri su bastı

2018-08-28 07:37 - YAŞAM

Mardin´de Sağlık Yönetimi Sorunları Masaya yatırıldı.

2018-08-28 12:17 - SAĞLIK

Mardin´de Kadrolu eşeklerin maketi satışa çıktı

2018-08-29 06:59 - -

Mardin´de binlerce vatandaşa gıda ve giysi yardımı

2018-08-28 21:21 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Deprem Gaziantep'te uykudan uyandırdı

07:52 - GÜNDEM

Karaboğa: Barış ve Toplumsal Mutabakat Ekonomiyi Güçlendirecek

16:13 - GÜNDEM

Mardin TSO'da Yeni Nesil Hizmet

07:55 - GÜNDEM

Başkan Şahin, Midyat'ın Ulaşım Yatırımlarını Ankara'ya Taşıdı

07:48 - GÜNDEM

Vali Akkoyun Yeşilli'de Vatandaşın Nabzını Tuttu

07:30 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Deprem Gaziantep'te uykudan uyandırdı

07:52 - GÜNDEM

Uzak Şehir Yeniden Midyat’a Dönüyor!

22:08 - YAŞAM

Midyat’ın Kalemi İtalya’da Zirveye Çıktı!

21:25 - YAŞAM

Mardinspor Deplasmanda Güven Verdi

21:03 - SPOR

GİSİAD Mardin’den Yeni Dönem Mesajı: Daha Çok Sahada, Daha Çok Üretim

14:10 - YAŞAM