DİKA'da uzmanlar tam kapasite ile çalışacak

DİKA Genel Sekreterliğine atanan Ahmet Alanlı ' Uzmanlarımız tam kapasite çalışarak, bölgedeki ekonomik değerleri, marka ürünleri ve yeni iş modellerini raporlayarak, bölge kalkınmasına destek vereceğiz

EKONOMİ - 4 yıl önce

Merkezi Mardin’de bulunan, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin illerini kapsayan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğine atanan Ahmet Alanlı , ajansta görevli uzmanların bölgenin kalkınma dinamiklerini ortaya çıkaracak raporlama çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.

Bölgede marka değeri yüksek ürün ve değerlerin olduğuna vurgu yapan DİKA Genel Sekreter Ahmet Alanlı, DİKA’nın hibe kurumu olmadığını, beşeri bir sermaye ve sermayeyi doğru yöne yönlendiren, doğru yatırımlara yönlendiren bir kurum olduğunu söyledi. Bölgede tarım, turizm, sanayi alanlarında iyileştirici ve yenilikçi önlemlerle, bölgenin kalkınmasına ve doğru yatırımlara yönelmesine destek vereceklerini ifade eden Genel Sekreter Alanlı “Görev bölgemizi içine alan Mezopotamya uluslararası bir marka. Somut kültür varlıklarını, Mezopotamya topraklarında yetişen marka değeri taşıyan ürünleri ortaya çıkarıp, bölge ekonomisinin hizmetine vermeyi hedefliyoruz. Uzmanlarımız tam kapasite ile çalışacak ve bölgenin ekonomik verilerini, istihdam yaratacak yenilikçi kalkınma yollarını araştırıp raporlayacak. DİKA Hibe kurumu değildir. DİKA beşeri bir sermaye ve mevcut sermayeyi doğru yönlendiren, araştırmaları sonunda sermayeyi doğru yönlendiren bir kurumdur.Paydaşlarımızla ortak hareket ederek, bölge gereksinmelerini tespit edip, sermayeyi doğru yerde ve doğru zamanda harekete geçirmeyi hedefliyoruz.” Dedi

Sanayici, iş insanları, yarımcılar ve bölgedeki sivil toplum kuruluşları işbirliği için çalışacaklarının altını çizen Alanlı, Bölgenin konum itibari ile ilk etapta lojistik merkezi altyapısı ve faizsiz finans sağlanması, teknokent, dijitalleşme ve melek yatırım ağlarını harekete geçirme noktasında çalışmalarının yoğunlaşacağını sözlerine ekledi.

Online olarak video konferans yoluyla gerçekleştirilen eğitimin açılışında konuşan DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, e-ticaretin küreselleşen dünyada yeni iş modellerinden biri olduğunu, ticari faaliyetlere ilişkin tüm süreçlerin elektronik ortamda gerçekleştirilmesini ifade ettiğini söyledi. Reklam, pazarlama, yeni ürün tanıtımı, siparişin alınması, ödemenin kabul edilmesi, teslim ve iade süreçlerini kapsadığını belirtti. Genel Sekreter Alanlı “E-Ticaretin ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu özellikle Covid-19 sürecinde bariz bir şekilde gördük. Evlerinde bulunan insanlar her türlü ihtiyaçlarını oturdukları yerden elektronik ortamda sipariş vererek temin ettiler. Bunun sonucunda ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada e-ticaret hacmi hiç olmadığı kadar büyüyerek gelişme gösterdi. Bizlerde bölge olarak, bu imkânı rekabet edilebilirliği artırmak için değerlendirmeliyiz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ali Baba Cafe Restoran hizmete girdi

2020-06-14 10:01 - EKONOMİ

Gözde Kaleci Büşra Erdoğdu 'Para değil, huzur arıyorum'

2020-06-18 08:46 - SPOR

Artuklu Üniversitesi'nden Kültür hizmeti

2020-06-12 20:11 - -

CHP Mardin Kadın Kolları Başkanı Kılıç 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız'

2020-06-11 16:00 - POLİTİKA

MARDİN MEKTUBU

2020-06-14 10:42 - SAĞLIK

Rıza Müftüoğlu 'İleri Bölücülük ve Çözüm Yolları' kitabında Erdem ailesini örnek verdi

2020-06-17 20:23 - YAŞAM

Artuklu Üniversitesinden,Sağlık Eğitimi alanında yeni adımlar

2020-06-12 08:29 - EĞİTİM

ŞEHİT İDRİS MAĞAT GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

2020-06-13 21:50 - GÜNDEM

Şanlıurfa'da Visiturfa uygulaması

2020-06-11 16:26 - -

DİKA'da uzmanlar tam kapasite ile çalışacak

2020-06-18 11:34 - EKONOMİ

İlgili Haberler

Nasır Duyan’a bir görev daha

12:46 - EKONOMİ

3 YILDA 6,3 MİLYAR TL’LİK UYUŞMAZLIK KARARA BAĞLANDI

17:47 - EKONOMİ

İş Kadınlarının İftar Buluşması

22:28 - EKONOMİ

Tekstil Sektörünün Sorunlarını Bakan Işıkhan’a sundu

21:45 - EKONOMİ

DİKA'dan, 25 milyonluk Proje Desteği

08:49 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Dicle Elektrik yetkilileri sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılan algıya yanıt verdi.

19:57 - YAŞAM

Başkan El'den Bayram Mesajı

13:21 - YAŞAM

Ahmet Türk oyunu kullandı

14:08 - POLİTİKA

Büyükşehir Başkan Adayı Erin'in , Savur İlçesinde seçmen buluşması

19:52 - POLİTİKA

DİCLE ELEKTRİK SEÇİM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

22:44 - YAŞAM