?>

Gölbaşı Belediyesi yeni projeleri tanıttı

Ankara'nın Gölbaşı Belediyesi'nin nisan ayı meclis toplantısında 2020 yılı faaliyet raporu oy birliği ile onaylanırken, Başkan Ramazan Şimşek projelerini açıkladı.  

GÜNDEM - 4 yıl önce

ANKARA (İGFA) - 2020-2024 yılı Stratejik Planı, 2020 yılına ait performansını belgeleyen Faaliyet Raporu’nun anlatıldığı Meclis Toplantısı’nda konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek geçtiğimiz dönemlerde hayata geçirdikleri projeleri anlatırken, “Şeffaf mali yapısı, örnek turizm potansiyeli, cazip üretimi ile öne çıkan, herkesin yaşamak isteyeceği “Yüzüncü Yılın Model Kentini Oluşturmak” vizyonunu gerçekleştirmek için 2020 yılında ayakları yere basan, geleceği öngören, gelişimini Gölbaşı’nın gücünden ve değerlerinden alan bir anlayışı ortaya koyduk ve çalışmalarımızı sürdürdük” dedi. 

TULUMTAŞ MAĞARASI HİZMETE AÇILACAK Tulumtaş Mağarası'nın çok yakında hizmete açılacağını aktaran Ramazan Şimşek, “1 milyon yıl öncesine dayanan sarkıt, dikit ve sütunların yer aldığı doğa harikası Tulumtaş Mağarası’nın turizme kazandırılması için 467 m2 yapı alanı sahip mağara içerisinde güçlendirme ve düzenleme çalışmalarına başladık. Tarım turizmi faaliyetlerine ivme kazandırmak için Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Tarım Turizmi Yol Haritasının Hazırlanması Projesi’ni başlattık. Proje çerçevesinde eylem planı hazırladık ve projeyi tamamladık. İlçenin eko turizmine katkıda bulunmak, tarımsal ürün deseninde çeşitlilik sağlamak ve tarımsal ekonomiye destek olmak için Eymir Mahallesi’nde 16.000 m²’lik alana “Lavanta Bahçesi” de kurduk” dedi.

SPOR TESİSLERİ GELDİ

Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmak amacıyla geçtiğimiz günlerde Bilardo Kompleksi’nin açılışını yaptıklarını söyleyen Ramazan Şimşek “Buz Pateni ve Dağcılık Kompleksi Tesisi Yapım Projesi”nin ve Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nu ve Spor Kompleksi Tesisi”nin yenilerek modernize edilmesine başladık. Buz Pateni ve Dağcılık Kompleksi Tesisi Yapım Projesi”ne ve Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nu ve Spor Kompleksi Tesisi”nin yenilerek modernize edilmesine başladık. 8 mahallemize halı saha yaptık. 45 km uzunluğunda “Mogan Gölü Çevresi Rekreasyon ve Rehabilitasyon Projesi”nin 1'nci etabı olan Mogan Gölü mevcut sahil yürüyüş yolunun Vilayetler Evi mevkiine kadar olan 1.815 metrelik bisiklet ve yürüyüş yolu tamamlandı. Türkiye’de ilk kez uygulanan Gölbaşı İlçesi’nde ilköğretime devam eden "8-12 Yaş Grubu Çocukların Sportif Yetenek Arama, Yönlendirme ve Takip Projesi” çerçevesinde 3 bin çocuğumuzu spor taramasından geçirdik” dedi.

TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARI YAYGINLAŞACAK

“Belediye bütçesine gelir sağlamak amacıyla 4,2 MW gücüne sahip “Güneş Enerjisi Santrali Projesini” hayata geçirmek için projeyi hazırladık ve gerekli izinleri tamamladık” diyen Başkan Şimşek “Belediyemizi 20 milyon kara geçireceğiz” dedi. UYUM, Konya Yolu Projesi, eğitim alanında yaptıkları yenilikler ve Hilal Kart uygulamasını da aktaran Başkan Şimşek “Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve siz Meclis Üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı. 

Haftanın Öne Çıkanları

Mardinli Marilyn Monroe, tarihi konağı kedi sığınma evine çevirdi

2021-04-08 12:37 - YAŞAM

Mardinli Marilyn Monroe'ten 'tarihi' iyilik

2021-04-08 12:57 - YAŞAM

Mardin müzesi Güneydoğunun en zengin tarihine sahip

2021-04-07 13:05 - YAŞAM

Mardin İnanç turizmine hazır

2021-04-10 11:46 - YAŞAM

Oğuzhan Koç 'Bence de zor' dedi

2021-04-09 10:42 - MAGAZİN

MKYK Üyeliğine seçilen Miroğlu’na coşkulu karşılama

2021-04-05 18:20 - POLİTİKA

Dargeçit Lavanta Kokacak

2021-04-08 21:32 - GÜNDEM

Artuklu Gençlik Kolları Başkanlığına Osman Arı Atandı

2021-04-09 17:27 - YAŞAM

Milli Savunma Bakanı Akar, İngiltere temaslarını sürdürüyor

2021-04-09 11:42 - DÜNYA

Keşfedilmeye değer bir hazine: MARDİN

2021-04-07 11:51 - YAŞAM

İlgili Haberler

Siirt Üniversitesi Rektörü Davacıyken Davalı Oldu

19:13 - GÜNDEM

Tarım Bakanı Yumaklı Mardin'e gelecek

19:34 - GÜNDEM

Vali Akkoyun koltuğunu Zülal Koyun’a devretti

09:00 - GÜNDEM

AK Parti Mardin İl Başkanlığı, 23 Nisan’da Çocuklara Emanet Edildi

08:38 - GÜNDEM

Mardin Valiisi Akkoyun'un 23 Nisan Mesajı

09:06 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da tarlarda hububat inclemesi

16:28 - EKONOMİ

MAÜ Öğrencilerinden Gerçeği Aratmayan Tatbikat

16:06 - EĞİTİM

Mardin'de Kolluk Gözetim Komisyonu Çalışmaları toplantısı

15:52 - ASAYİŞ

Mardin Yenişehirde Asfalt Çalışmaları

21:47 - YAŞAM

Mardin'de PDR Günleri

19:01 - EĞİTİM