?>

İstanbul Halkoyunları Ekibi Şanlıurfa’da

Kadıköy Bostancı Halk Eğitim Merkezi Kursiyerleri, Şanlıurfa’da Balıklı Göl, Harran ve Göbekli Tepe’yi gezdi, tarihi ve kültürel değerlere hayran kaldı.

YAŞAM - 2 yıl önce

          İstanbul, Kadıköy Bostancı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 34 kişilik kursiyer ve yönetici grubu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep’te tarihi mekanları gezdi, kültürel ve folklorik değerlerini yerinde gördü

            İstanbul, Kadıköy Bostancı Halk Eğitimi Merkezi  Müdürü Hülya Narsap Başkanlığında Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa ilerine düzenlenen geziye katılan 34 kursiyer, Şanlıurfa’da Balıklı Göl, Harran ve Göbekli Tepe’ye hayran kaldı.

          Bostancı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap, bölgede gezdikleri yerlerde halkın sıcak  ilgisi ile karşılaştıklarına dikkat çekerek “ Diyarbakır ve Mardin’deki gezilerimizden çok etkilendik. Şanlıurfa’daki tarihi zenginlikler bizi büyüledi. Balıklı Göl, Harran evlerinde geçmişe yolculuk yaptık.  Neolitik döneme ait olan bu yer, değişimin ilk inanç merkezi olarak nitelendirilen Göbekli Tepe’de geçmiş dönem medeniyetlerinin izlerini gördük. Ülkemiz tarihi ve kültürel özellikleri bakımından oldukça zengin. Kursiyerlerimizin belirli becerileri kazanırken onların değerlerimizi de öğrenmelerini ve gelecek nesillere taşımalarını amaçladık. Gördüğümüz tarihi ve kültürel değerler gezimizin anlam ve önemini anladık. Bu gezimizde Diyarbakır Mardin Şanlıurfa ve Gaziantep olmak üzere bu çok özel kadim kültürlere ev sahipliği yapmış bölgeyi tanımayı, öğrenmeyi amaçladık. Çok etkilendik. Bölge insanı gerçekten çok sıcak ve misafirperver, çok farklı kültürler iç içe yaşamış ve yaşamaya devam ediyor. Bu çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Tarihi yapılar oldukça fazla ve farklı kültürleri farklı dinleri içeriyor. Çok kapsamlı kültürel bir gezi oldu. Özel izlenimlerle bölgeden  ayrılıyoruz. Farklı etkinliklerde tekrar buraları gelmek istiyoruz. Türkiye’de yaşayan ve ülkesini seven herkesin buralara görmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Golden Güzellik Merkezi Diyarbakır'da yeni şubesini açtı!

2024-11-10 17:54 - YAŞAM

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nden İşçi çıkarma açıklaması

2024-11-08 09:45 - YAŞAM

Masa Tenisinde Real Mardin Rüzgarı

2024-11-06 21:00 - SPOR

Süryani Kadım Vakfı’nda Nöbet değişimi

2024-11-10 19:11 - YAŞAM

Op. Dr. Aşar "Normal Doğum önceliğimizdir"

2024-11-08 17:40 - SAĞLIK

İstanbul Halkoyunları Ekibi Mardin’e Hayran kaldı

2024-11-10 11:40 - YAŞAM

Milletvekili Kılıç, Çukur Olayları hafızalarda yerini koruyor

2024-11-11 07:48 - POLİTİKA

Mardin, Batman ve Halfeti belediyelerine kayyum atandı

2024-11-04 14:03 - GÜNDEM

Alo 153 Destek Hattı Mardinlilerin Hizmetinde

2024-11-09 12:32 - YAŞAM

Gazeteci Arif Kurt’un Acı Günü

2024-11-10 18:14 - YAŞAM

İlgili Haberler

Savur’da Tarihi Çarşı Esnafıyla Buluşma

20:58 - YAŞAM

Bozgeyik’ten Başkan Şahin’e Midyat Ziyareti

17:11 - YAŞAM

Terfi Eden Mustafa Keklik’e, Mardinspor’dan Anlamlı Jest!

07:39 - YAŞAM

Mardin’in Genç Fikirlerine İstanbul Kapısı Açılıyor

20:49 - YAŞAM

TMMOB Mardin’den 19 Eylül Mesajı: “Emeğimize ve Mesleğimize Sahip Çıkıyoruz”

20:40 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Savur’da Tarihi Çarşı Esnafıyla Buluşma

20:58 - YAŞAM

Bozgeyik’ten Başkan Şahin’e Midyat Ziyareti

17:11 - YAŞAM

Kızıltepe’de Sigarayı Bırakmak İsteyenlere Mobil Destek!

04:01 - SAĞLIK

Savur’daki Tarımsal Gelişmeler Vali Akkoyun’a Anlatıldı

10:25 - EKONOMİ

Mardin’de Sağlık Personeline Üreme Sağlığı Eğitimi

10:48 - SAĞLIK