?>

İşte FETÖ´cülerin yeni haberleşme kanalı

FETÖ´cü hainlerin yeniden yapılandığını tespit eden yetkililer operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Örgütün yeni haberleşme kanalının facebook görünümlü kripto not olduğu belirlendi.

GÜNDEM - 8 yıl önce

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Mardin İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürüten soruşturmada FETÖ/PDY´nin yeniden asker mahrem yapılanması içerisinde bulunduğu yönünde tespitler yapıldığı belirtilerek askerlere yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı. 23 askeri personele yönelik 5 Temmuz tarihinde planlı bir şekilde Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar başkanlığında operasyon gerçekleştirildi. Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar operasyonu an be an takip ederek Mardin Cumhuriyet Bassavcılığı ile birlikte FETÖ´cü hainlerin yakalanması için geniş çaplı operasyonu sürdürdü. 

 Operasyonda örgütün yeniden yapılanmasına yönelik veriler ve şifreli dijital veriler elde edildiği öğrenildi. Operasyonda gözaltına alınan 22 asker Mardin adliyesine çıkarılırken 1 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Mardin adliyesine çıkarılan Y.K., E.G., M.G, S. B., S.D. isimli 5 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 13 askeri personel İ.Ç., Z.G., A.Ç., M.F.M., O.S., İ.C., M.K., E.T., Ö.S., K.Y., İ.S., F.C., K.E. tutuklanarak ceza evine gönderildi. Operasyonda kripto muvazzaf askerlerle iletişime geçtikleri belirlenen mahrem imam E.G.´nin konutuna yapılan baskında E.G.´nin evinde bir tablet ile 32 GB mikro SD kartı ele geçirildiği öğrenildi. KOM Şube Müdürlüğüne gönderilen SD kartının özel bir sistemle şifrelendiği belirlendi. Yakalanan örgüt yöneticisi E.G. etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak ifade vermesi kozmik şifreli kartın çözülmesini sağladı. Öğretmen olan ve KHK ile ihraç edilen E.G., yaklaşık 20 yıldır FETÖ içinde olduğunu, 2012´den beri Mardin´de FETÖ´nün jandarma personelinden sorumlu müdür yardımcılığı ile örgüt içinde BİM olarak tabir edilen İstihbarata Karşı Koyma (İKK) görevlisi olarak görev aldığını itiraf etti. E.G.´nin verdiği bilgiler sonucunda Mardin jandarma mahrem yapılanması yönetiminde görev alan tüm şahıslar ile mahrem biriminin faaliyetleri ve yol ve yöntemleri tek tek tespit edildi. E.G. örgüte mensup askeri personele gizlilik konularında eğitim verdiği ve gizlilik konusunda nasıl davranmaları gerektiğini anlattığını tüm ayrıntıları ile açıkladı. Örgüt ile irtibatı bulunan ve halen TSK içerisinde Mazidağı ve Mardin´de istihbarat, KOM ve personel şube gibi birçok kritik birimde görevde bulunan 79 askeri personelin deşifresi sağlandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Battı ve Çıktı..

2018-07-16 10:00 - GÜNDEM

Türkiye Küçük Millet Meclisi Toplantısı Kızıltepe İlçesinde yapıldı.

2018-07-14 09:25 - GÜNDEM

Doğalgaz´da Tecrübe Konuşur

2018-07-18 09:27 - YAŞAM

İstihdam merkezine DİKA´dan ziyaret

2018-07-17 21:25 - GÜNDEM

Emniyet Müdürlüğünde Altın Günü

2018-07-13 11:26 - YAŞAM

Sınırda huzurun yakalanması kadınları tandır ekmeği yapmaya yönlendirdi

2018-07-14 18:12 - GÜNDEM

Grup Çelina Mardin´i salladı.

2018-07-16 21:17 - GÜNDEM

Mardin valisine yüzyıllık çınar altında huzur yemeği

2018-07-12 07:05 - GÜNDEM

ARTUKLU BELEDİYESİ´NDEN 15 TEMMUZ GAZİSİ HALİL ALGAN´A YENİ EV SÜRPRİZİ

2018-07-14 19:54 - GÜNDEM

Midyat İlçesine Kampüs

2018-07-12 22:46 - EĞİTİM

İlgili Haberler

UNESCO Midyat’a Kapılarını açıyor!

05:33 - GÜNDEM

Mardin TSO’da Seçim Tarihi Belli Oldu: Sandık 3 Ekim’de Kurulacak

18:13 - GÜNDEM

Kızıltepe Ziraat Odası Başkanlığına Mikail Erbeyi Aday Oldu

06:53 - GÜNDEM

Bozdemir’den Kızıltepe Ticaret Borsası İçin Şeffaflık ve Liyakat Sözü

08:40 - GÜNDEM

Raylar Hazır, TCDD İş Dünyasından Yük Bekliyor

13:41 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

OYAK Çimento Mardin Fabrikası’ndan İSG’de Gurur Tablosu: Kayıp Zamanlı Kazasız 1000 Gün

16:19 - YAŞAM

Mardin 1969 Spor’da Ahmet Cingöz Dönemi Sona Erdi

07:18 - SPOR

Paşaoğlu: Mardin Turizminde Yeni Sezona Ortak Akılla Hazırlanıyoruz

07:11 - TURİZM

Savur’da Tarihi Çarşı Esnafıyla Buluşma

20:58 - YAŞAM

Bozgeyik’ten Başkan Şahin’e Midyat Ziyareti

17:11 - YAŞAM