KARNAVAL GİBİ DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

Mardin´de Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri Karnaval havasında yapıldı. 2500 kişiye etli bulgur ikram edildi.

GÜNDEM - 7 yıl önce

Mardin Büyükşehir  Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi Ve Şehitler parkında  düzenlenen  8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri karnaval havasında geçti.   

     Bazı kurumlar ve sivil toplum kuruluşları  Sabahın erken saatlerinde  parkta stant açtı. Parkta polis eğitimli köpeklerle patlayıcıya karşı arama yaptı. Ardından vatandaşlar parka alındı. Müzik grupları, bir bir ardına konserler verdi. Parka doluşan  vatandaşlar bir yanda alışveriş yaptı bir yanda parkta müzik dinledi

                Mardin Valisi  ve Büyükşehir belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman,Tugay Komutanı Altan Er ve kurum amirleri ?Kadınalar Günü? kutlaması için parka gelen kadınlarla sohbet etti.  Vali Yaman ve beraberindekiler Kadınların günlerini kutladı.

               Vali Yaman, 8 Mart Dünya Kadınlarının gününün etkili bir şekilde kutlanmasında her kesimden kurum, kişi ve sivil toplum kuruluşunun desteğinin önem teşkil ettiğini söyledi. Vali Yaman ?Geniş çaplı ve herkesi kucaklayan, halka açık bir kutlama programlanırken, bazı arkadaşlarımızın kaygıları oldu.  Kadın Politikaları Daire Başkanlığının Organize ettiği etkinliklere her kesimden destek geldi.  Etkinliğin bu kadar güzel, eksiksiz ve anlamlı olmasında bu birlikteliğin etkisi büyüktür. Halkımızın, insanlarımızın ve bu şehrin morale, sosyal ve kültürel etkinliklere gerçekten ihtiyacı var.  Valilik ve Büyükşehir Belediyesi Olarak  aralıklarla bu tür etkinlikleri tekrarlayacağız. Bu etkinlikte emeği geçen kurum ve kuruluş temsilcilerine destek veren kişi ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.? Dedi.

            Kadınlara ve risk gruplarına dönük farklı projelereler destek veremeye devam edeceklerini ifade eden Vali Yaman ? Mardin Valiliği ve Büyükşehir  ve Artuklu Belediyesi ortaklaşa yaptığımız 8 Mardin dünya Kadınlar günü etkinlikleri sizlerde gördüğünüz gibi büyük bir ilgi gördü. Mardin kadınları yalnız değildir. Belediyecilik anlayışı ile kadınlarımıza büyük hizmet  projeleri yaptık, Kendilerine iş yapabilecek ve gelir getirebilecek güzel şeyler yaptık. Bunlardan ,özellikle belediye olarak ?kadın Dayanışma Merkezinde yürütülen çalışmalarda  Girişimcilik eğitimi, Madde bağımlılığı ve ilk yardım, Psikolojik  danışmalık, Şiddetle mücadele yöntemleri eğitimi, Toplumsal Cinsiyet rolleri, İletişim ve stresle  baş etme etkinlikleri,toplumsal cinsiyet eşitliği ve kentsel hizmetleri gibi alanlarda belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Dikiş ve Tekstil, spor, Sabun. seramik, takı tasarım, hasır sepet örme, Gümüş tasarım gibi çalışmalarımız vardır, Demin söylediğim gibi Mardinli kadınlarımız yalnız değildir? şeklinde konuştu.

.                ORGANİZE SANAYİDEN ETLİ BULGUR

            Mardin  Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Nasır Duyan ve yönetim kurulu üyeleri, ? 8 Mart dünya kadınlar günü?  nedeniyle 15 temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında?  2500 kişiye etli bulgur ikram etti. Nasır Duyan ? Sanayiciler olarak bu tür etkinliklerin her zaman destekleyicisi olacağız.  Dünya kadınlarının Gününü kutluyorum? dedi

       Erbane Müzik Ekibi, Mardin diller ve dinler korusu, Mardin Müzesi Reyhani  Müzik ekibi, Grup Göç Konseri ve son olarak  İrem Derici Konseri ile parka akın eden  halk coştu.  

       Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir kaznalarla çorba hazırlattı. Konsere gelen  vatandaşlar çorba içti, Süleyman Bölünmez´in hazırlattığı lokma tatlısı yedi.

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Bir Hayat Hikayesi!

2017-03-03 21:50 - YAŞAM

Mardin´de Kardeş Okul Buluşması

2017-03-02 19:28 - EĞİTİM

VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA BORSAMIZA ZİYARET

2017-03-02 17:30 - GÜNDEM

Kızıltepe Devlet Hastanesinde Eksiksiz Hizmet

2017-03-08 07:30 - SAĞLIK

Mardin´de Kadınlar Günlerinde Eğlendiler

2017-03-07 21:47 - YAŞAM

AÜ´de, Aile Sağlık Merkezi Hizmete Açıldı

2017-03-02 07:18 - SAĞLIK

Selçuk ailesinin hayatı Dicle Elektrik ile değişti

2017-03-03 18:26 - GÜNDEM

Mova´da, Kadınlar Bowling Oynadı

2017-03-07 12:04 - YAŞAM

Turizmciler, Sezonu Barbekü Partisi İle Açtı.

2017-03-06 16:16 - GÜNDEM

SMMMO´dan GGF´ye Hayırlı Olsun Ziyareti

2017-03-01 23:26 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Mardin'de 23 Nisan coşkusu

20:16 - GÜNDEM

Vali Akkoyun’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

22:23 - GÜNDEM

Borcu Olan Toplam 18 bin Çiftçiye Elektrik verilmeyecek!

09:17 - GÜNDEM

Vali Akkoyun oy kullandı, Seçime İlişkin Açıklamalarda bulundu

12:14 - GÜNDEM

Tarihi Yapı, Yağmura Yenik Düştü

15:45 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Dicle Elektrik yetkilileri sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılan algıya yanıt verdi.

19:57 - YAŞAM

Başkan El'den Bayram Mesajı

13:21 - YAŞAM

Ahmet Türk oyunu kullandı

14:08 - POLİTİKA

Büyükşehir Başkan Adayı Erin'in , Savur İlçesinde seçmen buluşması

19:52 - POLİTİKA

DİCLE ELEKTRİK SEÇİM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

22:44 - YAŞAM