?>

Korkusuz Korkak filmi gerçek oldu! Çanakkale’de 'öldü' diye babasını defnettiler, hastanede görünce şok oldular! (ÖZEL HABER)

Çanakkale’de "Korkusuz Korkak" filmi gerçek oldu, yaşanan olay pes dedirtti. Çanakkale 18 Mart Üniversite Hastanesi’nde Recep Çelik ismindeki iki hastanın isim benzerliği büyük karışıklığa neden oldu. "Öldü" diye babasını annesinin mezarının yanına defnetti, hastanede babasını yaşıyor görünce şok oldu. Hastane Başhekimi, yapılan hatadan dolayı özür diledi.

GÜNDEM - 5 yıl önce

ÇANAKKALE (İGFA) – Çanakkale 18 Mart Üniversite Hastanesi’nde tedavi gören Recep Çelik (96), aynı isim ve soyisim benzeri olan ve korona tedavisi gören başka hasta ile TC Kimlik numaraları karıştırılmasından dolayı büyük bir yanlışlık yapıldı. Kemal Sunal’ın başrolünü üstlendiği “Korkusuz Korkak” filmindeki gibi aynı ismi taşıyan iki kişiden Recep Çelik, korona tedavisi gördüğü Çanakkale 18 Mart Üniversite Hastanesi’nde vefat etti. TC Kimlik numaralarının yanlış işlendiği olayda, diğer hastanın oğluna bilgi verilerek babasının koronadan vefat ettiği bildirildi. Recep Çelik’in oğlu Hilmi Çelik, cenazeyi hastaneden alarak annesinin yanına defnetti. Olayla ilgili konuşan Hilmi Çelik, “Babam, yaşlıydı ve kronik rahatsızlığından dolayı hastanede tedavi görüyordu. Hastaneden telefon geldi ve babamın hayatını kaybettiğini söylediler. Ben de babamın cenazesini teslim alıp annemin yanında yerini satın aldığımız mezara defnettik” dedi.

BAŞHEKİM, HASTANEYE ÇAĞIRIP ÖZÜR DİLEDİ

ÇOMÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muammer Karaayvaz’ın kendisini arayarak hastaneye çağırdığını ifade eden Hilmi ve Hüseyin Çelik, “Hastanede Başhekimin odasında babamı görünce şok oldum. İnanamadım. Başhekimi Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, kimlik numarasının karıştırıldığını, bunun için özür dilediğini söyledi. Ben de ‘biz kimi defnettik annemin yanına’ dedim. O da ‘aynı isim benzeri başka hastayı’ dedi. Üzüntü ve sevinç bir arada oldu. Duruma inanamadık” ifadelerini kullandı.

ÖLMEYEN DEDESİ İÇİN 7 HATİM, 41 YASİN OKUTTU

Recep Çelik’in İzmir’de yaşayan torunu Cemil Ece ise, “Dedem Recep Çelik’in ölüm haberini alınca annemle birlikte yola çıktı. Küçükkuyu’ya geldiğimizde dayım Hilmi Çelik aradı, ‘Deden koronadan öldü, geri dönün, cenazeye katılamazsınız’ dedi. Biz de geri döndük. İzmir’e gelinceye kadar 7 hatim indirildi, 41 yasin okundu. İzmir’de hayır hasenat yaptık. Evimizde yine dualar okunurken Hilmi dayım aradı ve dedemin ölmediğini söyledi. Halen daha şoktayız” diye konuştu. Film gibi yaşanan olay sonrası cenazenin mezardan çıkarılarak gerçek sahiplerine teslim edileceği öğrenildi.
Haftanın Öne Çıkanları

Mardin müzesi Güneydoğunun en zengin tarihine sahip

2021-04-07 13:05 - YAŞAM

MKYK Üyeliğine seçilen Miroğlu’na coşkulu karşılama

2021-04-05 18:20 - POLİTİKA

Mardin keşfedilmeye değer bir hazinedir

2021-04-07 11:19 - YAŞAM

MAÜ Bölgeye Damga Vuracak ‘5T’ Vizyonunu Basın İle Paylaştı

2021-04-05 15:57 - YAŞAM

Keşfedilmeye değer bir hazine: MARDİN

2021-04-07 11:51 - YAŞAM

KKTC'de Dünya Çocuk Konferansı düzenlenecek

2021-04-06 11:04 - DÜNYA

Kırsalda Kalkınma Hamlesi

2021-04-07 13:29 - YAŞAM

2024 atıcılık olimpiyatlarına hazırlanıyor

2021-04-04 12:15 - SPOR

Türk mobilyası rüzgarı Çin'de esti

2021-04-06 14:43 - DÜNYA

İşyeri Duvarlarına resim yapıyor

2021-04-04 18:30 - YAŞAM

İlgili Haberler

Kapadokya’dan Mardin’e Tecrübeli Yönetici

22:06 - GÜNDEM

Gökçe–Boztepe Yolunda Asfalt Mesaisi

18:49 - GÜNDEM

Güneydoğu Gazetecileri seçime gitti: Mehmet Çelik’le yola devam…

07:31 - GÜNDEM

GGF gazetecilerinden Mardin TSO ziyareti

06:00 - GÜNDEM

Mardin Valisi Akkoyun, GGF’ye konuştu: “Mardin’i geleceğe hazırlıyoruz”

05:48 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Uzmandan yaz uyarısı: Sıcak hava kalp hastaları için ciddi risk oluşturuyor

20:47 - SAĞLIK

MARSU'dan Su Arızası Açıklaması: Artuklu ve Kızıltepe İçin Hızlı Müdahale

08:00 - YAŞAM

Mataracı Ailesinin Acı Günü

19:50 - YAŞAM

UMKE Personeline Afetlerde Psikososyal Destek Eğitimi

17:53 - SAĞLIK

Mardin’de Organ Bağışı ve TDİS Kullanımı Eğitimi

17:46 - SAĞLIK