?>

Mardin’de Anadolu Basın Buluşmaları

Mardin’de Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Mardin Gazeteciler Derneği ev sahipliğinde düzenlenen “Anadolu Basın Buluşmaları “na katılan gazeteciler Mardin’in Tarihi ve kültürel değerlerine hayran kaldı.

YAŞAM - 1 yıl önce

  Mardin’de düzenlenen  “Anadolu Basın Buluşmalarına” Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Onursal Başkanı ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel  Başkanı Sefa Özdemir, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Gaye Coşkun, Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Cem Kaytan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyet Başkanı Vahap Şehitoğlu, Mersin internet Gazeteciler Cemiyet Genel sekreteri Uğur Özgür, Hatay Gazeteciler Cemiyet Başkanı Nihat Mazmanoğlu, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İlyas Bayraktar, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet  Emin Turpçu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Üstün Tuncer,  Aydın Federasyon Başkanı Yardımcısı Cem Ulucan, Muğla İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Hürmüz Seda Köktener, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, Nazilli Cemiyet Başkanı Ümit Özmen, Anadolu İnternet Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Arif  Kurt, Siirt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Durak, Diyarbakır Medya Derneği Başkanı Mesut Fidançiçek ve Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Özdemir, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı ve Basın İlan Kurumu  Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Tahir Gülebak, Kilis Basın Cemiyeti Başka Başkanı Abdullah Alpdağ katıldı.

              Tarihi Mekanlarına Hayran Kaldılar

Anadolu Basın Buluşmalarının ilk gününde bölgelerim turizmini, ekonomik kalkınmasını ve gazetecilerin mesleki sorunlarını masaya yatıran gazeteciler, ardından tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Kasımiye  Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı, Dara Antik Kenti, Nusaybin  Mor Yakup ve Zeynel  Abidin cami etrafında oluşan inanç parkını gezen gazeteciler, Beyazsu üzerinden Midyat’a geçti.

             Bagok Dağlarında Pizza Keyfi

      Daha önce adı  terör ile anılan Bagok dağlarında, milyonlarca lira harcanarak Uçköy (Akrah)ta hizmete açılan  İzla Pizaraia  tesislerinde dinlenen  gazeteciler pizza yedi, Uçköy ve Elbeğendi köylerinde kesme taştan yapılan evlere hayran kaldı.

         Midyat’tan Telkari Gümüş aldılar

   Midyat İlçesinde tarihi ve turistik mekanları gezen gazeteciler,  kuyumcular çarşısında telkâri gümüş ziynet eşyası aldılar.

            Mardin’de alışveriş yapan ve tarihi mekanları gazeteciler, yoğun geçen iki günün ardından kentten ayrılacaklar.

                Kapsamlı ve yararlı bir buluşma oldu

           Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik, “Anadolu Basın Buluşmalarının” ülkenin yerel ve yaygın basında geniş yer aldığına dikkat çekerek “Türkiye’de belki de bir ilk. Gazeteciler bölgelerinde kalkınmayı ekonomik ve turizm hareketleri ile önündeki engelleri ve mesleki sorunlarını bir arada masaya yatırdı. Farklı bölgelerden gelen gazeteciler, hem kaynaştı  hem de birbirlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Bölgelerarasındaki ön yarganın bu tür buluşmalarla ortadan kalkacağına inanıyorum. Dolu dolu 3 gün geçirdik. Emeği ve desteği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin Turizminde Ayhan Gök dönemi

2023-12-15 08:49 - SPOR

Songur Ak Parti Kızıltepe Aday Adayı

2023-12-15 18:07 - POLİTİKA

Üç Kafadar Güzellik Salonu Açtı

2023-12-18 22:10 - YAŞAM

Aldam’dan DEM Parti İl teşkilatına tepki

2023-12-18 14:35 - POLİTİKA

MARSU Genel Müdürü Değişti

2023-12-15 21:06 - YAŞAM

Yahyaoğlu ve Kaymazların Acı Günü

2023-12-15 21:42 - YAŞAM

FETÖ Firarisi Mardin’de Yakalandı

2023-12-18 14:44 - ASAYİŞ

Nobel Ödüllü Aziz Sancar İle Video Konferans

2023-12-18 22:52 - EĞİTİM

Paraları Harcamadan Yakanlandılar

2023-12-15 18:17 - ASAYİŞ

MAÜ Futbolda da Şampiyon

2023-12-14 10:58 - SPOR

İlgili Haberler

Kabala’da Geleneksel Mevlit

09:37 - YAŞAM

Kaçak Kullanımı Tespit Eden Sayaç Geliştirildi

09:08 - YAŞAM

Gazeteci Ümit Özdal Basın Camiasını üzdü

09:39 - YAŞAM

Midyat Belediyesi’nden Altyapı Hamlesi

09:08 - YAŞAM

Türk Kızılay’ın 2025 Kurban Vekalet Ücretleri Açıklandı

08:48 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

23:40 - EKONOMİ

Mardinspor Yönetimine bu yakışır!

23:14 - SPOR

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

09:48 - EKONOMİ

Kabala’da Geleneksel Mevlit

09:37 - YAŞAM

Kaçak Kullanımı Tespit Eden Sayaç Geliştirildi

09:08 - YAŞAM