?>

Mardin'de Çevreyi Kirleten Tesislere Rekor Ceza: 2,6 Milyon TL Yaptırım

Mardin'de çevre denetimlerinde emisyon limitlerini aşan iki sanayi tesisine toplam 2,67 milyon TL ceza kesildi. Yetkililer, çevreyi kirleten işletmelere karşı denetimlerin aralıksız süreceğini ve "sıfır tolerans" anlayışından taviz verilmeyeceğini vurguladı.

YAŞAM - 1 ay önce

Mardin'de çevre ve hava kalitesini tehdit eden işletmelere yönelik denetimlerini sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, çevre mevzuatını ihlal ettiği belirlenen iki sanayi tesisine toplam 2 milyon 674 bin 698 TL idari para cezası uyguladı.

İl genelinde temiz ve sağlıklı bir çevrenin korunması amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, sanayi tesislerinin toz ve emisyon değerleri detaylı şekilde incelendi. Ani ve planlı denetimlerde iki ayrı tesisin, Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği'ne aykırı şekilde emisyon salınımı yaptığı tespit edildi.

Teknik incelemeler sonucunda işletmelerin, 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında yerine getirmesi gereken yükümlülükleri ihlal ettiği ve çevre ile insan sağlığını olumsuz etkileyebilecek şekilde faaliyet yürüttüğü belirlendi.

Bakanlığın vaka bildirim sistemi üzerinden yürütülen yasal işlemler kapsamında, çevre mevzuatını ihlal eden ilk tesise 2 milyon 6 bin 31 TL, ikinci tesise ise 668 bin 667 TL idari para cezası kesildi. Böylece iki işletmeye uygulanan toplam ceza 2 milyon 674 bin 698 TL olarak kayıtlara geçti.

"Çevre Kirliliğine Sıfır Tolerans" Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri, sanayi üretiminin çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir anlayışla yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, çevreyi kirleten işletmelere karşı denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

Açıklamada, havayı, toprağı ve suyu kirleten, filtreleme ve toz tutma sistemlerini çalıştırmayarak çevre mevzuatını ihlal eden işletmelere hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceği belirtilerek, çevre kirliliğine karşı "sıfır tolerans" ilkesinin uygulanmaya devam edeceği ifade edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin Basının Acı Günü

2026-07-29 14:22 - YAŞAM

Mardin 1969 Spor Başkanı Aşar’dan kombine satışlarına tepki: “Bu takım Mardin’indir”

2026-07-24 16:28 - SPOR

Mardinsöz.com Yazarına Büyük Ödül

2026-07-27 15:31 - YAŞAM

Dünya Tasarımının Zirvesinde Bir Türk: Zeynel Çağlar Ayanoğlu'na İtalya'dan Birincilik Ödülü

2026-07-24 16:39 - GÜNDEM

Derik Kavşağı’nda Kamyon ile Otomobil Çarpıştı: 2 Çocuk Yaralandı

2026-07-25 23:42 - ASAYİŞ

Mardin Atletizm'den Çifte Final Gururu

2026-07-26 10:57 - SPOR

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Otizm Polikliniği Hizmete Girdi

2026-07-29 03:17 - SAĞLIK

Mardin Dijital Bibliyografyası Araştırmacılarla Buluştu

2026-07-27 15:41 - EĞİTİM

İki Sulama Birliğinin Borcu Yüz Milyonları Aştı

2026-07-30 08:44 - YAŞAM

Mardin'de Acil Sağlık Hizmetleri Masaya Yatırıldı

2026-07-24 16:10 - SAĞLIK

İlgili Haberler

BAŞKAN TUTDERE, GGF’Yİ AĞIRLADI

07:25 - YAŞAM

Kahta Belediye Başkanı Hallaç, Turizmden beklentilerimiz yüksek

07:07 - YAŞAM

KAHTA KAYMAKAMI SOYSAL’A ZİYARET

07:03 - YAŞAM

Gazeteciler Adıyaman'ın Tarihine Yolculuk Yaptı

07:01 - YAŞAM

GÜNEYDOĞU BASINI’NDAN ADIYAMAN VALİSİ’NE ZİYARET

18:16 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Mardin’de 264 Okula Güvenlik Kamerası

08:28 - EĞİTİM

GÜNEYDOĞU GAZETECİLERİ, JANDARMA KOMUTANI SEMİZ’İ ZİYARET ETTİ

08:11 - ASAYİŞ

BAŞKAN TUTDERE, GGF’Yİ AĞIRLADI

07:25 - YAŞAM

Kahta Belediye Başkanı Hallaç, Turizmden beklentilerimiz yüksek

07:07 - YAŞAM

KAHTA KAYMAKAMI SOYSAL’A ZİYARET

07:03 - YAŞAM