?>

Mardin Kalesi için e-imza

Mardin Büyükşehir Belediyesi Mardin Kalesi´nin Halka açılması için sürüdülen çalışmalara e-imza kampanyası eklendi. .

GÜNDEM - 10 yıl önce

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Mardin Kalesi´nin Halka açılması için sürüdülen çalışmalara e-imza kampanyası eklendi. .

Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından ?´Mardin Kalesi Mardin Halkınındır´´ sloganıyla başlattığı imza kampanyası için çalışmalarını sürdürüyor.

 Son olarak internet üzerinden kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlar için Change.org´ a erişim sağlayarak,  Mardin Kalesi´nin halka açılması için elektronik imza atabilirler. 

KAMPANYA:

Mardin Kalesi, her yıl 1 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği kentimizdeki en merak edilen alan. Mardin Kalesi, 1980 yılından beri Milli Savunma Bakanlığı?na tahsis edilerek, NATO´ya bağlı Hava Radar Kıta Komutanlığı tarafından kullanılıyor. Güvenlik gerekçesiyle halkın ziyaretine kapalı.

Mardin Kalesi´nin turizme açılması için Mardin halkının yoğun talebi var. Bütün STK´lar, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, meslek odaları, sanayici ve iş insanlarının ortak isteği, Mardin Kalesi´nin bir an önce turizme açılması.

Mardin halkının yıllardır özlemini duyduğu kalenin sivilleşmesi ve turizme açılması, kente cazibe katarak, kentin turizm potansiyelini de artıracak. Bu durum başta ekonomi olmak üzere kentin sosyo-kültürel yapısına da renklilik katacak.

2007 yılında meydana gelen kaya kopması nedeniyle Mardin Valiliği tarafından, Mardin Kalesi kaya ıslahı destekleme, güçlendirme ve restorasyon projesi hazırlandı. Bu projeyle tarihinde ilk kez 2014 yılında Müze Müdürlüğünce kale surları, giriş kapısı ve kale camiinin olduğu bölümlerde, arkeolojik kazı çalışmaları başlatıldı. Kalede arkeolojik kazı çalışmalarının devam etmesi ve buna müteakiben yapılacak restorasyon çalışmalarının sonunda, kalenin sivilleştirilip, turizme açılması Mardin´in çehresini değiştirecek. Kentin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alabilmesi için kalenin turizme açılması elzem.

Bunun farkında olan Mardin halkı kalesini geri istiyor ve  kalesine sahip çıkıyor.

 

ADRES : https://www.change.org/p/mardin-kalesi-halka-a%C3%A7%C4%B1ls%C4%B1n-byegmeng-kulturturizmbak-rt-erdogan

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin´de Kitap Dostu Cafe..

2015-07-07 11:11 - -

YGS´DE 28. Oldu

2015-07-03 14:41 - EĞİTİM

Midyat´ta bunalıma giren genç intihar etti

2015-07-06 13:48 - EĞİTİM

DEDEYE TORUN TESELLİSİ

2015-07-07 13:51 - YAŞAM

Mardin´de ezanı güzel okuma yarışması

2015-07-06 14:48 - GÜNDEM

"Bir Sevdadır Dünya Kenti Mardin " şiir yarışması

2015-07-01 15:24 - GÜNDEM

MOVAPARK´TA RAMAZAN EĞLENCELERİ

2015-07-05 14:10 - YAŞAM

AVM´LERDE BAYRAM HAREKETLİLİĞİ

2015-07-07 07:33 - YAŞAM

Dargeçit´te Dicle Nehri´nde kaybolan Suriye uyruklu gencin cesedine ulaşıldı

2015-07-01 10:02 - ASAYİŞ

Başbakan Yardımcısı Arınç Mardin´de

2015-07-03 01:45 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Tarım Bakanı Yumaklı Mardin'e gelecek

19:34 - GÜNDEM

Vali Akkoyun koltuğunu Zülal Koyun’a devretti

09:00 - GÜNDEM

AK Parti Mardin İl Başkanlığı, 23 Nisan’da Çocuklara Emanet Edildi

08:38 - GÜNDEM

Mardin Valiisi Akkoyun'un 23 Nisan Mesajı

09:06 - GÜNDEM

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

09:48 - EKONOMİ

Kabala’da Geleneksel Mevlit

09:37 - YAŞAM

Kaçak Kullanımı Tespit Eden Sayaç Geliştirildi

09:08 - YAŞAM

Mardin Valisi Aylık Asayış Toplantısında Konuştu

08:51 - ASAYİŞ

Derik'te 3 Firari Yakalandı

22:50 - ASAYİŞ