?>

Mardin Valisi Demirtaş’ın 19 Mayıs Mesajı

Vali Mahmut Demirtaş’ın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

GÜNDEM - 4 yıl önce

Mardin velisi ve Büyükşehir Belediye Başkan VekiliMahmut Demirtaş, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle yaymladığı kutlama mesajında şunalrı söyledi;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ilk adımı atmasıyla başlayan kurtuluş mücadelesi, tarihe gömülmek istenen milletimizin tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür.

Bilinmelidir ki 102 yıl önce olduğu gibi bugün ve gelecekte de ülkemizin ve milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğüne kast etme cüretini gösteren odaklarla mücadelemizi aynı azim ve kararlılık sürdürmeye devam edecek; Cumhuriyetimizin ülkemizi ve insanımızı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma idealini, hep birlikte gerçekleştireceğiz.

Sevgili Gençler,

İstiklal ve istikbal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi ve kutlanması, milletimizin sizlere olan güveninin en büyük göstergesidir. Bu güvenin bir sonucu olarak eşsiz kahramanlıklar ve büyük mücadelelerle kurulan Cumhuriyetimiz de sizlere emanettir. Bu emaneti korumak, daha ileri noktalara taşımak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için her zamankinden çok çalışmalısınız. Sizlerin; ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, güçlü, dinamik, kendine güvenen, milli ve manevi değerlere sahip gençler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.

Malumunuz bu yıl da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı, koronavirüs salgını nedeniyle diğer yıllardan farklı olarak evlerimizde kutluyoruz. Çeşitli kısıtlamalar dâhilinde bayramı bu şekilde evlerimizde kutlamanın burukluğunu yüreklerimizde yaşasak da coşkumuzun, heyecanımızın eksilmemesi gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum. İnanıyorum ki bugünleri de kadını erkeği, genci yaşlısı, büyüğü küçüğüyle hep birlikte geride bırakacağız.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızı kurtarmak için canını hiçe sayarak mücadele eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; ülkemizin, milletimizin ve kıymetli Mardinli hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum."

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin Kalesi Taçlandı

2021-05-16 21:48 - YAŞAM

Mardin'de tam kapanmaya, tam uyum

2021-05-13 22:38 - YAŞAM

Mardin'i böyle gördünüz mü?

2021-05-16 20:56 - YAŞAM

CHP Mardin Kadın Kolları Başkanı Kılıç Bayram Mesajı Yayımladı.

2021-05-13 07:47 - YAŞAM

GALATASARAY, MARDİN SEMALARINDA

2021-05-15 10:57 - GÜNDEM

KURTAY’DAN BAYRAM MESAJI

2021-05-12 18:45 - YAŞAM

Mardin'de Covid-19, Turizmciyi hayattan kopardı

2021-05-14 20:57 - YAŞAM

Mardinli Milli Atlet Milano yolunda

2021-05-14 07:32 - SPOR

Mardin Fosfatspor Yönetiminden Teşekkür

2021-05-16 14:41 - SPOR

WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlere uygulanacak yaptırımlar

2021-05-12 10:52 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

Tarım Bakanı Yumaklı Mardin'e gelecek

19:34 - GÜNDEM

Vali Akkoyun koltuğunu Zülal Koyun’a devretti

09:00 - GÜNDEM

AK Parti Mardin İl Başkanlığı, 23 Nisan’da Çocuklara Emanet Edildi

08:38 - GÜNDEM

Mardin Valiisi Akkoyun'un 23 Nisan Mesajı

09:06 - GÜNDEM

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Yer Sofrasına Hayran Kaldılar

23:03 - YAŞAM

İhracatçının gözü Irak ile yapılacak zirvede

21:45 - EKONOMİ

Mardin 1969 Spor, şampiyonluk kupasını aldı

20:56 - SPOR

Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

23:40 - EKONOMİ

Mardinspor Yönetimine bu yakışır!

23:14 - SPOR