?>

Mardin’de Caddeler Gece Yarısı yıkanıp dezenfekte edildi.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın takip ettiği, birinci caddenin sabunlu suyla yıkanması ve ardından dezenfekte edilmesi çalışmaları vatandaşlar arasında memnuniyet yarattı.

GÜNDEM - 4 yıl önce

          Mardin'de yeni tip koronavirüsle  mücadele kapsamında gece yarısı  tarihi cadde ve sokaklar sabunlu suyla yıkandı ve dezenfekte edildi.

      Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı yaklaşık 100 kişilik temizlik ekibi donanımlı araçlarla, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatlerde tarihi yapıların bulunduğu cadde ve sokaklarda temizlik çalışması başlattı. Ekipler, özellikle turistlerin en çok gezdiği caddeleri ve kaldırımları fırça ve sabunlu suyla yıkadı, ardından dezenfekte edildi.

- "Her cuma tarihi şehir yıkanacak"

         Birinci Cadde'deki çalışmaları takip eden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş,  bundan sonra her cuma tarihi kentin tamamını temizlemeyi planladıklarını söyledi. Dezenfeksiyon çalışmasını da sürdürdüklerini aktaran Demirtaş, Kızıltepe ilçesinde de eş zamanlı temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarının sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

    Vali Demirtaş, "Hem pandemi ile mücadele ederken hem de şehrimizin daha temiz daha güzel görünmesi için çalışmamızı başlattık. Mardin yılda yaklaşık 3 milyon turistin geldiği bir turizm kenti. Mardin'i daha güzel ve daha temiz tanıtmak için hem de vatandaşlarımızın daha iyi ve daha temiz bir kentte yaşaması için gayret gösteriyoruz." Dedi.

            Alternatif Güzergâhlar  hayata geçecek

      Mardin’e gelen turistlerin aynı güzergahı kullanmaları, yoğunluk oluşturduğunu dikkat çeken Vali Demirtaş, tarihi doku içerisinde turistlerin ilgisini çekecek farklı güzergâhların bulunduğunu söyledi. Demirtaş “Abdulkadir paşa konağını gastronomi merkezi olarak düzenliyoruz. Aynı uzantıda bir güzergah oluşturacağız. Yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekecek bir güzergah.” Şeklinde konuştu.

Demirtaş, normalleşme döneminde elde edilen kazanımları kaybetmemek için herkesin daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Öğrenciler Tutaşı'yı soru yağmuruna tuttu

2021-03-30 19:58 - DÜNYA

REAL MARDİN YİNE GURURLANDIRDI

2021-03-31 08:16 - SPOR

Derik'e Gençlik ve Kültür Merkezi Çok Yakışacak

2021-03-31 15:04 - GÜNDEM

İşyeri Duvarlarına resim yapıyor

2021-04-04 18:30 - YAŞAM

2024 atıcılık olimpiyatlarına hazırlanıyor

2021-04-04 12:15 - SPOR

Hüseyin Gözenoğlu, oğlu için bin kişilik mevlit yemeği hazırladı

2021-04-03 19:08 - GÜNDEM

Azerbaycan Büyükelçisi Mardin’de

2021-04-04 15:59 - GÜNDEM

Türkiye'den Bangladeş'e ağır iklim sahra hastanesi ulaştırıldı

2021-04-03 11:48 - DÜNYA

ZORLU COĞRAFYANIN HAYIRSEVER İNSANI

2021-04-03 20:44 - YAŞAM

Eda Ece'nin 'ilk' heyecanı

2021-04-02 08:56 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Tarım Bakanı Yumaklı Mardin'e gelecek

19:34 - GÜNDEM

Vali Akkoyun koltuğunu Zülal Koyun’a devretti

09:00 - GÜNDEM

AK Parti Mardin İl Başkanlığı, 23 Nisan’da Çocuklara Emanet Edildi

08:38 - GÜNDEM

Mardin Valiisi Akkoyun'un 23 Nisan Mesajı

09:06 - GÜNDEM

Vali Tuncay Akkoyun, Emniyet Mensupları, Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya geldi

22:44 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

09:48 - EKONOMİ

Kabala’da Geleneksel Mevlit

09:37 - YAŞAM

Kaçak Kullanımı Tespit Eden Sayaç Geliştirildi

09:08 - YAŞAM

Mardin Valisi Aylık Asayış Toplantısında Konuştu

08:51 - ASAYİŞ

Derik'te 3 Firari Yakalandı

22:50 - ASAYİŞ