MÜSİAD DİKA DOST MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI..

MÜSİAD dönem Başkanı Nurettin Kasap herhangi bir siyasi parti veya cemaatin mensubu değiliz.

GÜNDEM - 9 yıl önce

         Mardin Müstakil  Sanayici ve İşadamları Derneğinin gelenek hale getirdiği, kurumlarla dost Meclisi  bu ayki  toplantısını Dicle Kalkınma Ajansı ile gerçekleştirdi. Gıda Toptancıları Sitesi sosyal tesislerinde  gerçekleştirilen yemekli dost Meclisi Toplantısına Vali Yardımcıları Ali İkram Tuna ve Bahattin Çelik, MARSİAD Başkanı  ve OSB Başkan Vekili Nasır Duyan ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

         MÜSİAD Üyesi Ahmet Azun'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen  DİKA  İle Dost Meclisi? toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna,nitelikli bilgilerin her platformda konuşulmasının toplumsal gelişme ve kalkınmanın  önünü açacağına inandığını söyledi.Vali Yardımcısı Tuna Nitelikli bilgilerin her platformda konuşulmasını anlamlı buluyorum. Bu gün burada Kalkınma Ajansının 5 yıllık birikim ve deneyimlerinden yararlanılması,şehrimizin ve bölgemizin kalkınmasını hızlandıracaktır. Girişimcilerin kaliteli bilgilendirilmesi,yatırımlara yönlendirilmesi ve desteklenmesini amaç edinen Kalkınma Ajansları  yeni yatırımların bölgeye akmasına  da yol açıyor? dedi.

              MÜSİAD 2. Dönem Başkanı Ali Dündar, Kalkınma Ajanslarının Hükümetin yükünü  belli bir ölçüde hafiflettiğine dikkat çekerek Kalkınma Ajansları Merkezi Hükümetin yükünü hafifletmek ve bölgesel yatırım çıtasını yükseltmek amaçlı kurulmuştur. Kırsalın kalkınması için danışmanlık,Enformasyon ve  finans desteği vermesini anlamlı buluyoruz.? Şeklinde konuştu

            MÜSİAD dönem Başkanı Mehmet Nurettin Kasap ise, MÜSİAD ailesi olarak kalkınmayı hedef aldıklarını belirterek,herhangi bir siyasi parti veya cemaatin mensubu olmadıklarını söyledi. Kasap MÜSİAD olarak yaşadığımız şehrin,bölgenin  kalkınmasını dolayısıyla ülkemizin ekonomisine  katkı sağlamayı amaçlıyoruz.Biz hiçbir siyasi partinin ve cemaatin mensubu değiliz.Haftada bir  gün şubemizde 15 günde bir ise  dost meclisi adı altında üyelerimizi kurumlarla buluşturuyoruz. Bugün Dicle Kalkınma Ajansı ile Dost Meclisi toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Üyelerimizin ilgili kurumlarla buluştururken,karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak,bilgilenmek ve ticari hacmimizi arttırmaya amaçlıyoruz. Ticari alanlarımız içerisinde bulunan kurumlarla kaynaşmanın yararlı olacağı inancını taşıyoruz. Dicle Kalkınma Ajansı'nın yatırım,danışmanlık ve finans desteği konusunda arkadaşlarımıza sunum yapacakları için teşekkür ediyorum? dedi.

            Dicle Kalkınma Ajansı  Genel Sekreter Vekili Ahmet Nihat Bulundu,Mardin,Batman,Siirt ve Şırnak illerini kapsayan DİKA bölgesinde verdikleri,danışmanlık ve finans desteği ile bin kişiye istihdam alanı yarattıklarını söyledi. DİKA Genele Sekreter Vekili Bulundu, yaptığı sunumun ardından isteyen her yatırımcı ve kuruma danışmanlık hizmeti vereceklerini,hazırlanacak uygun projeler ise destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Akıncı Ortaokulu'nda Stand-Up

2015-03-23 12:41 - -

Zekiye öğretmen son yolcuğuna uğurlandı

2015-03-19 14:40 - GÜNDEM

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah Mardin`de

2015-03-22 16:33 - GÜNDEM

MAÜ`de Nevruz kutlaması

2015-03-20 15:48 - GÜNDEM

Mardin'de Yaşlılar Unutulmadı.

2015-03-19 11:14 - YAŞAM

MARSU Su Abone Ücretlerinde İndirime Gitti

2015-03-23 11:20 - GÜNDEM

Şehit ve Gazi Ailelerine Yemek Verildi.

2015-03-19 11:33 - YAŞAM

Mardin`de Nevruz kutlaması

2015-03-20 14:47 - GÜNDEM

Musaoğlu, Mardinspor'u Ziyaret Etti

2015-03-24 13:37 - GÜNDEM

Mardinspor gelecek sezonda şampiyonluğu hedefiyor

2015-03-19 15:36 - SPOR

İlgili Haberler

Mardin'de 23 Nisan coşkusu

20:16 - GÜNDEM

Vali Akkoyun’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

22:23 - GÜNDEM

Borcu Olan Toplam 18 bin Çiftçiye Elektrik verilmeyecek!

09:17 - GÜNDEM

Vali Akkoyun oy kullandı, Seçime İlişkin Açıklamalarda bulundu

12:14 - GÜNDEM

Tarihi Yapı, Yağmura Yenik Düştü

15:45 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Bella Butik Otel’de Deniz ve Doğan tadı başka

07:06 - YAŞAM

Dicle Elektrik yetkilileri sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılan algıya yanıt verdi.

19:57 - YAŞAM

Başkan El'den Bayram Mesajı

13:21 - YAŞAM

Ahmet Türk oyunu kullandı

14:08 - POLİTİKA

Büyükşehir Başkan Adayı Erin'in , Savur İlçesinde seçmen buluşması

19:52 - POLİTİKA