?>

Bakan Işıkhan: "Bu Topraklardan Yeni Aziz Sancar'lar Yetişsin"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Mardin'de yapımı devam eden Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Türkiye Yüzyılı'nın en büyük gücünün iyi yetişmiş gençler olduğunu vurgulayan Işıkhan, "Biz istiyoruz ki Mardin'den yeni Aziz Sancar'lar yetişsin." dedi.

TEKNOLOJİ - 7 saat önce

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Mardin'de, yapımı süren Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'ni ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Işıkhan, yetkililerden proje hakkında bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gençlere yapılan her yatırımın Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırım olduğunu belirten Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde eğitimden spora, kültürden teknolojiye kadar gençlere yönelik önemli projelerin hayata geçirildiğini söyledi.

Yapımı devam eden merkezin tamamlandığında yalnızca Mardin'e değil, bölgeye de hizmet verecek önemli bir gençlik ve eğitim merkezi olacağını ifade eden Işıkhan, çocukların ve gençlerin burada bilim, sanat, spor ve teknoloji alanlarında kendilerini geliştirme imkânı bulacağını belirtti.

"Mardin'den Yeni Aziz Sancar'lar Yetişsin"

Konuşmasının en dikkat çeken bölümünde Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'a vurgu yapan Bakan Işıkhan, Mardin'in yeni başarı hikâyeleri yazacak gençlere sahip olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Biz istiyoruz ki Mardin'den bilim insanları, mühendisler, girişimciler, akademisyenler, sporcular ve ülkesine değer katan gençler yetişsin. Yetişmeye devam etsin. Yine bu toprakların evladı, kıymetli bilim insanı, Nobel ödüllü Aziz Sancar'lar yetişmeye devam etsin. Zira Türkiye Yüzyılı'nın en güçlü sermayesi, iyi yetişmiş gençler olacaktır. Mardin de Türkiye de buna fazlasıyla layıktır."

Bakan Işıkhan, güçlü Türkiye hedefinin eğitimli ve donanımlı gençlerle mümkün olacağını belirterek, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Açıklamalarının ardından inşaat alanını gezen Işıkhan, çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Merkezin planlanan takvim doğrultusunda tamamlanarak gençlerin hizmetine sunulacağını belirten Işıkhan, yatırımın Mardin'e ve Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Coğrafyamız Kader Değil, Esarettir" Okuyucuyla Buluşuyor

2026-07-07 20:51 - YAŞAM

MARTİD’den Mardin Turizmi İçin Yeni Vizyon: Federasyon Kuruluyor

2026-07-10 07:19 - TURİZM

Siirt Valisi Kızılkaya'nın Acı Günü

2026-07-05 17:37 - YAŞAM

Şehir Hastanesinde Geri Sayım: Bakanlık Sahada

2026-07-10 16:24 - SAĞLIK

MARTİD'de Ortak Akıl Masası: Mardin Turizmi İçin Yol Haritası Çizildi

2026-07-08 22:47 - YAŞAM

Mardin'de 2 Bin Elektrik Panosuna Yetkisiz Müdahale

2026-07-07 21:10 - YAŞAM

Mardin Arap Halkları Dayanışma Derneği'nden Barış ve Diyalog Vurgusu

2026-07-06 20:08 - YAŞAM

Artuklu’da Bahar Şenlikleri Futbol Turnuvası İstasyonspor’un Zaferiyle Tamamlandı

2026-07-05 17:55 - SPOR

MARSU’dan Yenikent’e Altyapı Hamlesi

2026-07-07 20:29 - YAŞAM

Mardin 1969 Spor'un Forma Sırt Sponsoru Dicle Elektrik Oldu

2026-07-07 21:26 - SPOR

İlgili Haberler

OYAK Çimento ve Pure Energy’den sürdürülebilir gelecek için stratejik ortaklık

21:38 - TEKNOLOJİ

Dicle Elektrik’ten Kaçak Elektrikle Sulamaya Teknolojik Takip

09:47 - TEKNOLOJİ

Artuklu’da enerji altyapısında dev dönüşüm!

05:24 - TEKNOLOJİ

Şırnak esnafı dijital dönüşüm yolculuğuna çıkıyor

12:26 - TEKNOLOJİ

DicleFest Şanlıurfa İçin Geri Sayım Başladı!

20:31 - TEKNOLOJİ

Günün Manşetleri

Bakan Işıkhan’dan Mardin 1969 Spor’a Ziyaret

05:33 - SPOR

Bakan Işıkhan: "Bu Topraklardan Yeni Aziz Sancar'lar Yetişsin"

05:23 - TEKNOLOJİ

Mardin 1969 Spor’da Sponsorluk Desteği Sürüyor

07:46 - SPOR

İpek Bulgur'dan Mardin 1969 Spor'a Sponsorluk Desteği

07:38 - SPOR

Bakan Vedat Işıkhan Yarın Mardin'e Geliyor

16:39 - YAŞAM