?>

Oğuz Tongsir'e Şube Başkanlarından tam destek!

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) şube başkanları, ortak bir açıklama yaparak Başkan Oğuz Tongsir’in yayında olduklarını ifade etti.

SPOR - 2 yıl önce

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) şube başkanları, ortak bir açıklama yaparak Başkan Oğuz Tongsir’in yayında olduklarını ifade etti.

TSYD şube başkanlarının konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Genel başkanımız Oğuz Tongsir’in TSYD’den uzaklaştırılmasına ve derneğe Kayyum atanmasına sebep olan İçişleri Bakanlığı denetçilerinin hazırladığı raporu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Raporda Anadolu’dan genel kurula gelen üyelerin yol ve konaklama harcamalarının bir kesimin menfaatine yönelik sarf edildiği ve bu paranın Genel Başkan Oğuz Tongsir’den tahsil edilmesi gerektiği ifade edilmektedir. Bu iddiaların gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Oğuz Tongsir, İstanbul’a gidecek üyelerin isimleri belirlenirken bize asla müdahil olmamıştır, zaten genel başkan da olsa seçim süreçlerinde biz şube başkanlarına müdahale etmesi söz konusu bile değildir. Herkes şunu bilsin ki gazeteci asla oyunu satmaz. Biz şube başkanları bu listeleri oluştururken yönetim kurulumuzla ve üyelerimizle görüşerek ortak hazırlarız. Anadolu’daki meslektaşların demokrasi yarışına ortak olabilmesi için konaklama ve yol masrafları her zaman TSYD tarafından karşılanır. Bu yeni bir uygulama değildir, derneğin kurulduğu 1963 yılından bu yana böyle devam etmektedir. Türkiye Spor Yazarları Derneği adının önüne Türkiye ibaresini Bakanlar Kurulu kararıyla almış bir sivil toplum kuruluşudur. Bünyesindeki 2017 gazeteciyle de en etkin, en faal derneklerden biridir. Böyle bir kuruma bazı asılsız suçlamalar sonucu Kayyum atanmasını asla kabul etmiyoruz. Bu demokratik bir uygulama değildir. TSYD’nin yönetimleri seçimle gelir, seçimle gider. Derneğimizin zirveye yerleşmesinde büyük payı olan, sabahtan akşama kadar çalışan, hepimizin iyi ve kötü gününde yanında duran Genel Başkanımız Oğuz Tongsir’in bir an önce koltuğuna dönmesini bekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Kaynak;Reform Haber

Haftanın Öne Çıkanları

Artukbey Kahve Üniversitede Şube açtı

2024-10-18 19:00 - YAŞAM

MARDİN TKDK TÜRKİYE BİRİNCİSİ

2024-10-19 11:04 - EKONOMİ

Av.Kılıç, Türkiye Barolar Birliği Delegeliğine seçildi

2024-10-14 07:27 - GÜNDEM

Mardinspor Liderlik Koltuğuna Oturdu

2024-10-20 19:46 - SPOR

Borsa Başkanı Aktaş, Ürün çeşitliliğine gidilmeli

2024-10-15 08:14 - EKONOMİ

Derik’te zeytin hasadı başladı

2024-10-19 10:46 - YAŞAM

Mardin’de, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

2024-10-19 10:17 - GÜNDEM

Savur’da iki Mahallede Sokağa Çıkma yasağı

2024-10-20 08:35 - ASAYİŞ

Şehit ve Gazi Ailelerinin Mardin Çıkarması

2024-10-18 10:06 - GÜNDEM

Başkan Veysi Şahin, Bakan Ersoy’u ziyaret etti

2024-10-17 09:57 - TURİZM

İlgili Haberler

Mardin 1969 Spor’da Ahmet Cingöz Dönemi Sona Erdi

07:18 - SPOR

Rıdvan Aşar’dan hakem kararlarına sert tepki: “Mardin kimsesiz değil”

07:27 - SPOR

Mardinspor 3 Puna Kaptırdı, Misafir Tribünde Koltukları Kırıldı!

06:30 - SPOR

Midyat’ta Kurumlar Arası Futbol Heyecanı Başlıyor

20:44 - SPOR

Mardin 1969 Spor, Kayserispor Maçına Hazır

20:34 - SPOR

Günün Manşetleri

OYAK Çimento Mardin Fabrikası’ndan İSG’de Gurur Tablosu: Kayıp Zamanlı Kazasız 1000 Gün

16:19 - YAŞAM

Mardin 1969 Spor’da Ahmet Cingöz Dönemi Sona Erdi

07:18 - SPOR

Paşaoğlu: Mardin Turizminde Yeni Sezona Ortak Akılla Hazırlanıyoruz

07:11 - TURİZM

Savur’da Tarihi Çarşı Esnafıyla Buluşma

20:58 - YAŞAM

Bozgeyik’ten Başkan Şahin’e Midyat Ziyareti

17:11 - YAŞAM