?>

Şehirler ve Kültürler Projesi

- Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, 2015 yılı Şehirler ve Kültürler projesinde Mardin´den 320 gencin Çanakkale, Bursa, Ankara ve Eskişehir´de 5 gün misafir edildiğini söyledi.

GÜNDEM - 10 yıl önce

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, 2015 yılı Şehirler ve Kültürler projesinde Mardin´den 320 gencin Çanakkale, Bursa, Ankara ve Eskişehir´de 5 gün misafir edildiğini söyledi.

Proje kapsamında Eskişehir´den dönen öğrenciler, Çomaktekin´i makamında ziyaret ederek projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Çomaktekin, gençlere çok önem verdiklerini, bu yüzden de gençlerin ülkelerini daha iyi tanımaları amacıyla proje kapsamında gezi programları düzenlendiğini aktardı.

"Gençlerimizin ülkelerini ve tarihlerini yalnızca kitaplardan değil aynı zamanda da tarihi yerleri ve coğrafi güzellikleri yerinde görerek öğrenmelerini istiyoruz" diyen Çomaktekin, bu tür gezilerin gençlere çok faydalı olduğunu anlattı.

Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Gezidekilere bilgi birikimi iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet etmiş bir bilinçle başarılı bir şekilde uygulanmıştır. Şehirler ve kültürler projesinin bir diğer amacı da güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları oldukları gerçeğini ortaya koymuştur. Gençlerin seçiminde; şehit veya gazi yakını olanlara, anne ve/veya babası vefat edenlere, dezavantajlı ve kırsal kesimde yaşayan ve  dar gelirli gençlerimize öncelik tanınan bu projede kendi imkanlarıyla başka şehirlere gidemeyen gençlerimize devletimizin bu sosyal sorumluluk projesiyle yarınlarımızın devletimize, geleceğimize olan inançları pekişmiştir. Yaklaşık olarak 2 ay boyunca ve 4 ayrı ilimize toplamda 320 gencimizi yolladık."

Ziyarette ayrıca, gençlere satranç takımı, tişört ve çeşitli hediyeler verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

BAŞKENTTE MARDİNLİLERİN DİLLERE DESTAN DÜĞÜNÜ

2015-08-30 11:39 - YAŞAM

Büyük Zafer´in 93. yıl dönümü

2015-08-30 15:17 - GÜNDEM

Avuka ailesine taziye akını

2015-09-02 09:53 - YAŞAM

Mardin Altın Eller Kültür Ve Sanat Festivali´nde

2015-08-28 09:26 - -

Artuklu Kaymakamı Halkla Buluşacak

2015-09-02 14:33 - GÜNDEM

Midyat´ta 30 Ağustos Zafer Bayramı 93. yılı Coşkuyla Kutlandı

2015-08-30 11:00 - GÜNDEM

Ezidi Derneği´nden Eş Başkan Türk´e ziyaret

2015-08-27 16:05 - GÜNDEM

Midyat´ta Jandarma Karakoluna Saldırdı: 1 Asker Yaralı

2015-08-29 10:51 - ASAYİŞ

Yüksek Lisans Kazanan Kız Öğrencilerine Valiz Desteği

2015-09-01 14:05 - EĞİTİM

Gençlik Ve Spor İl Müdürü Çomaktekin.

2015-08-27 21:37 - SPOR

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan, Mardin'de "Medya Buluşması"ın gazetecilerin sorularını cevapladı

06:05 - GÜNDEM

Mardin’de 19 Mayıs Coşkusu

19:12 - GÜNDEM

Mardin-Şırnak Eczacılar Odası'nın Eczacılar Günü Açıklaması

21:15 - GÜNDEM

Siirt Üniversitesi Rektörü Davacıyken Davalı Oldu

19:13 - GÜNDEM

Tarım Bakanı Yumaklı Mardin'e gelecek

19:34 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Artukbey Muş’ta Şube Açtı

06:34 - YAŞAM

Vali Akkoyun’dan Dargeçit’e Güvenlik, Esnaf ve Kırsal Mahalle Ziyareti

06:31 - YAŞAM

“Birbirimize Candan Bağlıyız Mardin” Sloganıyla Geleneksel Kan Bağışı Kampanyası

06:25 - YAŞAM

MİLLETVEKİLİ KILIÇ KIZILTEPE HUBUBAT VE TİCARET MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

22:53 - YAŞAM

MAÜ Öğrencisinden Pickleball’da Türkiye Şampiyonluğu

22:41 - SPOR