?>

Vali Mahmut Demirtaş, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantında konuştu

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında ''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele toplantısı'' düzenlendi.

YAŞAM - 6 yıl önce

İl Millim Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcıları, Cumhuriyet Savcısı Çisem Uzunay Akan, Artuklu Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Vahap Özpolat, İl Emniyet Müdürü M. İlker Emir, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Halil Şen, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Amirliği ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü temsilcileri katılımcılara brifing sundu.

Vali Mahmut Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmada;

’’Kadına verilen değer, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereğidir. Dolayısıyla kadının saygınlığını ve itibarını korumak, herkes için bir insanlık vazifesidir. Kadının toplum içindeki saygınlığı, itibarı ve etkinliği gelişmişliğin ve medeniyetin de bir göstergesidir. Geçmişten bugüne bu alanda yaşanan olumsuzluklar, devletimizin ve bakanlıklarımızın ilgili kurumları tarafından ele alınmış; bugüne kadar kadına karşı şiddet ve kötü muamelenin önlenmesi için pek çok çalışma ve proje hayata geçirilmiştir. Bu bağlamda son olarak devletimizin ve bakanlıklarımızın ortak çalışmaları neticesinde; 75 maddeden oluşan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” hazırlanmıştır. Yine bu plan doğrultusunda bizzat Sayın Bakanlarımızın imzaladığı, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol”le de şiddetin önlenmesi noktasında, 2019 ve 2020 yılları için ciddi bir seferberlik başlatılmıştır. Bilinmelidir ki kadına yönelik şiddet, bir insanlık suçudur ve bu konuda mücadele, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla “sıfır tolerans” ilkesiyle yürütülmelidir. Kadına yönelik şiddetle etkin bir biçimde mücadele edilmesi, başta kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, sivil toplum, üniversite, medya olmak üzere; sorumluluk, vicdan ve iz’an sahibi herkesin katkısıyla mümkündür.

Unutmayalım ki bizler, “tek bir insanın öldürülmesini, tüm insanlığın öldürülmesine eş tutan” bir dinin mensuplarıyız. “Cennet annelerin ayakları altındadır” diye buyuran bir Peygamberin ümmeti ve köklü bir medeniyetin mirasçılarıyız. Dolayısıyla bu şiddet, kin ve nefret sarmalını yırtıp atmalı, kültür ve medeniyetimizin güzel hasletlerini ortaya çıkarmalıyız. O sebeple önce kendimizden başlayarak ailemizde, sokağımızda, mahallemizde, yaşadığımız semtte ve vilayette iyiliği, güzelliği yayma gayreti içerisinde olmalı; aileyi yeniden toplumun merkezine koymalıyız. Kadınlarımızı hem psikolojik hem de ekonomik anlamda ayağa kaldıracak; toplum içinde layık oldukları konuma ulaştıracak çalışmaları hayata geçireceğiz. Mardin’in gündeminden yaşanması muhtemel kadına yönelik şiddet haberlerini mutlaka çıkaracağız.’’ diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardinli Kemal'ı akrabaları yalnız bırakmadı

2020-11-18 22:40 - YAŞAM

Yazar Nesrin Bulat'ın ' AYAZ YARASI' kitapçılarda

2020-11-20 20:20 - -

Şenköy Belediye Eski Başkanı Latif Yenigün Vefat etti

2020-11-24 10:26 - YAŞAM

DARGEÇİT BELEDİYESİN'DEN HİZMET ATAĞI

2020-11-23 17:27 - MAGAZİN

Medeniyetler Buluşması 81 İl'e yayılıyor

2020-11-23 10:55 - -

Kızıltepe Çevre Yolu için Müjdeli Haber

2020-11-24 20:24 - GÜNDEM

Mardin'de Polis, kadına şiddete hayır dedi

2020-11-21 11:08 - YAŞAM

Avuka'ların acı günü

2020-11-20 10:32 - YAŞAM

Nlksoft Emin Adımlarla Globalleşme Yolunda

2020-11-23 18:09 - MAGAZİN

Mardin Büyükşehir Belediyesi Fedakar Öğretmenleri Unutmadı

2020-11-24 21:54 - GÜNDEM

İlgili Haberler

MARSU'dan Su Arızası Açıklaması: Artuklu ve Kızıltepe İçin Hızlı Müdahale

08:00 - YAŞAM

Mataracı Ailesinin Acı Günü

19:50 - YAŞAM

GEL Derneği’nden Ekran Bağımlılığına Karşı 3 Aylık Seferberlik

17:34 - YAŞAM

Midyat Otogarı’nın Temeli Atıldı

09:59 - YAŞAM

OYAK Çimento, yeşil dönüşümle sektöre yön veriyor

09:42 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Uzmandan Yaz İçin Cilt Uyarısı

21:20 - SAĞLIK

Uzmandan yaz uyarısı: Sıcak hava kalp hastaları için ciddi risk oluşturuyor

20:47 - SAĞLIK

MARSU'dan Su Arızası Açıklaması: Artuklu ve Kızıltepe İçin Hızlı Müdahale

08:00 - YAŞAM

Mataracı Ailesinin Acı Günü

19:50 - YAŞAM

UMKE Personeline Afetlerde Psikososyal Destek Eğitimi

17:53 - SAĞLIK