?>

Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığından, Akmercan Doğal Gaza Tepki

YRP Mardin İl Başkanlığı’ndan Akmercan Doğal Gaz Dağıtım Firması’nın Hukuka Aykırı Ödeme zorunluluğu tepkisi.

YAŞAM - 12 ay önce

 Yeniden Refah Partisi (YRP) Mardin İl Başkanlığı, Kızıltepe’de faaliyet gösteren Akmercan Doğal Gaz Dağıtım Firması’nın aylık doğal gaz faturalarını yalnızca nakit olarak tahsil etmesine tepki gösterdi. İl Başkanlığı, bu uygulamanın Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve EPDK mevzuatı başta olmak üzere birçok düzenlemeye aykırı olduğunu belirterek hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

YRP Mardin İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesine dikkat çekilerek, tüketicilerin ödeme yöntemi konusunda özgür olduğu, hiçbir hizmet sağlayıcının tüketiciyi tek bir ödeme şekline zorlayamayacağı vurgulandı.

Açıklamada, “Akmercan, abonelik güvence bedelini kredi veya banka kartıyla tahsil ederken, aylık faturaları yalnızca nakit olarak kabul ediyor. Bu durum açıkça mevzuata aykırıdır. Türk Ticaret Kanunu’nun dürüstlük, sadakat ve adil rekabet ilkeleri de ihlal edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

EPDK düzenlemeleri ile çelişiyor

Parti açıklamasında, enerji dağıtımında şeffaflık, eşitlik ve tüketici haklarının korunmasının esas olduğu hatırlatılarak, “Ödeme yöntemlerindeki bu keyfi kısıtlama, EPDK mevzuatıyla da çelişmektedir. Güvence bedelinin kartla alınıp 40 gün bloke edilmesi ve banka komisyonu ödememek amacıyla faturaların yalnızca nakit kabul edilmesi, eşitlik ilkesine aykırıdır” denildi.

Hukuki mücadele başlatılacak

YRP Mardin İl Başkanlığı, uygulamanın derhal sona erdirilmemesi halinde Tüketici Hakem Heyetleri, EPDK, Rekabet Kurumu, Ticaret Bakanlığı ve yargı mercilerine başvurulacağını bildirdi.

Açıklamanın sonunda, “Mağduriyet yaşayan tüm abonelerin zararlarının tazmini için yasal haklarını sonuna kadar kullanacağız. Bu hukuka aykırı uygulamanın takipçisi olacağız” ifadelerine yer verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin Milletvekili Halit Demir'in Kızı Nişanlandı

2025-08-10 10:37 - YAŞAM

Mardin Ulaşım Sorunları ve Çözüm Önerileri Toplantısı Yapıldı

2025-08-09 10:19 - YAŞAM

Mardin CHP'de sular durulmadı

2025-08-07 08:23 - POLİTİKA

İŞGALCİ İSRAİLİN GAZZE SALDIRILARINA SERT TEPKİ

2025-08-09 10:00 - POLİTİKA

Mardin, Artukbey ile tanımlandı

2025-08-08 10:16 - YAŞAM

Mardin'i Geleceğe Taşıyacak Projeler

2025-08-07 07:53 - YAŞAM

CHP Kadın Kolları’ndan Kadın Cinayetlerine Tepki: “Kadın Cinayetleri Münferit Değil, Politiktir”

2025-08-09 10:14 - POLİTİKA

Gazeteci Fidan, Çuha’nın Konuğu Oldu

2025-08-09 19:11 - YAŞAM

Maliye Bakanı Şimşek'in acı günü

2025-08-13 06:54 - YAŞAM

Kızılay Mardin Şubesinde Yönetim değişikliği

2025-08-07 07:36 - YAŞAM

İlgili Haberler

Uzak Şehir Yeniden Midyat’a Dönüyor!

22:08 - YAŞAM

Midyat’ın Kalemi İtalya’da Zirveye Çıktı!

21:25 - YAŞAM

GİSİAD Mardin’den Yeni Dönem Mesajı: Daha Çok Sahada, Daha Çok Üretim

14:10 - YAŞAM

Yazar Halil El,13 Kitabının Gelirini Öğrencilere Ayırdı

08:11 - YAŞAM

MARSU, Artuklu'da Bir Dereyi Daha Yer Altına Alıyor

16:31 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Deprem Gaziantep'te uykudan uyandırdı

07:52 - GÜNDEM

Uzak Şehir Yeniden Midyat’a Dönüyor!

22:08 - YAŞAM

Midyat’ın Kalemi İtalya’da Zirveye Çıktı!

21:25 - YAŞAM

Mardinspor Deplasmanda Güven Verdi

21:03 - SPOR

GİSİAD Mardin’den Yeni Dönem Mesajı: Daha Çok Sahada, Daha Çok Üretim

14:10 - YAŞAM