?>

Yerli aşıda Faz-2 tamamlandı

Erciyes Üniversitesi tarafından yeni tip Koronavirüs (COVID-19) aday aşısının Faz-2 çalışmaları kapsamında ikinci doz uygulamasında sona gelindi. 10 Şubat'ta Faz-2 çalışmalarına başlanan inaktif aşı adayının 2'nci dozu son gönüllülere uygulandı.

GÜNDEM - 5 yıl önce

KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ERAGEM) COVID-19’a karşı geliştirilen ve Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenen inaktif aşı adayının Faz-2 çalışmaları kapsamında ikinci dozu Erciyes Üniversitesi İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İKUM) son gönüllülere uygulanması tamamlandı.

Aday aşının Faz-2, ikinci doz uygulaması yapılan aşı gönüllüsü yaptığı açıklamada ilk dozda hiçbir yan etki görülmediğini belirterek, aşı çalışmasına katılmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında Faz-2 çalışmalarının 2. doz uygulamasının bugün itibari ile sona erdiğini söyledi.

3 hafta içerisinde yapılan değerlendirmelerin ardından nisan ayı sonu gibi Faz-2 çalışmasının sona ereceğini belirten Rektör Çalış, “Bilindiği gibi Faz-2 aşamasını 250 gönüllü üzerinde gerçekleştiriyoruz. Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirdiğimiz yerli aşımızın 10 Şubat tarihi ile Faz-2 aşamasını geçmiştik. Faz-2 aşamasını da 1. dozlama ve 2. dozlama şeklinde uygulamaya devam ediyoruz. Gönüllülerimizin 2'nci dozlamasını tamamlandı. 2. dozlamadan sonra ise özellikle iki veya üç hafta sonra gönüllülerden aldığımız kan örneklerindeki, antikor oluşumu ve diğer parametrelere bakılarak etkinliği ortaya koymuş olacağız. Faz-2 aşamasının 2. dozlamasının iki, üç hafta içerisinde etkinliğinin ortaya konulmasının ardından Faz-2 aşamasının sonuçlarını Sağlık Bakanlığı'na bildireceğiz ve raporlayacağız. Sonrasında inşallah Nisan ayının sonunda Faz-2 aşaması bitmiş ve Faz-3 aşamasına geçilebilecek” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Mardinli Marilyn Monroe, tarihi konağı kedi sığınma evine çevirdi

2021-04-08 12:37 - YAŞAM

Mardinli Marilyn Monroe'ten 'tarihi' iyilik

2021-04-08 12:57 - YAŞAM

Mardin müzesi Güneydoğunun en zengin tarihine sahip

2021-04-07 13:05 - YAŞAM

Mardin İnanç turizmine hazır

2021-04-10 11:46 - YAŞAM

Oğuzhan Koç 'Bence de zor' dedi

2021-04-09 10:42 - MAGAZİN

Artuklu Gençlik Kolları Başkanlığına Osman Arı Atandı

2021-04-09 17:27 - YAŞAM

Dargeçit Lavanta Kokacak

2021-04-08 21:32 - GÜNDEM

MKYK Üyeliğine seçilen Miroğlu’na coşkulu karşılama

2021-04-05 18:20 - POLİTİKA

Mardin inanç turizmine hazır (ÖZEL HABER)

2021-04-10 12:16 - YAŞAM

Milli Savunma Bakanı Akar, İngiltere temaslarını sürdürüyor

2021-04-09 11:42 - DÜNYA

İlgili Haberler

TÜGVA Midyat’ta Ahmet Erol Dönemi: 2. Olağan Genel Kurul Gerçekleşti

19:20 - GÜNDEM

Akademisyen Cesareti Ödülü Prof. Dr. Ghassan Abu Sittah’a Verildi

07:49 - GÜNDEM

Erdemler Kavşağı’nda Trafik Kontrollü Sağlanacak

14:13 - GÜNDEM

Mini Valiler Kartarnemesi

08:30 - GÜNDEM

Mardin Barosu’ndan Akademi ve Sanatla Dolu Hafta

18:27 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Tarhan, Ticaret Borsası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

09:40 - YAŞAM

Mardin 1969 Spor’un Tredyol 1. Lig Takvimi Netleşti

09:36 - SPOR

Midyat Belediyesi Başarı Sıralamasında Zirveye Yükseldi

19:31 - YAŞAM

Kızıltepe Ziraat Odası’nda Değişim Rüzgârı

19:10 - EKONOMİ

Mardin Eczacı Odası’ndan 14 Mayıs Mesajı

18:49 - SAĞLIK