
Mardin Organize Sanayi Bölgesinde Ülkem İMG Call Center A.Ş tarafından yapılacak çağrı merkezinin temeli atıldı.20 milyon liraya mal olacak çağrı merkezinin bin 500 kişiye istihdam sağlayacağı belirtildi.
Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, uzun süreden beri böylesine güçlü bir firmanın gelip yatırım yapmasını beklediklerini söyledi. Demirtaş “ Mardin için gerekli bir yatırım. İlk etapta 750 kişiye istihdam sağlayacak olan firma, kısa sürede istihdam sayısını bin 500 çıkaracak. Firma ile 30 yıllık yap işlet devret modeli ile protokol imzaladık ve 8 bin metrekarelik bir alan tahsis ettik. Çağrı merkezleri bulundukları şehirlere katma değeri yüksek. Çağrı ülke genelinde yılda 5 milyar liralık bir katma değer sağlamaktadır. Çalışanlarının çoğu üniversite mezunu ve yüzde 60’nın bayan olması farklı bir anlayış ve önem katıyor. Firma yetkililerinin, şehit aileleri başta olmak üzere dezavantajlı gruplara öncelik verecek olmasını önemsiyoruz. Yerli ve yabancı yatırımcıları Mardin'de yatırım yapmaya davet ediyorum.Mardin’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yatırımcı İsmail Karadağ, son derece modern ve günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek tesiste, toplantı salonları, konferans salonalar, bilgi işlem odaları, revir, sosyal ve personel çalışma alanlarının yer alacağını söyledi. Karadağ “Ülkem İMG Call Center bu yatırımda Mardin’imize 1600-1700 kişilik bir istihdam hedeflemektedir. Sağlayacağımız istihdamda şehit aileleri başta olmak üzere dezavantajlı grup önceliğimiz olacaktır. Böylece bölgemizin eğitimli gençlerinin Mardin’imizde iş hayatlarına devem etmelerini hedefliyoruz. Projemizin maliyeti 20 milyon lira olarak hesaplanmıştır. Çağrı merkezinin ardından çikolata fabrikasının temelini atmayı ve 2bin kişiye istihdam sağlamayı planlıyoruz. Mardin Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş ve temel atma törenine katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.
Temel atma törenine, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, İl Emniyet Müdürü M.İlker Emir, Artuklu İlçe Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Mardin Sanayici ve İşadamaları Derneği Başkanı ve Mardin Organize Sanayi Bölge Başkan Vekili Nasır Duyan ile çok sayıda davetli katıldı.
Editor :