POLİTİKA

Cemil Aydoğan, CHP’den Milletvekili Aday Adayı

Gazeteci ve Barış Aktivisti Cemil Aydoğan Cumhuriyet Halk Partisi Mardin Millet Vekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Cemil Aydoğan, CHP’den Milletvekili  Aday Adayı
26-03-2023 14:45
26-03-2023 14:47
MARDİN

    Aydoğan Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada  40 yıl önce 1983 te ilk siyasi adımı SODEP(CHP) Kızıltepe ilçe başkanlığı ile başladığını söyledi.

      Aydoğan “ Kürt Milletvekillerin ihracından sonra bölgede tepki gösteren diğer partililer gibi istifa etmek zorunda kaldım. O günden bugüne kadar ülkede ve uluslararasında insan hakları Barış ve Demokrasi mücadelesinde hiç bir boşluk bırakmadan sürekli hizmet etmeye devam ettim.

            Önemli insanların teklifi üzerine yeniden aday adayı olmaya karar verdim.

2009 belediye seçimlerinden sonra hiçbir parti üyesi olmadım. Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ile uzun süredir. Messinger ve telefon görüşmelerimizde kendisine önerdiğim Barış ve Demokrasi ile ilgili tüm Demokratik taleplerimin havada kaldığına büyük bir üzüntü ile tanık oldum.

        CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile iki sefer Ankara'da görüşme imkanına sahip oldum.

      Avrupa Birliği, Kürt sorunu ile ilgili yararlı görüşmelerimiz oldu. Gelecek için Barış ve Demokrasi mücadelesinde kendisinden inandırıcı cesaret ve güven veren bir anlayış gördüm. Sosyal Demokrasi mücadelesinde başta sayın Kılıçdaroğlu'nun bana vermiş olduğu güven ile yeniden aday olmaya karar verdim. Demokrasi sürecine katkı sunmak amacıyla cesaretle yeni bir karar alma gereğini duydum.

Kainatın sahibi yüce Allah'tan ilimiz Mardin'e ve ülkemize bu sürecin hayırlı olmasını diliyorum. Tüm halkımıza en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum” açıklamasında bulundu.


Editor : Mehmet ÇELİK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR