USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hayat, beklentiler ve hayaller

26-01-2019

 

  Küçükken bin bir türlü hayal kurarız

 Her taraf çiçek böcektir bizim için.

 Herkes iyidir. Herkes bizi seviyordur.

Çünkü kimseye zararımız olmayınca herkesin bizi seveceğini sanırız.

Herkesten bize sadece iyilik gelir..

Büyüyünce doktor ,mimar, avukat ve belki de astronot olma gibi ideallerimiz vardır.

Hatta annemiz, babamız, amcamız, dayımız ve diğerleri bizim bu ideallerimiz için, güzel geleceğimiz için ellerinden geleni yapacaklar diye düşünürüz.

Oysa hayat biz hayaller kurarken kendi kaderimizi bambaşka yazıyordur.

 Büyüdükçe aslında insanlarda sadece iyilik özelliğinin değil de ayni zamanda kötülük, ihanet, yalan, entrika daha bir çok karışık huylarının olduğunu görürüz..

  Bizi sevmeleri için, bizim zararsız biri olmamızın onları seviyor olmamızın hiç bir öneminin olmadığını anlarız..

O hep arkamda olur yardım eder, beni savunur dediklerimiz belki de hayallerimizi yok edecek, en büyük  zararı verecek kişiler olabileceklerini anlarız...Gerçekler ve beklentiler arasındaki boşluğa hayal kırıklığı boşluğu dediğim olgu ile yüzleşiyoruz.. Boşluk ne kadar büyürse mutsuzluk da o kadar büyüyor.

Ayağımıza taş değmeden yol alırız sandığımız ömür yolu, gerçekte sayısız engebe ve tuzaklarla doludur. Tamam insanları sevelim iyi olabileceklerini düşünelim ama tamamen ipleri elden bırakmayalım.

  İyimser olalım ama  gerçeği elden bırakmadan. Bu hayatta biz kendimize yardım edemesek kimse etmez...Beklentiler, olması kesin olmayan hayaller, bizi anca yorar mutsuzlaştırır..

    Bekleme! Yak sobanı, demle çayını... Kendisi gelsin, açsın kapıyı girsin içeri sobaya yaren, çayına misafir olsun. Beklersen ne soba yanar nede çay demlenir. İnsan bu hayata tek doğuyor. Ve aslında ömrümüz boyunca tekiz.

 Yanımda dediklerimiz bir anda karsımızda  olabiliyor.

  Destekler dediğimiz bize en büyük muhalif olabiliyor.

  O yüzden bu hayatta ne yapacaksak kendi çabamızla kendi mücadelemizle yapabiliriz.

 Tabi ki yardımcı olacak insanlar vardır ama tamamen onlara tevekkül ederek değil de yapabileceğimiz en iyisini kendimiz yaparak ilerlemeliyiz.

   Ancak o zaman aksayan durumlarda, karşımıza çıkacak kotu durumlarda, kimseyi suçlamadan, yaptığımızın sorumluluğunu alarak bu hayatta her türlü müşkülün olabileceğini düşünerek  mutlu ve dengeli bir birey oluruz..