USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hayata Bakış ve Niyet

12-02-2019

              Düşüncelerimiz kafamızın içinde şekillenip bakış açımızı ona göre yönlendiriyor. İnsanları zihnimizde onlarla ilgili oluşturduğumuz  bakış açıları ile yorumluyoruz.

              Bir de  bağımlı kişilikler var  genellikle sevdikleri insanların yönlendirmesi ile duygu ve düşüncelerini oluştururlar... Kendi karakterine müdahaleye izin vermeyen insanlar daha sağlam dostluklar kurar.. Kafamızın içinde kurduğumuz düşüncelerde hayatımız, sürekli  değişiyor ki; değişmemek yerinde saymaktır, sabit fikirli olmaktır..

           Fikir danışmak, bir şeyleri yorumlamak elbette ki insanın paylaşım yönünü destekler.. Kişiliğiniz her rüzgara göre yön değiştirirse belli bir karakteriniz yok demektir..

          Karakteriniz kimseye haksızlık yapmadığınız sürece kendi fikirlerini eleştirilerini yapma hakkına sahiptir. Fikirlerinizi ve "ben" olma özgürlüğünüzü yitirmeyin. Unutmayın insanların size davranışları kendinize duyduğunuz saygı ve sevgiyle doğru orantılıdır..

               Değer yargılarınızı, duygularınızı başkalarının ulaşabileceği şekilde bırakmayın, kimse kimsenin iç dünyasında neler yaşadığını bilemez; sonuç olarak sizi kendiniz olma yolunda olumsuz etkileyen tüm etkenlerden kurtulup  gelişebilmek adına  asla hareketsiz kalmayın. En ufak değişim bile bakış açınızda ki sığlığı fark edip kendinizi geliştirmek için yeterli gücü verecektir.

              Kendi karakterinizi oluşturan parçalardan vazgeçtiğinizde kendi özünüze yabancı kalırsınız.. Arayışlarınızın çıkış yolunun kendinizde olduğunu anlayacaksınız. Siz kendinizden emin olduktan sonra kimse kendinize olan inancınızı sarsamayacaktır.

           Olumsuzluk ve karamsarlık içindeyseniz gözlerinize değen güzellikleri görmeniz mümkün olmaz...Önemli olan baktığınızın ne olduğu değil, sizin nasıl gördüğünüzdür. Çünkü hangi niyetle bakarsanız, öyle görürsünüz.

 

           Günümüzün en büyük sorunu elindeki kıymetlerin farkında olmayarak mutsuzluk nedeni üretmek. Kaç kişi en bariz örnek olarak; sağlığının kıymetini biliyor veya yaşadığı anı ziyan etmeden, gelecek kaygısı gütmeden ,elindekine şükrederek yaşıyor? Kaç kişi hayatinin ve yasadığı "An" in kıymetini biliyor?

         Bu hastalık toplumun bilgiden ve gerçek değerlerinden uzaklaşmasından dolayıdır!  Ruhun ufak detaylardan mutlu olması için aşılanması , hayati sadeleştirmesi gerekiyor. Her insan ruhunu bir sanatçı edası ile beslemek zorunda. Yüreği katı kılan da zaten bilgiden ve anlayıştan uzaklaşmasıdır.

            Gözlerinizi ve yüreğinizi "iyi" olarak nitelendirilecek bir bakış açısına ulaştırmak için eksikliklerinizi bilmeniz, onları kabullenmeniz gerek. Eksiklerinizle savaşıp bakış  açınızı düzelttiğiniz surece daha mutlu olursunuz.  Böylelikle kendinize hak ettiğiniz değeri vermiş olursunuz. Değişime gülümseyerek başlayabilirsiniz. Sevgi ve vicdan her zaman rehberimiz olsun...

           Önemli olan baktığının ne olduğu değil, senin nasıl gördüğündür. Çünkü hangi niyetle bakarsan, öyle görürsün.