USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Mavi Balina Oyunu

02-02-2019

Dün yine haberlerde mavi balina oyunu oynayıp intihar eden bir yavrucağın haberi vardı!

Çocuklar bu oyunu oynarken anne baba nerde neden çocuğuna müdahale etmiyorlar? anlayamadım..

Ben okuldan eve dönerken 5 dakika geç kalsam annem kıyameti koparırdı..

Çok büyük disiplin içinde büyüdüm. Buna rağmen annemin ilgisiz olduğunu düşündüğüm de çok oldu.

 Demek ki çocuklar bize sürekli ihtiyaç duyuyor. Bence insan doğasında yönlendirilmek var. Herkes bir rehbere ihtiyaç duyuyor. Özellikle çocuklar. Şimdiki anne babalar çocuğu çok özgür bırakıyor.

 Hayatla ilgili yönlendirmiyorlar. Sohbet etmiyorlar, çocuğunun ne hissettiğini ne istediğini kendi iç dünyasında neler yaşadığını bilmiyorlar. Çünkü çocuklarıyla doğru iletişim içinde değiller. Bu mavi balina oyunu çocuğa şunu yap bunu yap gibi telkinlerde bulunuyor. Bu yönlendirmeler sonunda tebrik edip motive ediyor. Tehdit ediyor veya çocuklardaki onaylanma, kabul ve takdir edilme gibi duyguları da tatmin ederek psikolojik olarak çocuklarımızı etkiliyor.

          İşte bu nedenle bu duyguları yavrucaklara biz kazandırmalıyız. Çocuk anne ve  babasının yapmadığını, yaptığı için ihtiyacını duyduğu duyguları tatmin ettiği için bu oyunu ve benzer oyunları oynuyor. Şimdiki insan hep eksik. Eksikliğini de sanal dünyayla tamamlıyor...Anne babaların da ellerinde 24 saat telefon var. Sanal dünya insanın afyonu olmuş.

         Kendini uyuşturuyor! Kandırıyor. Büyük bir yalanın içinde kendine bir dünya kuruyor. Ebeveynini örnek alan çocuk da ayni şeyi yapıyor. Bence insanlar  ellerindeki tabletleri telefonları bırakıp gerçek dünyaya dönmeliler. Etrafındaki hayatin farkına varmalılar. Çoğu insan sanal dünyaya öyle bir dalmış ki evli mi bekar mi kaç yaşında mesleği ne, kaç çocuğu var tam olarak bilemiyor...O kadar çok yalan var ki sanal dünya da insan gerçekten gerçeğin ne olduğundan habersiz kendini kaptırmış gidiyor.

          Hayati kaçırıyor. Çocuğunun büyüme yaşlarını kaçırıyor. Eşiyle ailesiyle yaşayacağı güzel anıları kaçırıyor.  Ve en tehlikelisi de bu sanal dünyanın etkisiyle intihar eden çocuklar, yıkılan yuvalar, yaşanamayan ıskalanan bir hayat kalıyor geriye.

   Uyanın uyanalım ve gerçek dünyaya dönelim. Bir de gündemi kaçırıyoruz. Biz telefonlarda oyalanırken biber 14 tl patates soğan 5 tl olmuş.

           Geç olmadan uyanmalı kendimize gelmeliyiz.