?>

Anafartalar Ortaokulu Öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarı Düzenledi

Mardin´in Artuklu ilçesindeki Anafartalar Ortaokulu öğrencileri tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

EĞİTİM - 8 yıl önce

    Mardin´in Artuklu İlçesinde bulunan Anafartalar Ortaokulu Öğrencilerinin hazırladığı bilimsel projeler, okul bahçesinde açılan stantlarda sergilendi. Fuarın açılışında konuşan  Anafartalar Ortaokulu Müdürü Hayreddin Sincar, "Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin ileride yeni buluşlara kapı aralamasını, basamak olmasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız, ileride ülke yararına olacak büyük buluşların öncüsü olabilirler. Tıpkı bilim ve tekniğin öncülerinden olan Aziz Sancar hemşerimiz gibi. Özverili bir şekilde çalışan bütün öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.? dedi. Okul müdürü Hayreddin Sincar´ın konuşmasının ardından bilim fuarı sergisinin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini kesen Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer, Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer ve beraberindeki okul müdürlerinden oluşan davetliler, okulun folklor ekibinin hazırlamış olduğu gösteriyi izledi. Açılış ve ikramın ardından davetliler, öğrencilerin hazırladığı projelerini inceledi ve  öğrencilerden bilgi aldı.

          Aylardır hazırlıkları yapılan TÜBİTAK Bilim Fuarı Proje Yürütücüsü, Matematik öğretmeni Ahmet Alay, bilim fuarının içeriği ile ilgili olarak şunları söyledi, ?Fuarımızda fizik alanında 4, Türkçe alanında 2, matematik alanında 3, biyoloji alanında 4, kimya alanında 4, yazılım alanında 1 ve diğer alanlarda 3 proje olmak üzere toplam 21 projeyi, 42 öğrencimiz, 8 danışman öğretmenimizin nezaretinde hazırladı. Ayrıca öğrencilerin kişisel "fanzin" çalışmaları, görsel sanatlar, model araba ve robot yapma alanlarında da öğretmen ve öğrencilerimizin ortaya koydukları projeleri sunmaktan memnuniyet duyuyoruz.?

               Anafartalar Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı bir hafta boyunca okulun çok amaçlı salonunda sergilenmeye devam edecek.

Haftanın Öne Çıkanları

İşadamı Hacı İsmail Kaya´nın Kızı Nişanlandı,

2018-05-14 00:48 - EĞİTİM

Anafartalar Ortaokulu Öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarı Düzenledi

2018-05-15 14:38 - EĞİTİM

HDP´den 86 Milletvekili Aday Adayı

2018-05-09 20:02 - POLİTİKA

İsmet Yedikardeş Resim Sergisi Açtı

2018-05-09 23:22 - -

Cemalettin İrken Klasiği..

2018-05-14 18:41 - -

Hemşireler Günü Erken Kutlandı.

2018-05-08 20:00 - SAĞLIK

Nasır Duyan tekrar TÜRKONFED yönetiminde..

2018-05-13 01:24 - EKONOMİ

Büyükelçiler Mardin´de Ziyaret ve Temaslarda bulundu

2018-05-09 23:49 - GÜNDEM

OSB´den Mezuniyet Jesti..

2018-05-09 08:20 - -

Sağlıkspor´da Hentbol Kutlaması..

2018-05-09 22:13 - SPOR

İlgili Haberler

Mardin'de 3. Bilim ve Teknoloji Festivali başladı

21:03 - EĞİTİM

Kürt Kültür Hazinesi 170 Yıl Sonra Gün Yüzünde

19:16 - EĞİTİM

MAÜ, Mısır’daki İki Üniversite ile İş Birliği Protokolü İmzaladı

21:12 - EĞİTİM

Tarihin İlmî Geleneği, MAÜ ile Yeniden Canlandı

07:01 - EĞİTİM

MAÜ Avrupa Dayanışma Programı’na Dâhil Oldu

21:07 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

MTSO Başkanı Çelik’ten Turizmde Güç Birliği Çağrısı

12:29 - EKONOMİ

Mardin'de “Her Gebeye Bir Ebe”

12:20 - SAĞLIK

Şehit Anneleri Midyat’ta Anneler Günü Programında Buluştu

21:07 - YAŞAM

Mardinspor’un Ana Sponsoru Hacışakiroğulları’ndan veda…

17:38 - SPOR

Mardinspor Şampiyon, Şampiyonluk Mardin'e Yakışıyor!

08:26 - SPOR