Daşi Aşiretini Buluşturan Düğün!

Mardin’in İlk İş Kadını Hanımağa Lakaplı Neriman Can Köyan ve Akaryakıt İstasyonu Sahibi Murtaza Köyan’ın oğlu Şahin, İzmir’den Hanife Özcan ile evlendi. Düğün Daşi Aşiretini bir araya getirdi.

YAŞAM - 2 yıl önce

Mardin’in Hanım Ağa Lakaplı ilk İş Kadını   Neriman  Köyan  ve GO Akaryakıt İstasyonu sahibi iş insanı Murtaza Köyan’ın oğlu Şahin  Köyan, İzmir’den Mardin’e gelin getirdi

   Mardin Alihansoy Düğün Sarayı Havuz Başında yapılan, Şahin Köyan ve Hanife Özcan’ın düğünleri Daşi aşiretinin buluşma alanına döndü.

        Yemekli düğüne, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen davetlilerin  yanı sıra, Mardin ve çevre ilçelerinden Sivil Toplum Kuruluşları, bölgenin kanaat önderleri, gazeteciler ve ailenin dostları katıldı.

          Mardin Artuklu Belediyesi nikah memurları tarafından kıyılan nikahın, şahitliklerini ise  nikah Daşi aşireti lideri ve kanaat önderi iş insani Süleyman Çelik, Nermin Can, Mahut Vahap Aydın ve Seyithan Barut yaptı.

    Damat’ın Babası Murtaza Köyan ” Hayat bir müşterektir. Gençlerimize mutluluklar diliyor, birbirlerini anlamalarını ve büyüklerine saygıda kusur etmemelerini istiyorum. Türkiye’nin çeşitli illerinden bu mutlu günümüze teşrif eden misafirlere saygı ile sevgi ile selamlıyor ve teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, şerif verdiniz, bizi yalnız bırakmadığınız için “şeklinde konuştu.

          Mahalli sanatçıların çaldıkları güzel eserler eşliğinde  gelin ve damat’ın aileleri ve sevenleri geç saatlere kadar halay çekti oyun oynadı.

         Kanaat önderi iş insani   Süleyman Çelik” Aşiretimize yeni gelin  katılması bizi mutlu etti. Köyan ailesi bizim aşiretten bir aile. Gençler birbirlerine çok yakıştı Allah her ikisini ve ailelerini mutlu etsin,bizim görevimiz onlara dua ve mutluluk dilemektir” dedi.

         Damat Şahin Köyan’ın şıklığı ve yakışıklılığı ile gelin Hanife Özcan’ın güzelliği ve zarafeti gözlerden kaçmadı.

Haftanın Öne Çıkanları

Daşi Aşiretini Buluşturan Düğün!

2022-09-12 08:05 - YAŞAM

Saadet Partililer Sahalara İndi

2022-09-08 15:44 - POLİTİKA

Ak Parti Mardin İl Teşkilatı Basın ile Buluştu!

2022-09-08 09:33 - POLİTİKA

Mardin'de, Bed-i Besmele Etkinliği Düzenlendi

2022-09-08 09:43 - EĞİTİM

Mardin'de Fotosafari Kayıtları Başladı

2022-09-08 14:51 - YAŞAM

Bisikletçiler Tarihi Mekanlarda Yarışacak

2022-09-09 08:39 - YAŞAM

Mardin’den Pakistan’a Yardım Eli Uzandı

2022-09-10 09:18 - YAŞAM

Bin Yıllık Mardin Medreseleri dünyaya Tanıtılacak 

2022-09-05 10:46 - YAŞAM

İlgili Haberler

Mardin'e gelen yerli ve yabancı turistler yanı sıra şehri ziyaret eden misafirlerin huzurlu ve güvenli bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için Vali Tuncay Akkoyun'un talimatıyla Turizm Denetim Komisyonu kuruld

19:57 - YAŞAM

Hasan Orhan’ın Acı Günü

09:52 - YAŞAM

Mardin İçme Suyu Hattı 5.Kez Patladı

06:41 - YAŞAM

Gazeteci Kerimoğlu ikinci sergisini açıyor

20:24 - YAŞAM

Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

06:15 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Mardin'e gelen yerli ve yabancı turistler yanı sıra şehri ziyaret eden misafirlerin huzurlu ve güvenli bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için Vali Tuncay Akkoyun'un talimatıyla Turizm Denetim Komisyonu kuruld

19:57 - YAŞAM

Başkan El'den Bayram Mesajı

13:21 - YAŞAM

Ahmet Türk oyunu kullandı

14:08 - POLİTİKA

Büyükşehir Başkan Adayı Erin'in , Savur İlçesinde seçmen buluşması

19:52 - POLİTİKA

DİCLE ELEKTRİK SEÇİM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

22:44 - YAŞAM