?>

Deyrulzafaran Manastırına İspanya´dan Zeytin Fidanı?

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ? Bölgede terör bitecek, yerini huzur ve güven ortamı olacak. Diktiğimiz zeytin fidanları bölge barışına vesile olsun ?.

GÜNDEM - 9 yıl önce

   Deyrulzarafan Manastırı çevresinde bulunan 4 yüz dönüm alana  İspanya´dan özel olarak getirilen 2 bin zeytin fidanı toprakla buluşturuldu.

     Zeytin Fidanı dikimine Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mustafa Yaman, 70.Mekanize Tugay Komutan  Altan Er ,Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar,Artuklu İlçe Kaymakamı ve Artuklu Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen, İstanbul Süryani Vakfı Başkanı Sait Susin, Deyrulzafaran Derneği Başkanı Yusuf Sezer, İstanbul Süryani Vakfı Başkan Yardımcısı Kenan Gürdal ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

         Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mustafa Yaman, Deyrulzafaran Manastırının Mardin´in kültürel değerlerine  ve turizmine katkılar sağladığına dikkat çekerek ?Manastırın etrafında çok sayıda ağaç dikilmesini ve yeşile duyulan ilgiyi önemsiyoruz. Bugün birlikte diktiğimiz zeytin fidanlarının, Mardin´in ve Ülkenin geleceğine barışı ve kardeşliği tesis etmesini diliyorum. Bölgede terör bitecek, yerine huzur gelecektir. Bundan sonra, yeşil bir çevreye, ekonomik getirisi yüksek fidan dikimlerine ve hayvancılığın geliştirilmesine dönük çalışmalarımı yoğunlaştıracağız. Vatandaşımızın huzuru ve refahı için çalışıyoruz. İstanbul´dan gelen Süryani cemaat mensubu dostlarımızla birlikte barışın sembolü olan zeytin fidesi dikmekten memnuniyet duydum ? dedi.

         Mardin ve Diyarbakır Süryani Metropoliti Saliba Özmen, il protokolünün Manastıra ve yeşile gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özmen ? Zeytin fidanı barışı, kardeşliği, dostluğu ifade ediyor. Bu gün diktiğimiz fidanların bölge barışına ve ekonomisine katkı sağlamasını diliyorum.? Dedi.

      İstanbul Süryani Vakfı Başkanı Sait Susin, Manastırın etrafında 20 bin dolayında meyve fidanı dikildiğini, bugün dikilen zeytin fidanlarını ise ayrı bir anlam taşıdığını söyledi. Susin? Manastır görevlileri yoğun bir çalışma ile bugüne kadar 20 bin dolayında meyve fidanı diktiler. Şimdi de 4 yüz dönüm alan üzerinde 2 bin zeytin fidanı dikilecek. Bölgede terör belasının bitmesi ile, bu fidanların bölge  ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yeşil bir Mardin için, manastır etrafında dikilen fidanların örnek teşkil etmesini diliyorum? dedi.

       Vali Mustafa Yaman, Tugay Komutanı Altan Er, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak,  Metropolit Saliba Özmen barış ve huzur dilekleriyle zeytin fidanı dikti ve can suyu verdi. Heyet daha sonra  tarihi manastırı gezdi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Onardığı Okula, Babasının İsmi Verildi.

2017-04-11 08:36 - EĞİTİM

Derik Devlet hastanesi Diyalize Kavuştu.

2017-04-05 23:32 - GÜNDEM

Mardin´de karayoluna döşenen patlayıcı imha edildi

2017-04-11 21:33 - GÜNDEM

Suriyeli mülteci tatlı yaparak geçimini sağlıyor

2017-04-11 19:34 - GÜNDEM

TÜRKİYE YEREL MEDYASI RİZE´DE DÖRT MEVSİMİ BİR ARADA YAŞADI RİZE, 7 BÖLGEDEN GAZETECİLERİ AĞIRLADI

2017-04-10 13:04 - GÜNDEM

Artukbey´den 3 Bin Hediye Paketi

2017-04-11 00:08 - GÜNDEM

YGS´de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

2017-04-07 19:37 - GÜNDEM

İçişleri Bakanı Soylu: "Terör tasfiye edilecek huzur gelecek"

2017-04-08 17:52 - GÜNDEM

Mardin´de yapı denetimi istişare toplantısı yapıldı

2017-04-11 19:36 - GÜNDEM

Yapı ve Montajda Yeni Sistem

2017-04-10 18:43 - YAŞAM

İlgili Haberler

TÜGVA Midyat’ta Ahmet Erol Dönemi: 2. Olağan Genel Kurul Gerçekleşti

19:20 - GÜNDEM

Akademisyen Cesareti Ödülü Prof. Dr. Ghassan Abu Sittah’a Verildi

07:49 - GÜNDEM

Erdemler Kavşağı’nda Trafik Kontrollü Sağlanacak

14:13 - GÜNDEM

Mini Valiler Kartarnemesi

08:30 - GÜNDEM

Mardin Barosu’ndan Akademi ve Sanatla Dolu Hafta

18:27 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

MTSO Başkanı Çelik’ten Turizmde Güç Birliği Çağrısı

12:29 - EKONOMİ

Mardin'de “Her Gebeye Bir Ebe”

12:20 - SAĞLIK

Şehit Anneleri Midyat’ta Anneler Günü Programında Buluştu

21:07 - YAŞAM

Mardinspor’un Ana Sponsoru Hacışakiroğulları’ndan veda…

17:38 - SPOR

Mardinspor Şampiyon, Şampiyonluk Mardin'e Yakışıyor!

08:26 - SPOR