?>

DSİ’den Bölge İlleri İçin Baraj Tahliye Uyarısı

DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, tahliye süreçlerinde can ve mal kaybı yaşanmaması amacıyla özellikle nehir yatakları ve dere kenarlarında bulunan yerleşim alanları için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

GÜNDEM - 8 ay önce

Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanında bulunan Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak illerindeki barajların işletme programları kapsamında yönetildiğini belirterek, olası kontrollü su tahliyelerine karşı vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

DSİ tarafından inşa edilerek işletmeye alınan barajların, bölgedeki yağış durumuna bağlı olarak yüksek su akımlarına maruz kalabildiği belirtilirken, bu gibi durumlarda zaruri hallerde kontrollü tahliye (su bırakma) işlemlerinin gerçekleştirilebildiği ifade edildi.

Can ve Mal Güvenliği İçin Kritik Uyarılar DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, tahliye süreçlerinde can ve mal kaybı yaşanmaması amacıyla özellikle nehir yatakları ve dere kenarlarında bulunan yerleşim alanları için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Yapılan açıklamada vatandaşların; Nehir yatakları ve dere kenarlarına yakın yerleşim alanlarında yapılan ve yapılacak resmi duyuruları yakından takip etmesi, Nehir yatağı içinde veya yakınındaki tarım arazileri, bağ-bahçeler ve geçici barınaklar için gerekli tedbirleri alması,Nehir yataklarında faaliyet gösteren kum ve çakıl ocaklarının ilgili işletme usul ve esaslarına uygun hareket etmesi,Tahliye dönemlerinde nehir yataklarına girilmemesi ve su seviyesinde oluşabilecek ani yükselmelere karşı dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Resmî Duyuruların Takibi Hayati Önem Taşıyor Yetkililer, özellikle yoğun yağış dönemlerinde barajlardan yapılabilecek kontrollü su bırakma işlemlerinin doğal bir işletme süreci olduğunu ancak bu süreçte vatandaşların uyarılara hassasiyetle uymasının hayati önem taşıdığını belirtti.

DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, olası olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için vatandaşların resmi kurumların yapacağı duyuruları düzenli olarak takip etmeleri gerektiğini vurgulayarak kamuoyuna saygıyla duyuruda bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin Belediyesinden beklenen açıklama

2026-02-04 07:37 - YAŞAM

Mardin’de Lezzet Şöleni

2026-02-10 05:31 - TURİZM

Uluslararası Güzellik Buluşması Mardin’de Sektöre Vizyon Kattı

2026-02-06 21:11 - YAŞAM

Cumhuriyetin İlk Kadın Muhtarı, Aydın'dan mı, Mardin'den mi?

2026-02-05 03:46 - YAŞAM

Mardin 2. OSB’de Üretim Gücü Büyüyor, Elektrik Tüketiminde Yüzde 172’lik Artış

2026-02-10 04:16 - EKONOMİ

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi’ne Anlamlı Ziyaret

2026-02-06 21:48 - YAŞAM

Dillerin ve Dinlerin Şehri Midyat, EMITT 2026’da Dünya Sahnesine Çıkıyor

2026-02-05 18:14 - TURİZM

Mardin’de İmar ve Yapı Denetimi Süreçleri Geniş Katılımlı Toplantıda Değerlendirildi

2026-02-10 18:34 - YAŞAM

Mardin’de Firarilere Yönelik Operasyon: 6 Günde 81 kişi Yakalandı

2026-02-10 03:54 - ASAYİŞ

DENEYAP Türkiye, Geleceğin Teknoloji Yıldızlarını Arıyor; 2026 Başvuruları Başladı!

2026-02-10 18:40 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Hatip Çelik: Kazanan Mardin oldu

02:31 - GÜNDEM

Kızıltepe yeni ticaret borsa başkanı zeynedin Bozdemir şeçildi

10:24 - GÜNDEM

MARDİN TSO’DA HATİP ÇELİK GÜVEN TAZELEDİ

09:41 - GÜNDEM

NUSAYBİN TİCARET BORSASI’NDA AKTAŞ GÜVEN TAZELEDİ

09:29 - GÜNDEM

Vali Akkoyun: Mardin’in parasını Mardinliler için harcıyoruz

21:08 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Hatip Çelik: Kazanan Mardin oldu

02:31 - GÜNDEM

Kızıltepe yeni ticaret borsa başkanı zeynedin Bozdemir şeçildi

10:24 - GÜNDEM

MARDİN TSO’DA HATİP ÇELİK GÜVEN TAZELEDİ

09:41 - GÜNDEM

NUSAYBİN TİCARET BORSASI’NDA AKTAŞ GÜVEN TAZELEDİ

09:29 - GÜNDEM

Sokak Kedilerine Mama, Su ve Tedavi Desteği

18:40 - YAŞAM