Gazeteciler Öğrencilerle söyleşide buluştu

Mardin Saraçoğlu Mahallesinde bulunan Anafartalar Ortaokulu öğretmeni Metin Aydın tarafından düzenlenen ve okul idaresi tarafında desteklenen ?Salı Buluşmaları? ilki Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ve TRT Haber Mardin Temsilcisi

GÜNDEM - 8 yıl önce

 

       Mardin Saraçoğlu Mahallesinde bulunan   Anafartalar Ortaokulu  öğretmeni Metin Aydın tarafından düzenlenen  ve okul idaresi tarafında desteklenen  ?Salı  Buluşmaları?  ilki Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ve  TRT Haber Mardin Temsilcisi Vahap Erdoğan´ın katılımı ile gerçekleşti. Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleşen Salı Buluşmalarına, Anafartalar Ortaokulu Müdürü Hayrettin Sincar, Müdür Yardımcısı Zeki Aktaş, Anafartalar İlköğretim Okulu Müdürü Ceylan Abeş ve Müdür Yardımcısı Metin Erol  ve 200 dolayında öğrenci katıldı.   

       Artuklu İlçesi Saraçoğlu Mahallesinde bulunan, Anafartalar Ortaokulu Çok amaçlı salonunda Kültür ve Edebiyat Kolu bünyesinde  gerçekleştirilen, İl´de bulunan Sanatçı,Aydın,Yazar ve öğrencilere model teşkil edecek kişilerle yapılması kararlaştırılan ?Salı Buluşmalarının? ilkine Mardin  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ve TRT Haber Mardin Temsilcisi Vahap Erdoğan konuk edildi.

          Okulun Konferans salonunda düzenlenen söyleşide Gazeteciler; öğrencilere, habercilikte etik kurallar, haberin toplum üzerindeki etkileri, Fotoğraf çekimi, Gazete ve Televizyon Haberciliği ile ilgili bilgiler aktardı.

           Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, aynı haberin farklı gazetelerde farklı şekillerde sunulmasından duyduğu rahatsızlıkları dile getirdi. Öğrencilerin araştırmacı ve çok okumalarını isteyen Çelik ?Okuduğunuz bir haber sizi yanıltabilir. Haberleri farklı kaynaklardan takip etmenizde yarar var. Haberde en önemli etken etik kurallara göre yazılmış olmasıdır. Aslında etik kural hayatın her aşamasında  karşımıza çıkan bir yaşam anlayışı olmalıdır. Belli ilkeler, toplumun bütünselliğini önemseyen kurallar bütünüdür. ? dedi

                Sevgi, Saygı  ve azim

      İnsan yaşamında en önemli etkenler arasında sevgi, saygı ve dürüst olma üçleminin bulunduğuna inandığını ifade eden Çelik ? Kendinize güvenin, başaracağınıza inanın, kendinize saygı duyun, arkadaşlarınızı sevin ve saygı duyun. Öğretmenlerinizi, ailenizi sevin ve saygı duyun. Şahsınıza yapılmasını istemediğiniz hiçbir şeyi başkasına yapmayın. Bu konuda empati kurun. Azmin sonu hep başarıdır. İnanırsanız ve çalışırsanız her mevkiye ulaşabilir, istediğiniz mesleğe  sahip olabilirsiniz. Yeter ki  isteyin, inanın ve çalışın. Hayattan beklentileriniz olsun ve hedefleriniz büyük olsun ? şeklinde konuştu

          TRT Haber Mardin Temsilcisi Vahap Erdoğan ise doğru ve toplumsal barışı sağlayan haberciliği ilke edindiğine vurgu yaparak ? Ben Cizreliyim. Hedefimde beden eğitimi öğretmeni olmak vardı. Bir gün bir televizyon kanalı Cizre ilçesinde canlı yayın yaparken ? Sınırın sıfır noktasındayız, tehlikedeyiz? demesi beni üzdü. Çünkü bir otelin avlusundan bağlantı yapılıyordu. O gün gazeteci olmayı ve doğru haber yazmayı kafaya koydum ve bugün amacıma ulaştım. Doğrulardan ayrılmayın ve hedefleriniz olsun ? dedi.

 

            Yapılan söyleşinin soru cevap kısmında  öğrenciler gazetecileri soru yağmuruna tuttu. Öğrencilerin gazetecilik mesleğine bakış açılarının değiştiğini, bazı  öğrencilerin ise gazeteci olmak istediklerini söylemesi dikkat çekti.. 

            Gazeteciler hayatlarından kesitler ve habere gittiklerinde karşılaştıkları anılarını anlatmasını isteyen öğrenciler, kısa anlatımlar karşısında memnuniyetlerini dile getirdi.

           Buluşmanın ardından Okulun bahçesinde toplu fotoğraf çekilirken Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik´in Kendisinin Günlük gazetesinde, şiir,fıkra,okul haberi ve yazı yazmak isteyen Anafartalar Ortaokulu ve İlköğretim Okulu öğrencilerine yarım sayfa ayıracağı müjdesi de öğrencileri fazlasıyla mutlu etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gazeteciler Öğrencilerle söyleşide buluştu

2015-12-08 14:34 - GÜNDEM

2 çocuk sahibi aile, 4 çocuğa koruyucu aile oldu

2015-12-06 14:51 - GÜNDEM

Şehit Karaca, törenle memleketine uğurlandı

2015-12-03 12:21 - GÜNDEM

Mardin´de Kadınlar Badem Şekeri Üretecek

2015-12-05 12:56 - GÜNDEM

Nusaybin ve Derik´te hasar tespiti yapıldı

2015-12-04 14:31 - GÜNDEM

Mardin´de terör saldırısı

2015-12-06 17:24 - GÜNDEM

CHP´de Duyan, güven tazeledi

2015-12-04 14:03 - GÜNDEM

Nusaybin´de sokağa çıkma yasağı

2015-12-06 11:02 - GÜNDEM

Yılın ilk karı yağdı

2015-12-03 08:31 - GÜNDEM

Mardin´de patlama :1 asker şehit

2015-12-02 17:30 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Mardin'de 23 Nisan coşkusu

20:16 - GÜNDEM

Vali Akkoyun’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

22:23 - GÜNDEM

Borcu Olan Toplam 18 bin Çiftçiye Elektrik verilmeyecek!

09:17 - GÜNDEM

Vali Akkoyun oy kullandı, Seçime İlişkin Açıklamalarda bulundu

12:14 - GÜNDEM

Tarihi Yapı, Yağmura Yenik Düştü

15:45 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Mardin'e gelen yerli ve yabancı turistler yanı sıra şehri ziyaret eden misafirlerin huzurlu ve güvenli bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için Vali Tuncay Akkoyun'un talimatıyla Turizm Denetim Komisyonu kuruld

19:57 - YAŞAM

Başkan El'den Bayram Mesajı

13:21 - YAŞAM

Ahmet Türk oyunu kullandı

14:08 - POLİTİKA

Büyükşehir Başkan Adayı Erin'in , Savur İlçesinde seçmen buluşması

19:52 - POLİTİKA

DİCLE ELEKTRİK SEÇİM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

22:44 - YAŞAM