?>

İzmir Menderes'te 'katı atık' gerginliği!

CHP Menderes İlçe Başkanı Kemal Koç, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı’nın Menderes’e yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisiyle ilgili açıklamalarına cevap verdi.

POLİTİKA - 5 yıl önce

İZMİR (İGFA)- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’in Gölova Mahallesi’nde yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisiyle ilgiyi AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı’nın “Çöp tesisisin yeri uygun değil” açıklamalarına tepki CHP'den geldi. CHP Menderes İlçe Başkanı Kemal Koç, AK Partili Artcı’nın yalan beyanda bulunduğunu öne sürdü. AK Parti’nin Menderes halkını kandırdığını belirten CHP'li Koç, "Sayın Süleyman Artcı’ya soruyorum. Bu yeri katı atık bertaraf tesisi yapılması için CHP’mi belirledi yoksa temsil ettiğiniz AK Parti iktidarı mı? Menderes halkını kışkırtmaya çalışıp siyasi rant elde etmek için yalan beyanlarda bulunmak Menderes’e bir fayda getirmeyecektir. Gerçekleri konuşmaya davet ediyorum" dedi.

"NEDEN İTİRAZ ETMEDİNİZ?"

"Güzel ülkemizin en verimli topraklarına maden ocakları kurduracaksın, Gölova’ya katı atık bertaraf tesisi kurun diye arazi vereceksin sonra da tüm suçu CHP’ye, belediye başkanımız Mustafa Kayalar’a atacaksın" diyen Başkan Koç, Tarım ve Orman Bakanlığı Gölova’daki araziyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne katı atık bertaraf tesisi yapması için verirken neden itiraz etmediklerini de sordu. "Menderes Ovası'nda tarımın beli kırılıyor, hiç bir destek yok" diyen Başkan Koç,  "Traktörler, tarlalar icralık, çiftçiler, hayvan besicileri destek bekliyor. Yemin çuvalı olmuş 140 lira. Kimse bunlardan bahsetmiyor” dedi.

"TİYATRO YAPIYORSUNUZ"

Gelinen süreçte tesisin yapılıp yapılmaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olumlu ya da olumsuz ÇED Raporu çıkartacağını belirten Koç; "22 Ocak 2021 Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürü Sayın Ömer Albayrak’a ziyarete gittiğinizde raporun olumsuz çıkmasını talep ettiğinizi ispat edebilir misiniz? Marinayı biz yapıyoruz diyorsunuz, ama katı atık bertaraf tesisinin ÇED raporuna ret çıkartıyoruz! Tahsis edilen arazinin kontratını feshettiriyoruz diyemiyorsunuz. Çünkü tiyatro yapıyorsunuz! Eminim ki ÇED raporuna da perde arkasından onay verdireceksiniz" diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Mardinli Marilyn Monroe, tarihi konağı kedi sığınma evine çevirdi

2021-04-08 12:37 - YAŞAM

Mardinli Marilyn Monroe'ten 'tarihi' iyilik

2021-04-08 12:57 - YAŞAM

Mardin müzesi Güneydoğunun en zengin tarihine sahip

2021-04-07 13:05 - YAŞAM

MKYK Üyeliğine seçilen Miroğlu’na coşkulu karşılama

2021-04-05 18:20 - POLİTİKA

Mardin keşfedilmeye değer bir hazinedir

2021-04-07 11:19 - YAŞAM

MAÜ Bölgeye Damga Vuracak ‘5T’ Vizyonunu Basın İle Paylaştı

2021-04-05 15:57 - YAŞAM

Keşfedilmeye değer bir hazine: MARDİN

2021-04-07 11:51 - YAŞAM

Soydaşlar seçim mağduriyetini Uluslararası yargıya taşıyor

2021-04-08 12:22 - DÜNYA

Kırsalda Kalkınma Hamlesi

2021-04-07 13:29 - YAŞAM

KKTC'de Dünya Çocuk Konferansı düzenlenecek

2021-04-06 11:04 - DÜNYA

İlgili Haberler

Kılıç’tan Netanyahu’ya Sert Tepki: “Algı Operasyonu Yapıyor”

19:13 - POLİTİKA

Başkan Hamidi’den İzmir Çıkarması: Gönül Köprüleri Güçleniyor

09:31 - POLİTİKA

Milletvekili Kılıç Halk Buluşmasında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

09:05 - POLİTİKA

AK Parti Mardin’de Üye Sayısını Bir Yılda 13 Bin 626 Artırdı

19:46 - POLİTİKA

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu’dan 2026 Yeni Yıl Mesajı

11:27 - POLİTİKA

Günün Manşetleri

Artuklu’da Trafiğe Nefes Aldıracak Karar

20:28 - YAŞAM

Mardin, Hastane Afet ve Acil Durum Eğitimine Ev Sahipliği Yapıyor

20:18 - SAĞLIK

Bakan Yardımcısı Macit’ten Mardin’de Eğitim Zirvesi

20:09 - EĞİTİM

Nusaybin’de Eğitime Dev Yatırım: Ömer Özel Eğitim Kompleksi’nin Temeli Atıldı

19:59 - EĞİTİM

Ravza Mila Cafe’nin 2. Şubesi Ravza Caddesi’nde Açıldı

19:52 - YAŞAM