?>

JPMorgan Yöneticisi Özkan, "Türkiye'nin yatırımcılar için yeniden cazip pazar haline geldi"

ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan'ın Yönetici Direktörü Gökhan Özkan, Türk bankalarının değerleme seviyelerinin, yabancı yatırımcılar için cazibesini koruduğunu ve Türk bankacılık sektörüne olan yoğun ilgiyi desteklediğini bildirdi.

EKONOMİ - 2 yıl önce

Mardinli Ünlu Dermatolog Nihat Özkan'ın oğlu, JPMorgan'ın Yönetici Direktörü Gökhan  Özkan, Türk bankalarının değerleme seviyelerinin, yabancı yatırımcılar için cazibesini koruduğunu ve son dört ay içinde gerçekleşen Rabobank Türkiye'nin Rönesans Holding'e satışı ve Lübnan'ın Bank Audi'sinin Türkiye'deki iştiraki olan Odeabank'ın satışı ile kendini gösterdiğini söyledi.

    Genç  Direktör Özkan, Geçen hafta, Abu Dabi merkezli yatırım şirketi ADQ'nun, Odeabank'ın yüzde 96'lık hissesini satın almasının, Körfez ülkeleri ile Türkiye arasındaki ekonomik bağların güçlenmesinin bir kanıtı olduğunu aktaran Özkan, bu satın almanın, her iki bölgenin de işbirliğinde karşılıklı fayda gördüğü stratejik bir uyumu yansıttığını ifade etti.

Özkan, "Bu, Türk bankacılık pazarının cazip potansiyeline duyulan güveni ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Türkiye arasındaki ikili ilişkileri güçlendirme taahhüdünü gösteriyor." dedi.

"Türkiye bir kez daha cazip bir pazar haline geldi"

JPMorgan'ın Yönetici Direktörü Gökhan Özkan, bu yatırımın ADQ’nun Türkiye’nin bankacılık potansiyeline olan güvenini gösterdiğini vurguladı.

2023'te reel gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) yüzde 4,5 artması ve nominal GSYH’nin 1,1 trilyon doları aşması da dahil olmak üzere, ülkenin istikrarlı ekonomik büyüme kaydettiğini hatırlatan çeken Özkan, "Bankacılık sektörünün performansı genellikle bir ekonominin gücünün bir göstergesi olarak görülür." şeklinde konuştu.

JPMorgan'ın Yönetici Direktörü Gökhan Özkan sölerini şöyle sürdürdü. "Bankacılık sektöründeki herhangi bir işlem, yatırımcıların genel ekonomik ortam hakkındaki görüşlerine bağlıdır. Son yıllardaki zorluklara rağmen Türkiye'nin bankacılık sektörü yabancı yatırımcılar için fırsatlar sunmaya devam ediyor. Birkaç yıl önceki dalgalanmalara rağmen daha istikrarlı bir ekonomik ortam oluştu ve ülke uzun vadede kayda değer büyüme potansiyeli sunmaya devam ediyor. Uygulanan Ortodoks makroekonomik politikalar sayesinde, Türkiye hem borç hem de hisse senedi yatırımcıları için yeniden cazip bir pazar haline geldi."

"ADQ Türk bankacılık sektöründeki varlığını genişletebilir"

Odeabank'ın satın alınmasının, Körfez yatırımcılarının güçlü büyüme potansiyeline sahip yükselen piyasalara yönelerek portföylerini çeşitlendirmeye yönelik daha geniş bir trendin parçası olarak görüldüğünü aktaran Özkan, bu trende bir diğer örnek olarak Dubai İslami Bankasının dijital bankacılık varlığı T.O.M. Bank'a yaptığı son yatırımı işaret etti.

Odeabank satışının, Bank Audi'nin operasyonlarını sadeleştirme ve odaklandığı ana pazarları Lübnan ve Avrupa'da yeniden şekillendirme stratejik kararıyla gerçekleştiğini düşündüğünü kaydeden Özkan, "Lübnan’daki dalgalanmalardan dolayı Odeabank, son yıllarda Bank Audi için çekirdek dışı bir varlık haline geldi ve banka içindeki güçlü performans ve gelir üretimine rağmen sermaye artırma gereksinimleri zorlu oldu." dedi.

Özkan, ADQ için bu satın almanın, Türk bankacılık sektörüne giriş yapmak için uygun bir an olduğunu vurgulayarak, "Abu Dabi ile Ankara arasındaki yakın ilişkiler, sürecin kolaylaşmasını sağlayarak stratejik yatırımlar için destekleyici bir ortam yarattı. Bu çıkarların uyumu, ADQ'nun Türkiye’nin bankacılık sektöründeki varlığını genişletmesine olanak tanıyabilir, çünkü karşılıklı işbirliğinin güçlü bir temeli olduğunu biliyorlar." şeklinde konuştu

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin Emniyeti, 15 Kilo 850 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi.

2024-10-22 09:09 - ASAYİŞ

Ğezzo ve Ensarioğlu Ailesi Kirve oldu

2024-10-21 20:51 - YAŞAM

JPMorgan Yöneticisi Özkan, "Türkiye'nin yatırımcılar için yeniden cazip pazar haline geldi"

2024-10-23 17:48 - EKONOMİ

Artukbey Kahve Üniversitede Şube açtı

2024-10-18 19:00 - YAŞAM

İlk Ders Altunkaya’dan

2024-10-23 08:43 - EĞİTİM

Yeşilli ‘de Zeynelabidin Erdem ve M.Emin Demir Bulvarı Törenle Açıldı

2024-10-23 09:22 - YAŞAM

MARDİN TKDK TÜRKİYE BİRİNCİSİ

2024-10-19 11:04 - EKONOMİ

Mardinspor Liderlik Koltuğuna Oturdu

2024-10-20 19:46 - SPOR

Derik’te zeytin hasadı başladı

2024-10-19 10:46 - YAŞAM

Mardin, Avrupa Fair Play Birliği ödüllerine ev sahipliği yaptı

2024-10-23 09:41 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Bakan Şimşek Mardin’de Ekonominin Nabzını Tuttu

08:46 - EKONOMİ

Mardin TSO ve PAYCELL Güçlerini Birleştirdi

16:21 - EKONOMİ

Nusaybin Ticaret Borsası 5 Yıldızlı Akreditasyonunu Yeniden Aldı

07:43 - EKONOMİ

Hatip Çelik, Mardin İş Dünyasının Taleplerini Ankara'da Gündeme Taşıdı

20:21 - EKONOMİ

MTSO’nun Ortak Akıl Masası Mardin’in Yatırım Vizyonunu Şekillendirdi

12:09 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Deprem Gaziantep'te uykudan uyandırdı

07:52 - GÜNDEM

Uzak Şehir Yeniden Midyat’a Dönüyor!

22:08 - YAŞAM

Midyat’ın Kalemi İtalya’da Zirveye Çıktı!

21:25 - YAŞAM

Mardinspor Deplasmanda Güven Verdi

21:03 - SPOR

GİSİAD Mardin’den Yeni Dönem Mesajı: Daha Çok Sahada, Daha Çok Üretim

14:10 - YAŞAM