?>

Karaboğa Şirketler Grubu CEO’su Şükrü Karaboğa’dan Süryanilere Paskalya Mesajı

Karaboğa Şirketler Grubu CEO’su Şükrü Karaboğa, Süryani vatandaşların Diriliş Bayramı’nı (Paskalya) yayımladığı mesajla kutladı.

YAŞAM - 4 hafta önce

Karaboğa, mesajında Paskalya’nın inanç, umut ve yeniden dirilişin en güçlü sembollerinden biri olduğunu belirterek, bu anlamlı günün insanlık adına barışa, kardeşliğe ve birlikte yaşama kültürünün güçlenmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Yüzyıllardır aynı coğrafyada farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığına dikkat çeken Karaboğa, “Farklılıklarımızı bir ayrışma nedeni değil, bir zenginlik olarak görmek zorundayız. Mezopotamya’nın kadim hoşgörü ikliminde kök salmış Süryani toplumunun, bu toprakların kültürel ve inanç mozaiğine kattığı değerler her zaman takdire şayandır” ifadelerini kullandı.

Paskalya Bayramı’nın, geçmişten bugüne taşınan kardeşlik bağlarını daha da güçlendirmesi gerektiğini vurgulayan Karaboğa, mesajında küresel barışa da dikkat çekti.

Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde yaşanan savaş ve insani dramların herkesi derinden etkilediğini ifade eden Karaboğa, “Diriliş Bayramı’nın taşıdığı anlamın, sadece bireysel değil, toplumsal ve küresel ölçekte de bir uyanışa dönüşmesini diliyorum. Silahların sustuğu, gözyaşlarının dindiği, çocukların korkusuzca yaşayabildiği bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyorum” dedi.

Karaboğa, mesajının sonunda tüm Süryani vatandaşların Paskalya Bayramı’nı kutlayarak, bayramın sağlık, huzur ve bereket getirmesini temenni etti.

“Barışın, umudun ve kardeşliğin yeniden dirildiği nice bayramlara” ifadeleriyle mesajını tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin Barosu’ndan Avukatlar Günü’ne Görkemli Gece

2026-04-08 09:36 - YAŞAM

Başkan Şahin'in acı günü

2026-04-08 09:47 - YAŞAM

Başkan Öter’in Acı Günü!

2026-04-11 22:45 - YAŞAM

Mezopotamya’da Verim İçin Doğru Tarım Şart

2026-04-11 10:01 - EKONOMİ

MAZOT VE GÜBREDE VERGİLER SIFIRLANSIN

2026-04-06 07:58 - EKONOMİ

Mardin’de Kaçakçılara Darbe: Silah ve Tarihi Eserler Ele Geçirildi

2026-04-10 02:26 - ASAYİŞ

Yağışlar Umut Oldu, Aşırı Nem Risk Oluşturuyor

2026-04-07 18:08 - GÜNDEM

Kadim Şehir Mardin’in Vakıf Medeniyetine Sahip Çıkma ve İhya Çağrısı

2026-04-09 08:50 - YAŞAM

Karaboğa Şirketler Grubu CEO’su Şükrü Karaboğa’dan Süryanilere Paskalya Mesajı

2026-04-11 23:10 - YAŞAM

MAÜ, Turist Rehberi ve Rehber Adaylarına Uygulamalı Eğitim

2026-04-07 17:49 - TURİZM

İlgili Haberler

Şehit Anneleri Midyat’ta Anneler Günü Programında Buluştu

21:07 - YAŞAM

Şehit Gazeteci İsmail Güneş’in Adı Basın Ödülleriyle Yaşatılacak

23:10 - YAŞAM

MTDF’den İş İnsanı Moris Dal’a Anlamlı Plaket

22:58 - YAŞAM

Midyat’ta Tarihi Doku “Katori” Taşıyla Yeniden Hayat Buluyor

20:53 - YAŞAM

Artuklu Kızılay’dan Dezavantajlı Okullara Gönül Köprüsü

00:28 - YAŞAM

Günün Manşetleri

MTSO Başkanı Çelik’ten Turizmde Güç Birliği Çağrısı

12:29 - EKONOMİ

Mardin'de “Her Gebeye Bir Ebe”

12:20 - SAĞLIK

Şehit Anneleri Midyat’ta Anneler Günü Programında Buluştu

21:07 - YAŞAM

Mardinspor’un Ana Sponsoru Hacışakiroğulları’ndan veda…

17:38 - SPOR

Mardinspor Şampiyon, Şampiyonluk Mardin'e Yakışıyor!

08:26 - SPOR