?>

Mardin Artuklu Üniversitesinde, depremzede öğrencilere özel statü!

Mardin Artuklu Üniversitesi ,Yaşanan depremden etkilenen öğrenciler bu süreç içerisinde farklı üniversitelerde özel öğrenci olarak öğrenimlerini sürdürebilecek.

EĞİTİM - 3 yıl önce

Bölgede yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin açılışı ertelenmiş akabinde bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasına karar verilmişti.

Bu karar doğrultusunda, Mardin Artuklu Üniversitesinde bahar yarıyılı öğretim süreci 27 Şubat 2023 tarihinde başlayacak.

Sağlık, turizm, spor, öğretmenlik gibi uygulama gerektiren derslerin uygulamalı alanları yüz yüze eğitimlerini sürdürecek. Uygulamalı derslerin dışındaki bütün dersler uzaktan öğretim şeklinde işlenecek.

 Depremden Etkilenen Öğrenciler Mardin Artuklu Üniversitesinde Okuyabilecek  

Yaşanan depremden etkilenen öğrenciler bu süreç içerisinde farklı üniversitelerde özel öğrenci olarak öğrenimlerini sürdürebilecek.

Bu kapsamda Mardin Artuklu üniversitesi de depremden etkilenen öğrencileri başvurmaları halinde özel öğrenci statüsüyle alacak.

 Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin Artuklu Üniversitesinde özel öğrenci olmak isteyen öğrencilerin depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde kayıtlı öğrenci olmaları veya birinci derece yakınları deprem bölgesindeki illerde ikamet edip deprem bölgesi dışındaki illerde bulunan üniversitelerde kayıtlı olmaları gerektiğini belirtti.

Rektör Özcoşar, uygulamalı derslerini yüz yüze olarak Mardin Artuklu Üniversitesinde almak isteyen deprem mağduru öğrencilerin başvurularını beklediklerini ifade etti.

 Özel öğrencilik için ayrıca bir ücret ödenmeyecek.

Özel öğrencilik statüsünden faydalanmak isteyen öğrenciler hazırlayacakları başvuru dilekçesi ile özel öğrenci olmak istediği üniversitenin öğrenci işleri daire başkanlığına başvurabilecek.

Özel öğrenci olma şartlarını taşıyan ve başvurusu kabul edilen öğrenciler kendi üniversitelerinde okumuş sayılacak ve başarıları kendi üniversite sistemlerinde kayıt altına alınacak.Özel öğrencilik için ayrıca bir ücret ödenmeyecek.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Adnan Avuka’nın acı günü

2023-02-19 08:32 - YAŞAM

Dünya Ezidi Lideri Mir Dr. Fırat Afet Bölgesinde

2023-02-18 17:57 - GÜNDEM

Deprem Şehitleri İçin Mevlit Okuttu

2023-02-18 18:30 - YAŞAM

Mardin Gönüllülerine Helal Olsun

2023-02-16 23:25 - YAŞAM

Mardin Artuklu Üniversitesinde, depremzede öğrencilere özel statü!

2023-02-21 20:35 - EĞİTİM

Midyat Belediyesi Deprem Bölgesinde

2023-02-17 09:33 - GÜNDEM

Üniversitede Deprem Seferberliği

2023-02-21 11:23 - GÜNDEM

Adıyaman’ı Artuklu Belediyesi Temizleyecek

2023-02-16 08:55 - YAŞAM

Mardin KYK’da, Hizmet Aksaklığı Açıklaması

2023-02-21 10:26 - GÜNDEM

Depremzedeler İçin İlaç Kampanyası

2023-02-19 09:01 - YAŞAM

İlgili Haberler

Mardin TSO Üyelerine Eğitim Desteği

10:23 - EĞİTİM

Mardin’de YKS Tedbirleri Alındı, Gürültü Oluşturacak Faaliyetlere Ara Verilecek

19:39 - EĞİTİM

Dicle Elektrik’ten eğitime teknoloji desteği

05:31 - EĞİTİM

Zeynep Ceylin Mezuniyet Sevincini Kep Atarak Taçlandırdı

22:55 - EĞİTİM

Dicle Elektrik’ten Mardin’deki Köy Okullarına Teknoloji Desteği

12:48 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Mardin Hayvancılığına 132 Milyon Liralık Dev Destek

22:22 - GÜNDEM

Uzmandan Yaz İçin Cilt Uyarısı

21:20 - SAĞLIK

Uzmandan yaz uyarısı: Sıcak hava kalp hastaları için ciddi risk oluşturuyor

20:47 - SAĞLIK

MARSU'dan Su Arızası Açıklaması: Artuklu ve Kızıltepe İçin Hızlı Müdahale

08:00 - YAŞAM

Mataracı Ailesinin Acı Günü

19:50 - YAŞAM