?>

Mardin Artuklu Üniversitesi Uzaktan Eğitime Hazır

Mardin Artuklu Üniversitesi güçlendirilen Uzaktan Eğitim Alt yapısı ile 23 Mart 2020 tarihinden itibaren 13 bin öğrencinin eğitimine devam etmesini sağlayacak.

GÜNDEM - 7 yıl önce

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, küresel ölçekte yaşanan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen olağanüstü durum karşısında tedbir amaçlı bir dizi önemli kararlar aldı.

Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, yeni tip corona virüsü (Kovid-19) salgını nedeniyle üniversitelere verilen üç haftalık tatil döneminden başlamak üzere ikinci bir açıklamaya kadar  Üniversitelerin ?Dijital, Uzaktan Eğitim´ ile öğretime devam etmelerini istedi.

Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında Uzaktan Eğitim Merkezi´nin güçlendirildiğini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi(MAUZEM) Müdürü Fatih Ağalday,

?Dijital Çağda Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretme  dersi ve yetkinliğinin dijital imkânlarla verilmesi konusunda bir hafta gibi kısa  sürede güçlü bir alt yapı oluşturduk. Hali hazırda uzaktan eğitim veren bölüm ve programlarımız vardı. Biz bu sistemi tüm öğrencilerimize hitap  edebilecek şekilde güncelledik. An itibari ile üniversitemizde bulunan 13. bin öğrenciye Uzaktan Eğitim programını uygulayacak içerik ve uygulama alanlarımız mevcut.? dedi.

Ağalday, YÖK bünyesinde oluşturulan YÖK-Dersleri projesi kapsamında ara yüzle erişime açık olacak bir  havuz oluşturulduğunu ve  Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından hazırlanan dijital ders malzemelerinin ve tüm öğrenme kaynaklarının da uzaktan öğretim uygulamalarında kullanılmak üzere  bu havuza ilave edileceğini bildirdi.

Dünyanın ve ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bu olağanüstü dönemde Mardin Artuklu Üniversitesi olarak her türlü hassasiyetin gösterildiğini belirten Ağalday, eğitimin sekteye uğramaması için yoğun mesai harcadıklarını ifade etti.

Ağalday,  öğrencilerin  daha güvenli ortamlarda, ailelerinin yanında eğitim ve öğretimlerini sürdürmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Mardin´de Lezzetin adı Doboo

2020-03-15 22:51 - YAŞAM

Kızıltepe´de aşiretler yakınlaşması

2020-03-16 08:51 - YAŞAM

Babil Kuruyemiş Yenişehir´de

2020-03-15 09:54 - YAŞAM

Milyonluk Villa Anaokulu oldu

2020-03-14 11:44 - EĞİTİM

Jandarma, Narkotik Köpekleri ile gösteri yaptı

2020-03-14 16:19 - -

Aşiretlerde evlilik akrabalığı

2020-03-14 17:03 - -

Güngör, Turizmi Baltalayıcı Haberlere Duyarsız kalmayacağız

2020-03-17 07:43 - GÜNDEM

Mardin Büyükşehir Belediyesi önlemlerini arttırdı

2020-03-13 18:39 - GÜNDEM

Fiyat spekülasyonlarına karşı ortak tavır

2020-03-13 18:46 - GÜNDEM

Vali Yaman, Güvel´e ziyaretin anısına plaket verdi

2020-03-13 09:39 - -

İlgili Haberler

MGK’dan “Terörsüz Türkiye” vurgusu, bölge için müzakere çağrısı

03:27 - GÜNDEM

Kızıltepe TSO’da seçimin galibi Mahmut Dündar

20:34 - GÜNDEM

Vali Akkoyun’dan Emniyet Müdürü Varol’a ziyaret

19:45 - GÜNDEM

UNESCO Midyat’a Kapılarını açıyor!

05:33 - GÜNDEM

Mardin TSO’da Seçim Tarihi Belli Oldu: Sandık 3 Ekim’de Kurulacak

18:13 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

MGK’dan “Terörsüz Türkiye” vurgusu, bölge için müzakere çağrısı

03:27 - GÜNDEM

Jandarma 5 milyon liralık kaçak ürün ele geçirdi

02:48 - ASAYİŞ

Bahis soruşturmasında Mardin 1969 Spor’dan 13 isim PFDK’ya sevk edildi

02:15 - SPOR

Akıncı’da miniklere sağlıklı yaşam aşısı!

02:03 - YAŞAM

Bekin’den istifa açıklaması: “Görevlerimden ayrıldım, partimdeyim”

20:44 - POLİTİKA