?>

Mardin Büyükşehir Belediyesinde Çalışanların Yüzü Güldü

Mardin Büyükşehir Belediyesi işçi maaşlarına 5 bin lira zam yaptı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun:" Çalışanlarımızın en düşük aylık maaşı net 20 bin liraya yükseltilmiştir"

YAŞAM - 3 yıl önce

Belediyesi'nde düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışanları enflasyona ezdirilmemesi hususundaki iradesini şiar edinerek çalışanların maaşlarını iyileştirdiklerin söyledi.

         Bütçe imkanları ve mevzuatın öngördüğü şartlar dahilinde işçilerin mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını kaydeden Akkoyun, " Büyükşehir Belediyesi Mardin Kent AŞ bünyesinde istihdam edilen 1754 çalışanın enflasyon karşısındaki mali kayıplarını gidermek adına yürürlükteki Toplu İş Sözleşmesi ile verilen haklara ilaveten her işçinin almakta olduğu net ücretine Ekim 2023 ayı maaşı ile birlikte ödenmek üzere yaklaşık 5 bin lira iyileştirme yapılarak çalışanlarımızın en düşük aylık maaşı net 20 bin liraya yükseltilmiştir. Aynı şekilde Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüz bünyesinde istihdam edilen toplam 82 daimi işçimizin Toplu İş Sözleşmesi ile verilen haklara ilaveten her işçimizin almakta olduğu ücretine Ekim 2023 ayı maaşı ile birlikte ödenmek üzere yaklaşık 4 bin lira iyileştirme yapılarak en düşük işçimizin yıllık ortalama maaşı net 24 bin 500 liraya yükseltilmiştir. Bundan sonra da Belediyemizin bütçe imkanları dahilinde çalışanlarımızın refah düzeyinin yükseltilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızın bilinmesini isterim." şeklinde konuştu.

       Ek protokol ile yaptıkları iyileştirmenin işçi ve ailelerine hayırlı olmasını dileyen Akkoyun, yapılan iyileştirmede emeği geçenlere teşekkür etti.

         Duygulu   anlar yaşandı

     Belediye binası önünde işçilerle bir raya gelen Demirtaş, vatandaş odaklı, sosyal belediyecilik anlayışının örneğini hayata geçirebilmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "İmkanlarımızı Mardin için seferber ediyoruz. İşçilerimiz bizim kahramanlarımız. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

     Bazı çalışanların sevin gözyaşları döktüğü görüldü, iki bir işçi de valinin elini öpmek istedi. Vali elinin öptürmedi, işçi ile kucaklaştı.

     Hizmet-İş Sendikası Mardin İl Başkanı Aziz Adıbelli'de işçiler adına Vali Akkoyun'a teşekkür etti.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Mahmut Duyan, CHP Mardin İl Başkanı Seçildi.

2023-10-09 08:02 - POLİTİKA

PERVİN ÇAKAR, MARDİN’DE KONSER VERECEK

2023-10-04 18:23 - YAŞAM

MOKİD Başkanından, Gazeteci Çelik’e plaket

2023-10-04 22:15 - YAŞAM

Başkan Ayanoğlu’nun acı günü

2023-10-09 10:20 - YAŞAM

Öğrenci Dostu Vali

2023-10-09 07:42 - EĞİTİM

Vali Çocuklarla Hayvan Barınağını ziyaret etti.

2023-10-04 21:24 - YAŞAM

Mardin Büyükşehir Belediyesinde Çalışanların Yüzü Güldü

2023-10-10 23:48 - YAŞAM

Mardin 1969 Spor 90+2 , 3 puanı aldı

2023-10-08 21:21 - SPOR

Abonman Kart Başvuruları Başladı

2023-10-09 10:25 - YAŞAM

Fatma Şahin, Vali Akkoyun’u Ziyaret Etti

2023-10-04 21:15 - YAŞAM

İlgili Haberler

Uzak Şehir Yeniden Midyat’a Dönüyor!

22:08 - YAŞAM

Midyat’ın Kalemi İtalya’da Zirveye Çıktı!

21:25 - YAŞAM

GİSİAD Mardin’den Yeni Dönem Mesajı: Daha Çok Sahada, Daha Çok Üretim

14:10 - YAŞAM

Yazar Halil El,13 Kitabının Gelirini Öğrencilere Ayırdı

08:11 - YAŞAM

MARSU, Artuklu'da Bir Dereyi Daha Yer Altına Alıyor

16:31 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Deprem Gaziantep'te uykudan uyandırdı

07:52 - GÜNDEM

Uzak Şehir Yeniden Midyat’a Dönüyor!

22:08 - YAŞAM

Midyat’ın Kalemi İtalya’da Zirveye Çıktı!

21:25 - YAŞAM

Mardinspor Deplasmanda Güven Verdi

21:03 - SPOR

GİSİAD Mardin’den Yeni Dönem Mesajı: Daha Çok Sahada, Daha Çok Üretim

14:10 - YAŞAM