?>

Mardin´de Doğalgaz Meş´alesi Yakıldı

Mardin´de ilk doğalgaz Kızıltepe İlçesinin Aşiti ve Artuklu İlçesinin İstasyon Mahallerine verildi.

GÜNDEM - 9 yıl önce

             Mardin´in Kızıltepe ilçesi Aşiti Mahallesine, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından doğalgaz verildi. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mustafa Yaman 2017 yılında  Artuklu İlçesinde Yenişehir, 13 Mart ve Nur Mahallelerine doğal gaz verileceği müjdesini verdi.

          Düzenlenen törene, Vali Mustafa Yaman ve Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kızıltepe İlçe Kaymakamı Ahmet Odabaşı, Vali yardımcıları  Bahattin Çelik ve  Aziz Aydın  ile vatandaşlar katıldı.

          Vali Yaman, ?Yaklaşık 1,5 ay önce Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Erzincan´daki bir törende yaptığı konuşmada, artık Güneydoğu´daki illerimize doğalgaz geleceğini söylemişti. Bunun bir ayağı da Mardin´di. Mardin´imizdeki çalışmanın ilk ayağı olan Kızıltepe´deki Aşiti Mahallesi bugün doğalgaza kavuşuyor. 2017´nin eylül ayında da Artuklu ilçesinin Yenişehir Mahallesinde de bu hizmeti vermiş olacağız. Bu önemli yatırımı ilimize kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, enerji bakanımıza ve büyükşehrimize vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum? dedi.

          Akmercan Mardin Doğal Gaz Genel Müdürü Yunus  Kesgin, Aşiti ve İstasyon Mahallelerinde Doğalgaz Abonelik işlemlerini tamamlayan vatandaşlara doğal gaz verileceğini söyledi. Kesgin ? 2017 yılında, Artuklu İlçesi Yenişehir13 Mart ve Nur Mahallelerine 8 milyon tutarında 70  km yeni doğal gaz yatırımı planlanmıştır. 15 bin konut, okul ve kamu binalarına doğal gaz ulaştıracağız. Şirketimiz Kızıltepe ve Artuklu İlçeleri için 40 milyon dolarlık yatırım yapacaktır. Doğal gazın Mardin ekonomisine istihdamına önemli katkıları olacaktır. Doğal gaz iç tesisat dönüşümlerinde oluşacak ticari hacmin 60 milyon dolar mertebesinde olacağı değerlendiriliyor? şeklinde konuştu.

           Konuşmaların ardından n doğalgaz meşalesi yakıldı. 

Haftanın Öne Çıkanları

ÖZEL İLGİ ETÜT MERKEZİNİN TEOG BAŞARISI

2017-01-04 12:23 - EĞİTİM

Mardin Organize Sanayi Bölgesin´de Halı Saha Futbol Turnuvası

2017-01-03 21:50 - SPOR

Çiftçilere damlama sulama şartı getirildi

2017-01-05 15:27 - MAGAZİN

Ömerli, İlçesinde Ailede İletişim Seminer

2016-12-30 20:50 - YAŞAM

Roma Dönemine Ait Çocuk Oyuncakları Mardin Müzesinde

2016-12-30 21:34 - YAŞAM

Kızıltepe´de kavga: 5 yaralı

2017-01-01 01:07 - MAGAZİN

Mardin´de trafik kazaları MOBESE kameralarına yansıdı

2017-01-05 20:18 - GÜNDEM

Vali Yaman´ın Eşi Yeşilli´de Ev Ziyaretlerinde bulundu.

2017-01-02 20:42 - YAŞAM

Mardin´de Mekke´nin Fethi kutlandı

2017-01-03 20:06 - GÜNDEM

Mardin´de Doğalgaz Meş´alesi Yakıldı

2017-01-06 20:24 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Mardin Hayvancılığına 132 Milyon Liralık Dev Destek

22:22 - GÜNDEM

Kapadokya’dan Mardin’e Tecrübeli Yönetici

22:06 - GÜNDEM

Gökçe–Boztepe Yolunda Asfalt Mesaisi

18:49 - GÜNDEM

Güneydoğu Gazetecileri seçime gitti: Mehmet Çelik’le yola devam…

07:31 - GÜNDEM

GGF gazetecilerinden Mardin TSO ziyareti

06:00 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Mardin Hayvancılığına 132 Milyon Liralık Dev Destek

22:22 - GÜNDEM

Uzmandan Yaz İçin Cilt Uyarısı

21:20 - SAĞLIK

Uzmandan yaz uyarısı: Sıcak hava kalp hastaları için ciddi risk oluşturuyor

20:47 - SAĞLIK

MARSU'dan Su Arızası Açıklaması: Artuklu ve Kızıltepe İçin Hızlı Müdahale

08:00 - YAŞAM

Mataracı Ailesinin Acı Günü

19:50 - YAŞAM