?>

Mardin´de psikiyatri hastalarının ürünleri sergilendi

Mardin Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören psikiyatri hastalarının yaptığı el işi ürünler sergilendi

SAĞLIK - 8 yıl önce

 Mardin Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören psikiyatri hastalarının yaptığı el işi ürünler sergilendi. 

  Mardin Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören psikiyatri hastalarının yaptığı el işi ürünler sergilendi. Sergi, Devlet Hastanesi girişinde açıldı. Açılışa, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, doktorlar, hastalar ve yakınları katıldı. İl Sağlık Müdürü Yavuz, iş ve uğraş terapisiyle hazırlanan el emeklerinin sergilenmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bu tür terapi ve tedavi uygulamalarıyla hastaların topluma kazandırılmaya çalışıldığını anlatan Yavuz, ?Hastaları sadece biyolojik olarak değil psikolojik ve sosyolojik olarak da ele almamız gerekiyor. Bu çalışma bunun çok güzel bir örneği. Bu iş sosyal hayata dönmeleri konusunda çok önemli kazanç sağlıyor? dedi. 

  Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Duygu Akbaş Öncel ise, hastaların yetilerinin kullanılması için bu terapiyi uyguladıklarını ifade ederek, ?İş uğraş terapisi sayesinde hastalar yaratıcılıklarının farkına varıyor. Genelde hasta gurubumuz çok fazla sosyal ortama çıkmayan, evinde kalan hatta evinde odasından çıkmayan hasta gurubumuz. Biz onların kendilerine güvenmelerini yerine getirerek topluma kazanmalarını sağlıyoruz. Bu ürünler haftanın belirli günlerinde atölyelerde yapıldı. İş ve uğraş terapisi önemli bir tedavi yöntemidir. Genelde bizim ilaç tedavimiz den sonra mutlaka psikolojik bir terapi ya da danışma hizmeti alması gerekiyor. İş uğraş terapisi de bunun en önemli ayaklarından biri? diye konuştu. 

  Merkezde tedavi gören Sonnur Erakatay ise, 22 yıldır tedavi gördüğünü belirterek, ?15 ilaç kullanıyordum, doktorum bunu 3 ilaca düşürdü? ifadelerinde bulunarak, doktoruna yazdığı mektubu okudu.  

Haftanın Öne Çıkanları

Fırıncı Çırağının Hayat Hikayesi

2018-10-20 00:31 - EĞİTİM

´Ben Deli Değilim´ Tiyatrosu Kızıltepe´de

2018-10-17 10:06 - -

Mardin Olgunlaşma Enstitüsünde kültürel bellek oluşturuluyor

2018-10-17 20:06 - EĞİTİM

Sağlık Melekleri Rakip tanımıyor

2018-10-21 16:49 - SPOR

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Ahmet Türk´ü ziyaret etti

2018-10-19 09:57 - GÜNDEM

Mardin´de psikiyatri hastalarının ürünleri sergilendi

2018-10-22 09:11 - SAĞLIK

Yakıt almak isterken yavaşlayan araca arkadan gelen başka bir araç çarptı

2018-10-16 19:29 - ASAYİŞ

Mardin Olgunlaşma Enstitüsünde kültürel bellek oluşturuluyor

2018-10-18 10:03 - GÜNDEM

Kızıltepe´den ?Enflasyonla topyekun mücadele kampanyasına´ destek

2018-10-16 19:24 - GÜNDEM

Mardin 1. Amatör Ligi maçında kavga

2018-10-15 12:47 - GÜNDEM

İlgili Haberler

İki Uzman, Tek Merkezde Şifa Dağıtacak

18:38 - SAĞLIK

Hayata İlk Dokunuş Anne Sütü: Mardin EAH'den Anlamlı Farkındalık Çağrısı

19:57 - SAĞLIK

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Otizm Polikliniği Hizmete Girdi

03:17 - SAĞLIK

Mardin'de Acil Sağlık Hizmetleri Masaya Yatırıldı

16:10 - SAĞLIK

Mardin'de Hastane ile Sağlıklı Hayat Merkezleri Arasında Güç Birliği

19:12 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Çeliklerde Torun Sevinci: Hoş Geldin Helen Bebek

12:46 - YAŞAM

Mersin Kıyılarında ‘İthal Atık’ a tepki

12:34 - YAŞAM

Deprem Gaziantep'te uykudan uyandırdı

07:52 - GÜNDEM

Uzak Şehir Yeniden Midyat’a Dönüyor!

22:08 - YAŞAM

Midyat’ın Kalemi İtalya’da Zirveye Çıktı!

21:25 - YAŞAM